Haberler

DTP'liler Operasyonların Karşısında Durmak İçin Bildiri Dağıttı

DTP, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin PKK'ya Yönelik Yaptığı Hava ve Kara Operasyonunu Protesto İçin Diyarbakır'da Yürüyüş Düzenleyecek. DTP'li Milletvekilleri ve Parti Yönecileri Bugün Cadde ve Sokakları Gezerek Bildiri Dağıttı.

DTP, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin PKK'ya yönelik yaptığı hava ve kara operasyonunu protesto için Diyarbakır'da yürüyüş düzenleyecek. DTP'li milletvekilleri ve parti yönecileri bugün cadde ve sokakları gezerek bildiri dağıttı.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) 21 Şubat'ta PKK terör örgütüne yönelik başlatmış olduğu hava ve kara operasyonunun ardından DTP'liler operasyona tepki vermek amacıyla yarın Diyarbakır'da kitlesel bir yürüyüş düzenleyecek. Aralarında DTP Diyarbakır milletvekilleri Gülten Kışanak ve Selahattin Demirtaş, Şırnak milletvekili Hasip Kaplan, Van milletvekili Özdal Uçer, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir ve parti yönecilerinin olduğu DTP'liler operasyonların durması için vatandaşları yürüyüşe davet etti. Sanat sokağı girişinde bir açıklama yapan DTP İl Başkanı Nejdet Atalay, son üç gündür süren sınır ötesi kara operasyonunun başladığını ifade ederek, "DTP olarak Kürt sorununun bu şekilde çözülemeyeceğini dile getirmeye çalıştık. Biz bu durumda memnuniyetsizliliğimizi bulunduğumuz her platformda dile getirdik. Çözümün barış ve demokraside olduğunu söylemeye çalıştık. Operasyonlar devam ettiği sürece biz de demokrasi ve barışta ısrarlarımıza devam edeceğiz. Tüm dünyayı ve tüm kamuoyunu özellikle Türk halkını empatiye davet ediyoruz. Bu ateşi hep beraber söndürebiliriz. Bizi terörize ettikleri oranda ve bizi demokrasi dışına ittikleri oranda sorun daha çıkmaza girecektir. Diyarbakır'da yarın sembolik bir yürüyüş düzenleyeceğiz" dedi.

KARA OPERASYONUNDAN BİR SONUÇ ALINMASI MÜMKÜN DEĞİL DTP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan ise, mecliste operasyonların çözüm olmadığını asıl sorunun Kürt sorunu olduğunu askeri yöntemlerle çözülemeyeceğini hep söylediklerini anlattı. 5 Kasım'dan bu yana yapılan hava saldırılarından bugüne kadar milyonlarca dolar harcama yapıldığını belirten Kaplan, şöyle konuştu: "Ama sonuç ortada. Değişen hiçbir şey yok. Kara operasyonundan da bir sonuç alınması mümkün değil. 1995'te bunun on katı büyüklüğünde sınır ötesi opererasyonu yapıldı. Daha uzun süreli yapıldı.

Sonuç alınamadı. Biz barışçıl demokratik çözümlerin halen mümkün olduğunu sağduyuyla bunun çözümünün mümkün olduğunu düşünüyoruz. Bu konuda demokratik eylemlerimizi genişleteceğiz. Biz Kasrik'te silahlar sussun çağrısını yaptık. Kürt sorunu mecliste çözülebilir dedik." DTP'NİN DAĞITTIĞI BİLDİRİ DTP'nin dağıttığı bildiride özetle şu ifadelere yer verildi. "Sınır ötesi kara harekatına karşı durmak, anaların çığlığını tüm dünyaya duyurmak, barış talebini yüksek sesle duyurmak, ülkeyi sürüklenen kaostan kurtarmak, onyıllardır devam eden savaş koşullarına dur demek ve insan onurunu koruyan bir düzenin tesisi kürtlere dayatılan tüm baskıları protesto etmek için kitlesel bir basın açıklaması yapacağız. Halkların kardeşce ortak geleceğini zedeleyen bu operasyonun önüne geçmek için gelin hep beraber onurlu ortak geleceğimize sahip çıkalım." (SK-ZG-HO-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

Hastanelerde, onaylı randevu dönemi başlıyor! Bakanlık 10 soruda merak edilenleri yanıtladı

Hastanelerde, onaylı randevu dönemi başlıyor! Bakanlık 10 soruda merak edilenleri yanıtladı

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

Özel: Cumhurbaşkanımıza da Devlet Bey'e de söyledim, el ele verip emekli maaşını asgari ücrete çıkaracağız

Özel: Cumhurbaşkanımıza da Devlet Bey'e de söyledim, el ele verip emekli maaşını asgari ücrete çıkaracağız

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title