Haberler

DTP'li Kaplan, Hakkında Çıkan Haberler Üzerine Savcılığa Suç Duyurusunda Bulundu

DTP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, Silopi İlçesinde Yaptığı Açıklamaların Çarpıtılarak Verildiğini ve Haberi Yapanlar Hakkında Cizre Cumhuriyet Başsavcılığı'na Suç Duyurusunda Bulunduğunu Söyledi.

DTP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, Silopi ilçesinde yaptığı açıklamaların çarpıtılarak verildiğini ve haberi yapanlar hakkında Cizre Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunduğunu söyledi.

DTP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, Şırnak'taki bayram ziyaretlerini Cizre Belediyesi'ne yaptığı ziyaretle sürdürdü. Kaplan, buradaki ziyareti sonrasında dün Habur Sınır Kapısı'nda şoförlerle bayram dolayısıyla bir araya geldikleri sırada yaptığı konuşmanın basın tarafından çarpıtılarak verildiğini öne sürdü. Cizre Belediyesi önünde bir basın açıklaması yapan Kaplan, şoförleri ziyareti esnasında yaptığı konuşmaya ilişkin basında çıkan haberlerde yer alan "Meclis'ten kovulursak halkımızın yanında

oturur, en büyük sivil eylemleri yaparız. Arkamızda Cudi var" sözlerinin çarpıtılarak verildiğini ileri sürdü. Kaplan, "Söylemediğim sözler bazı gazetelerde yayınlandı. Bunlar basın ahlak kurallarına aykırı. Gerçek olmayan bu haberlerle hiç kimsenin halkı kışkırtmaya, suç işlemeye ve savaşı tahrik etmeye hakkı yoktur. Böylesi günlerde medyanın daha yapıcı rol üstlenmesi gerekir. Unutulmamalıdır ki, hukuk devletlerinde basın özgürlüğünün bir sınır vardır" dedi.

Habur sınır tabelası altında sıfır kilometrede basına yaptığı açıklamada halkın sınır ötesi operasyona karşı olduğunu dile getirdiğini söyleyen Kaplan, "Irak bataklığına Türkiye'nin çekilmek istendiğini, bu nedenle karşı olduğumuzu ifade ettim. Ayrıca DTP'ye yönelik tehdit ve saldırıların arttığını, Meclis'ten DEP milletvekilleri gibi atılmak istendiğimizi, oysa halkın oylarıyla seçilerek geldiğimizi söyleyerek, arkamızda halkın gücü oldukça bunu başaramayacaklarını, aksi takdirde sivil itaatsizlik

eylemleri dahil meşru yollardan hakkımızı arayacağımızı söyledik. Ancak 'Arkamızda halk var' cümlesi, 'Arkamızda Cudi var' şeklinde çarpıtılmış, Başbakan'a asla söylemeyeceğim sözler sarf ettiğim iddia edilmiş, 84 yıllık cumhuriyeti, diktatörler, askerler yönetti gibi söylemediğim sözler gazetelerde yayınlanmıştır. Basın ahlak kurallarına aykırı, gerçek olmayan bu yalan haberlerle hiç kimsenin halkı kışkırtmaya, suç işlemeye yöneltmeye ve savaşı tahrik etmeye hakkı yoktur. Bugün itibariyle avukatlarıma

söyledim, hukuken gereğini yapacaklar. 30 yıllık bir ceza hukukçusu olarak bu gazetelerin sorumluları hakkında bugün suç duyurusunda bulundum" diye konuştu.

Cizre Belediyesi önünde yaptığı basın açıklamasından sonra Kaplan, suç duyurusunda bulunmak Cizre Cumhuriyet Savcılığı'na gitti.

(ABY-FA-CC-ÖK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title