Haberler

DTP Kurucusu İsmet Sezgin'den 'Derin Devlet' Açıklaması

Demokrat Türkiye Partisi (DTP) Kurucusu ve İçişleri Eski Bakanı İsmet Sezgin, Derin Devlet Söylemlerinin Devleti Zaafa Uğratacağını Savundu.

Demokrat Türkiye Partisi (DTP) kurucusu ve İçişleri eski Bakanı İsmet Sezgin, derin devlet söylemlerinin devleti zaafa uğratacağını savundu.

Doğru Yol Partisi (DYP) ve DTP eski İl Başkanı Saffet Cerit'in cenaze töreni için Çorum'a gelen İsmet Sezgin, son günlerin tartışmalı konusu olan 'Derin Devlet' ile ilgili olarak "Devlet içerisinde derin devlet olmaz. Devlet devlettir. Bu tür söylemler bazı kurumlar arasında gerginliğe neden olur ve devleti zor durumda bırakır. Siyasetçilerin bu tür söylemlerden uzak durması gerekir" dedi. Derin devlet söylemlerine karşı çıkan Sezgin, "Derin devlet, sığ devlet yoktur, devletin derini sığı olmaz, devlet devlettir" diye konuştu.

Sezgin, özellikle 1980 sonrası devletin görevlerini devlet görevlisi olmayan, devlet sorumlusu olmayan bir takım kişilerin görmeye çalıştığını savunarak, zaman gelince bu tip kişilerin devleti kullanmak istediklerini ifade etti. Sezgin, "Buna derin devlet dendi. Onun ötesinde bazı devlet memurları görevlerini yerine getirirken işgüzarlık yaptı, bazıları da kişisel düşüncelerini, kendi kutsallarını ve duygularını ön plana çıkararak hareket etti. Bütün bunların da derin devleti ortaya koyduğu ifade ediliyor" şeklinde konuştu.

İsmet Sezgin, hükümet ve muhalefetin siyaset yapmak uğruna bazı söylenmemesi gereken sözleri sarf ederek devletin imajını zedelediklerini ileri sürerek, "Devletin bazı konuları tartışma konusu yapılamaz. Bu tür söylemler devleti zaafa uğratır, kurumlar arasında sıkıntı yaşanmasına neden olur. Siyasetçiler neyin nerede, nasıl söyleneceğini iyi bilmeli ve buna göre tepki göstermeli" ifadelerini kullandı.

(ES-BÖ-OK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title