Haberler

DTP Eşbaşkanı Ayna Hakkında Fezleke

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Terör Örgütünün Propagandasını Yaptığı Gerekçesiyle DTP Eşbaşkanı ve Mardin Milletvekili Emine Ayna'nın Dokunulmazlığının Kaldırılması İçin Fezleke Hazırladı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, terör örgütünün propagandasını yaptığı gerekçesiyle DTP Eşbaşkanı ve Mardin Milletvekili Emine Ayna'nın dokunulmazlığının kaldırılması için fezleke hazırladı.

Terör ve organize suçlara bakmakla görevli Ankara Cumhuriyet Başsavcıvekilliği, Ayna hakkında yürüttüğü soruşturmayı tamamladı. DTP'nin 25 Aralık 2007 tarihinde gerçekleştirilen PM toplantısının ve 26 Aralık 2007'de yayınlanan sonuç bildirgesinin DTP Mardin Milletvekili Emine Ayna tarafından hazırlandığının belirlendiği kaydedilen fezlekede Ayna hakkında, Terörle Mücadele Kanunu'nun 7/2. maddesinde düzenlenen 'örgüt propagandası yapmak' suçundan soruşturma yapılabilmesi için dokunulmazlığının kaldırılması istendi. Fezleke, TBMM Başkanlığı'na sunulmak üzere Adalet Bakanlığı'na gönderildi.

Ayna, dokunulmazlığının kaldırılması ve hakkında dava açılması durumunda 1 yıldan 3 yıla kadar hapis istemiyle yargılanacak.

(EDA-NÇ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title