Haberler

DSP Genel Başkanı Sezer:

DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, CHP ile Güç Birliği Görüşmeleri Sürecini 'İyi Niyetle' Sürdürdüklerini Söyledi. Sezer, Sürece İlişkin Teşkilatta 'Çatlak Ses' Bulunmadığını Belirtti.

DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, CHP ile güç birliği görüşmeleri sürecini 'iyi niyetle' sürdürdüklerini söyledi. Sezer, sürece ilişkin teşkilatta 'çatlak ses' bulunmadığını belirtti.

DSP Parti Okulu'nda gerçekleştirilen il başkanları toplantısı devam ederken, solda güç birliği sürecine ilişkin basın mensuplarına açıklamada bulunan DSP Genel Başkanı Sezer, gelinen son noktada, CHP ile görüşmeleri iyi niyetle sürdürdüklerini söyledi. "İki tarafın da iyi niyetli olduğuna inanıyorum" diyen Sezer, "Bu görüşmelerden hakkaniyetli bir sonuç alınabileceğine de inanıyorum. Çünkü herşeyden önce Türkiye ve halkımızın geleceği gelir" dedi. Bir gazetecinin 'Birleşmeye ilişkin il başkanları

arasında görüş ayrılığı var mı?' sorusuna Sezer, "Sıfır, hiç yok" karşılığını verdi. Sezer, 'CHP ile ne zaman görüşecek siniz?' sorusuna ise, "Çalışıyor arkadaşlar. Görüşmelerimiz devam ediyor. Programa bağlanmış değil" değerlendirmesinde bulundu. 'Teşkilatta çatlak ses var mı?' yönündeki bir soru üzerine ise Sezer, şunları kaydetti:

"Hayır. Tüm arkadaşlarımız net bir şekilde kararlarını, düşündüklerini, geldikleri bölgenin fikirlerini bize yansıtacak konuşmalar yaptılar. Hakkaniyet önemli ama her arkadaşımızın birbirine yakın fakat küçük farklı görüşleri de var. Ama örgütümüzün tümümün görüşü şu; varılacak nokta ne olursa olsun biz hep birlikte kenetlenmiş bir biçimde çalışmaya devam edeceğiz".

Sezer, 'Baykal'ın dün akşam yaptığı konuşma erken miydi?' sorusu üzerine, "Sayın Baykal'ın yaptığı açıklamaları benim yorumlamam herhalde görüşme sürecinde şık olmaz" diye konuştu. Bir gazetecinin CHP Genel Başkanı Baykal'ın 'Dün DSP'nin 'partiyi kapatmadan işbirliği, güçbirliği şartını kabul ettik. DSP parti organları karar bağlayacak' şeklindeki açıklamalarını hatırlatması üzerine Sezer, "'Önerilerin hepsini kabul ettik' demedi. 'Kapatma kararını askıya aldık' dedi" diyerek, gazetecilere "Belki buradan

alacağınızı aldınız" diyerek takıldı. DSP Genel Başkanı Sezer'e salona girişte, 'Başbakan' diye slogan atıldı. Bu, teşkilatın bir mesajı mı? Rahatsızlıklarını mı dile getiriyorlar bu mesajla?' sorusuna, Sezer, "Örgütümüz her zamankinden daha kararlı. Bilinçli ve inançlı bir şekilde çalışıyor. Örgütümüz kenetlenmiş durumda. Eğer Türkiye'de mitingler süreci başlamışsa o mitingleri başlatan DSP'dir" karşılığını verdi.

(MÜG-TAN-MAY-ÖK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title