Haberler

Doğa Kaşifleri Frig Yollarındaydı

Aktiffelsefe Eskişehir Şubesi'nde, doğa yürüyüşü rotaları keşfeden ve yedi kişiden oluşan "Doğa Kaşifleri" ekibi Frig Yolunu yürümeye başladı.

Toplam 506 km uzunluğa sahip olan Frig Yolu, Ankara, Afyonkarahisar, Eskişehir ve Kütahya illerinden geçmektedir. Üç ayrı kola ayrılan yolun merkezinde Yazılıkaya bulunmaktadır. Antik dönemde Frig hüküm sürdüğü bölgede, parkur boyunca Frig eserlerini görmek mümkün.

"Doğa Kaşifleri" ekibi Frig Yolunun Yazılıkaya-Ağlarca ve Ağlarca-Han etaplarını yürüdü ve tam 20 km yol kat etti. İç Anadolu Bölgesinde, bozkırın kalbinde yürüyen yürüyüşçüler ilk günün sonunda Ağlarca Köyüne 2 km mesafede çadır kurup konakladılar. İkinci gün tüm vadinin en yüksek noktası olan 1630 metre yüksekliğe tırmandılar. Yol üzerindeki yerleşim yerlerinde mola verip, yerli halkla sohbet ettiler ve bölge hakkında bilgiler toplayıp tarihi yerleri ziyaret ettiler.

Doğa dostu yürüyüşçüler aynı zamanda yürüdükleri 20 km boyunca parkur üzerindeki çöpleri topladılar ve ilk yerleşim yerine kadar taşıdılar.

Frig Yolu Projesi sorumlusu ve Frig Yolu kitabının yazarı Doç. Dr. Hüseyin Sarı'ya destekleri için teşekkürlerini ileten yürüyüşçüler 20 km'sini yürüdükleri tarihi Frig Yolunun kalan 486 km'sini de zaman içerisinde yürüyüp tüm parkuru tamamlamak istiyorlar.

TANITIM

Aktiffelsefe Yeni Yüksektepe; 1989 yılında kurulmuş; gönüllülerden oluşmuş, toplum yararına faaliyetler düzenleyen, dini, siyasi ve ekonomik bir nitelik taşımayan; bir felsefe ve kültür derneğidir. Kamu yararına düzenlediği faaliyetlerin yanı sıra bilimlerin, sanatların, kültürlerin ve felsefelerin karşılaştırmalı olarak incelenmesi yolu ile insana ve evrene bütüncül bir bakışa sahip olunmasını amaçlar. "Yeni Yüksektepe" kelimesi, evreni ve insanı tanımak isteyen her insanın içindeki potansiyel yüksek değerleri çıkarmaya çalışan filozofu simgeler.

Aktiffelsefe'nin gönüllü olarak düzenlediği faaliyetler arasında; felsefe seminerleri, konferanslar, saydam gösterileri, müzik ve şiir dinletileri, tarihi ve kültürel geziler, çocuk şenlikleri, sosyal yardım kampanyaları, eğitim seminerleri, tiyatro ve dans çalışmaları, spor etkinlikleri, GEA Arama Kurtarma Ekoloji faaliyetleri, fotoğraf yarışmaları, karikatür festivalleri, atölye çalışmaları yer almaktadır.

Aktiffelsefe Yeni Yüksektepe Kültür Derneği'nde düzenlenen tüm faaliyetler, kendini tanımak ve potansiyellerini geliştirmek, gönüllülük ve vatandaşlık prensipleriyle, enerjilerini toplum yararına ücretsiz olarak yapılan bu faaliyetlere aktarmak isteyenlerin katılımına açıktır.

Türkiye'nin 12 ilinde 19 şubesi bulunmakta olup genel Merkezi Ankara'dır. Eskişehir Şubesi de 5 yıldan bu yana faaliyetlerini sürdürmektedir.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Eskişehir Kütahya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title