Haberler

Diyarbakırda İki Gazeteci Tutuklandı

Diyarbakır Söz Gazetesi'nde Dün Yayınlanan Bir Haber Nedeniyle Haber Müdürü Sait Bayram ve Muhabir Fırat Avcı, 1.sulh Ceza Mahkemesi Hakimi Mehmet Yücel Kurtoğlu'na Basın Yoluyla Hakaret Ettikleri Gerekçesiyle Aynı Gün Tutuklandılar.

Güneydoğuda bölgesel yayın yapan Söz TV ve Gazetesi Haber Müdürü Sait Bayram ve muhabir Fırat Avcı, 1. Sulh Ceza Hakimi Mehmet Yücel Kurtoğlu hakkında "Rüşvet aldığı için sürgün edildi" şeklinde haber yayınladıkları gerekçesi ile tutuklandılar.

Diyarbakır Basın Savcısı Turan Güllüoğlu, Güneydoğu'da bölgesel yayın yapan Söz Gazetesi Haber Müdürü Sait Bayram ile muhabir Fırat Avcı'yı, gazetede çıkan haber üzerine ifadelerini almak üzere çağırdı. Güllüoğlu, ifadelerin aldınmasının ardından gazetecileri akşam saatlerinde 1.Sulh Ceza Mahkemesi nöbetçi hakimliğine sevk etti. Nöbetçi hakim ise gazetecilerin basın yoluyla hakaret ettiğini belirterek, tutuklama kararı aldı.

     Gazeteci Bayram ve Avcı, Hakim Mehmet Yücel Kurtoğlu'nun Diyarbakır'da göreve başlamasından önce Muğla'nın Fethiye ilçesinde Ağır Ceza Reisi iken rüşvet aldığı yönündeki iddiaları haber yapmaları nedeniyle tutuklandılar. Gazeteciler savcılık ifadelerinde, "Rüşvet aldığı gerekçesi ile Diyarbakır'a sürgün edildi" şeklinde yayınlanan haberin doğruluğunu savunarak, ellerinde belgelerinin mevcut olduğunu ve söz konusu haberin 19 Nisan 2007 tarihinde ulusal bir gazetede de yer aldığını dile getirdiler.

Tutuklanan gazeteciler, haberlerinin yayınlandığı gün Diyarbakır Kapalı Cezaevi'ne konuldu.(ANKA)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? Lilak ne zaman işlem görecek? Hukuk Mesleklerine Giriş Sınavı ne zaman 2024? En az atama yapılacak branşlar! Öğretmen atamalarında en az hangi branşlar atanacak? Temmuz'da asgari ücrete zam var mı? 2024 Temmuz ayında asgari ücrete zam gelecek mi, artacak mı? 8 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 8 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Aziz Yıldırım aday mı? Fenerbahçe başkanlığına Aziz Yıldırım aday olacak mı? 8 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 8 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 8 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 8 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 8 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı! Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 8 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 8 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 8 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title