Haberler

Diyarbakır Kültür ve Sanat Festivalı Mayıs Sonunda Başlıyor

Diyarbakır Kültür ve Sanat Festivali'nin 8'incisi 27 Mayıs -1 Haziran 2008 Tarihleri Arasında Yapılacak.

Diyarbakır Kültür ve Sanat Festivali'nin 8'incisi 27 Mayıs-1 Haziran 2008 tarihleri arasında yapılacak.

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, düzenlediği basın festival programına ilişkin bilgi verdi. Baydemir, kentin önemli dinamiklerinin katılımı ile daha önce stratejik bir planlama yaptıklarını ve bu planlamada Diyarbakır'ı bulunduğu Ortadoğu coğrafyasının kültür, sanat, ticaret ve turizm merkezi yapma konusunda bir vizyon biçtiklerini söyledi.

Diyarbakır'ın bugün kültür ve sanatın bir marka şehrine dönüştüğünü dile getiren Baydemir, İstanbul'dan, İzmir'den, Tiflis'ten, Atina'dan, Van'dan, Kobani'den, Duhok'tan, Süleymaniye'den kültür ve sanat alanında kim varsa yüzünü Diyarbakır'a çevirdiğini kaydetti. Baydemir, "Diyarbakır'da, Kültür ve Sanat Festivali'nde sahne almak, fotoğraflarını sergilemek, filmini göstermek, atölye yapmak, Diyarbakır halkıyla buluşmak bir ayrıcalık haline dönüşmüştür" dedi.

Festivali Diyarbakır'ın kültür ve sanat kurumlarının, şairlerinin, yazarlarının, sanatçılarının aktif katılımı ile hazırladıklarını belirten Baydemir, "Festivalimizi bu coğrafyanın yetiştirdiği nadide filozof Ehmedê Xani'ye adıyoruz" dedi.

Filozof Ehmedê Xani'nin anlaşılması için bir sempozyum düzenleyeceklerini ifade eden Baydemir bunun için Abbas Wali, Martin van Bruinessen, Îzeddin Mistefa Resûl gibi akademisyen ve şahsiyetleri davet ettiklerini kaydetti.

Festivalin "Mezopotamya İnançlar Buluşması'na sahne olacağını ifade eden Baydemir, "Ermeni'sinden Süryani'sine Alevi'sine kadar bu coğrafyada yaşayan inançların buluşması gerçekleşecek. Buluşma sadece tartışma panel şeklinde olmayacak" diye konuştu.

Baydemir, Sümerpark'ta yaptıkları ve bölgede eşi benzeri olmayan Sanat Galerisi'nin açılacağını ve ilk olarak da siyaset, sanat dünyasının ünlülerin resimleri ile Mamak Cezaevi'nden sahibini arayan mektupların sergileneceğini söyledi.

Baydemir, Kürt müziğinin ünlü simalarından biri olan Aram Tigran'ı katılacağı festivalde, Koma Wetan'dan Kerem Gerdenzeri, Grup Munzur ve Ahenk konser vereceğini söyledi.

Festivalin 27 Mayıs günü Ayşenur Zarakolu Parkorman'da Süleymaniye Orkestrası ile Mehmet Atlı'nın dinletisiyle açılacağını kaydeden Baydemir, 1 Haziran'a kadar sürecek ve karnaval gibi kenti baştan başa saracak olan festivale tüm sanatseverleri, halkı, basını aktif katılama davet etti. Baydemir, "Herkes renkleriyle güzeldir. Kendi rengimizle 28 Mayıs'taki Festival Yürüyüşü'nde buluşalım. Şimdi festival zamanı" diye konuştu.(ANKA)

(EYL/ZG)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? Lilak ne zaman işlem görecek? Hukuk Mesleklerine Giriş Sınavı ne zaman 2024? En az atama yapılacak branşlar! Öğretmen atamalarında en az hangi branşlar atanacak? Temmuz'da asgari ücrete zam var mı? 2024 Temmuz ayında asgari ücrete zam gelecek mi, artacak mı? 8 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 8 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Aziz Yıldırım aday mı? Fenerbahçe başkanlığına Aziz Yıldırım aday olacak mı? 8 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 8 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 8 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 8 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 8 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı! Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 8 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 8 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 8 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title