Haberler

Diyarbakır Deaş Bombacısı Gönder, Miting Alanına Bombaları Böyle Koymuş

Deaş bombacısı Gönder, miting alanına bombaları böyle koymuşHALKLARIN Demokratik Partisi (HDP)'nin 5 Haziran 2015 tarihinde Diyarbakır'da gerçekleştirdiği mitingte patlatılan ve 5 kişinin yaşamını yitirmesine yaklaşık 400 kişinin yaralanmasına neden olan bombalı saldırının yeni görüntüleri...

Deaş bombacısı Gönder, miting alanına bombaları böyle koymuş

HALKLARIN Demokratik Partisi (HDP)'nin 5 Haziran 2015 tarihinde Diyarbakır'da gerçekleştirdiği mitingte patlatılan ve 5 kişinin yaşamını yitirmesine yaklaşık 400 kişinin yaralanmasına neden olan bombalı saldırının yeni görüntüleri ortaya çıktı. Mobese kameralarının çektiği ve soruşturma dosyasına giren görüntülerde, DEAŞ'lı bombacı Orhan Gönder'in bombaları poşet içerisinde taşıdığı önce çöp kutusuna bir bomba koyduğu, ardından diğer bombayıda poşet içerisinde seyyar satıcı tezgahının altına bıraktığı görülüyor. Bombaların bırakılmasından sonra alanda yapılan bomba aramasına ait görüntülerin de yer aldığı yeni ortaya çıkan Mobese görüntülerine, avukatlar polisin alanda usulune uygun bir arama yapmadığını ve ihmal olduğunu belirtti.

HDP'nin Diyarbakır istasyon meydanında 5 Haziran 2015 tarihinde düzenlediği seçim mitingte patlayan ve 5 kişinin ölmesine, 400'e yakın kişinin yaralanmasına yol açan bombalı saldırının yeni görüntüleri ortaya çıktı. Alanda bulunan sabit ve hareketli Mobese kameraların çektiği ve soruşturma dosyasına giren görüntülerde, DEAŞ terer örgütü mensubu Orhan Gönder'in alanda önce keşif yapması, sonra elindeki poşette bulunan bombalardan birini çöp kutusu ile seyyar satıcı tezgahının altına koyması saniye saniye kayıt edilmiş. DEAŞ bombacısı Gönder'in bombaları koymasından sonra alanda polis tarafından bomba uzmanı köpek ile yapılan aramalarında yer aldığı görüntülerde, yapılan aramaya avukatlar ihmal gerekçesiyle tepki gösterdi.

Görüntülerde, Orhan Gönder'in miting alanına polis araması yapılmadan önce elinde bir poşetle geldiği görülüyor. Alanda fazla kimsenin olmadığı zamanda Gönder'in önce alanı gezerek keşif yaptığı görülürken, daha sonra elinde taşıdığı poşetten bir bombayı çıkarıp çöp poşetini koyduğu, daha sonra ise diğer bombayı poşet ile birlikte seyyar satıcı tezgahının yanına bıraktığı görüldü. Daha sonra tezgahın yanında mavi kıyafetli bir kişi ile sohbet eden Gönder, polisin yanlarına doğru gelmesi ile oradan ayrılıyor.

Görüntülerde, DEAŞ bombacısı Orhan Gönder'in poşet içerisinde taşıdığı bombaları çöp kutusu ile tezgahın alytına koymasından sonra alanda yapılan bomba araması görüntüleride yer aldı. Görüntülerde, çöp kutusuna yaklaşan bir polisin çöp kutusunu ayağı ile kontrol etmeye çalıştığı görüldü.

YENİ GÖRÜNTÜLERE HDP'Lİ UCA MECLİS GÜNDEMİNE TAŞIDI

Bugün HDP'nin Diyarbakır mitingide patlatılan bomba ile ilgili yeni görnütülerin ortaya çıkması üzerine HDP Diyarbakır Milletvekili Feleknaz Uca, konuyu TBMM gündemine taşıdı. İçişleri bakanı Süleyman Soylu'nun yanıtması istemiyle soru önergesi veren HDP'li Uca, önergesinde, " Halkların Demokratik Partisi'nin 5 Haziran 2015 tarihindeki Diyarbakır mitingine İŞİD tarafından bombalı saldırı gerçekleştirilmiş, saldırıda 5 kişi yaşamını yitirmiş ve yüzlerce kişi yaralanmıştır. Söz konusu saldırıya ilişkin dün yeni görüntüler kamuoyuyla paylaşılmıştır. Görüntülerde de açık şekilde görüldüğü gibi bu patlamada güvenlik zafiyeti ve ciddi bir güvenlik ihmali söz konusudur"dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Halkların Demokratik Partisi Halkların Demokratik Partisi Diyarbakır Politika Güncel Haberler

AK Parti'nin 'Neden oy vermediniz?' anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

AK Parti'nin "Neden oy vermediniz?" anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title