Haberler

Diyarbakır'da PKK Lanetlendi

Diyarbakır'da Şehit Edilen Polis Memuru Recep Çakıl İçin Düzenlenen Mitingde PKK'ya Lanet Yağdı.

Diyarbakır'da şehit edilen polis memuru Recep Çakıl için düzenlenen mitingde PKK'ya lanet yağdı.

Kulp ilçesinde 6 Mayıs'ta PKK'lı teröristler tarafından Adliye Lojmanları'nın önünde bulunan polis noktasına açılan ateş sonucu ağır yaralanan ve ardından Ankara'da tedavi gördüğü hastanede şehit olan polis memuru Recep Çakıl için bir protesto yürüyüşü düzenlendi. Kulp Huzur ve Güvenliği Destek Derneği tarafından düzenlenen yürüyüşe yüzlerce vatandaş katıldı. Ellerinde Türk bayrakları ve çeşitli dövizler taşıyan vatandaşlar, terör örgütü PKK'ya lanet yağdırdı. Hükümet Konağı önünde toplanan kalabalığa

hitaben konuşan Diyarbakır Şehit Aileleri Derneği Başkanı Ahmet Büyükburç, yürüşün herkese örnek olacağını düşündüklerini belirterek, "Bu yürüyüşlerin bölge halkının huzurunun sağlanması için yapılması gerekir. Teröre sessiz kalmamak için, terörü kınamak ve sesimizi çıkarmak zorundayız. Terör Kürt-Türk düşmanlığı yaratmaktan öte bir şey yapmadı. Bizleri rahat bırakın" dedi.

Kulp Kaymakamı Servet Güngör, kanlı eylemlerini yıllardan beri sürdüren teröristlerin, bölge insanının haklarını temsil ettiklerini öne sürdüklerini belirterek, "Ancak, bu hainler bölge insanının gelişmesini ve huzur içerisinde yaşamasını engellemiştir" dedi.

Yürüyüşe katılanlar daha sonra Adliye Lojmanları'ndan Kaymakamlık binasına kadar yürüyerek, sessizce dağıldı.

(FA-FA-GS-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

title