Haberler

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Baydemir: "Saldırı Barışımıza Yöneliktir"

Diyarbakır'ın Ofis Semtinde Otobüs Durağına Konulan Bombanın Patlaması Sonucu Yaralanan Vatandaşları Hastanede Ziyaret Eden Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, "Saldırı Kentimize, Demokrasimize, Barışımıza Yöneltilmiştir" Dedi.

Diyarbakır'ın Ofis semtinde otobüs durağına konulan bombanın patlaması sonucu yaralanan vatandaşları hastanede ziyaret eden Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, "Saldırı kentimize, demokrasimize, barışımıza yöneltilmiştir" dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, Başkanvekili Dr. İlhan Diken, Sur Belediye Başkanı Abdullah Demirbaş, Kayapınar Belediye Başkanı Zülküf Karatekin, DEP eski milletvekili Hatip Dicle, DTP Diyarbakır İl Başkan Yardımcısı Musa Farisoğlu ile birlikte Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne giderek yaralıları ziyaret etti. Önce ayağından yaralanan öğrenci Servet Şengül'ü Ortopedi Servisi'nde ziyaret eden Baydemir ve beraberindekiler, yaralıya acil şifalar diledi. Daha sonra esnaf Şaban

İrkören'e geçmiş olsun dileğinde bulunan Baydemir, Doç. Dr. Cafer Güloğlu'ndan yaralılar hakkında bilgi aldı.

Hastane çıkışında bir açıklama yapan Baydemir, doktorların bir sıkıntı yaşanmayacağı bilgisini verdiğini söyleyerek, "Ülkemiz, kentimiz açısından bu karanlık, çirkin saldırı son olur. Saldırganları, saldırganların sığındığı mantığı, saiki lanetliyorum. Saldırı sivillere, Diyarbakır'a, demokrasiye, barışa yöneltilmiştir. Karanlıkta kalan, üstü örtülen, aydınlığa kavuşmamış her saldırı, yeni saldırıların zemin hazırlayıcısı ve yeni ihlallerin ortam hazırlayıcısıdır. Bu itibarla bu saldırının 12 Eylül'de

kentimize yöneltilen, yurttaşlarımıza yöneltilen saldırı gibi karanlıkta kalmamasını temenni ediyorum. Eğer bunların gerçek yüzlerini ortaya çıkarabilirsek, hepimiz daha aydınlık bir ülkede, daha huzurlu bir kentte yaşama imkanına sahip olmuş oluruz" dedi.

Saldırının her şeyden önce istikrara ve huzura yönelik olduğunu kaydeden Baydemir, "Ülkemiz bir seçim atmosferinden geçiyor. Dolayısıyla karanlık ortamı tesis etmek isteyenler maalesef tekrar iş başındadır. Toplum olarak kesinlikle metanetimizi koruyarak, sağduyumuzu koruyarak bu tür saldırılara karşı da demokratik duruşumuzu, vakur duruşumuzu, olgun duruşumuzu ortaya koymamız gerektiğine inanıyorum. Bir kez daha hepimize geçmiş olsun" diye konuştu.

(FA-FA-CC-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title