Haberler

Dinlerin Buluşması" Etkinliği

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Mezarlıkta din adamlarından detaylar- İlahiler ve ney dinletisi- Burhanettin Kocamaz'ın konuşması Mersin'de "Dinlerin Buluşması" etkinliği- Farklı dine mensup kişilerin kabristanlarının bulunduğu şehir mezarlığında düzenlenen programda, Müslüman ve Hristiyan din adamları dua etti Mersin'de Kurban Bayramı dolayısıyla bu yıl 17'ncisi düzenlenen "Dinlerin Buluşması" etkinliğinde bir araya gelen Müslüman ve Hristiyan din adamları, barış dileğinde bulunup farklı dine mensup kişilerin kabristanlarında dua etti.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Mezarlıkta din adamlarından detaylar- İlahiler ve ney dinletisi- Burhanettin Kocamaz'ın konuşması Mersin'de "Dinlerin Buluşması" etkinliği- Farklı dine mensup kişilerin kabristanlarının bulunduğu şehir mezarlığında düzenlenen programda, Müslüman ve Hristiyan din adamları dua etti Mersin'de Kurban Bayramı dolayısıyla bu yıl 17'ncisi düzenlenen "Dinlerin Buluşması" etkinliğinde bir araya gelen Müslüman ve Hristiyan din adamları, barış dileğinde bulunup farklı dine mensup kişilerin kabristanlarında dua etti.Semavi dinlere mensup kişilerin mezarlarının yan yana olmasıyla bilinen Mersin Şehir Mezarlığı'nda düzenlenen programa, Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Mersin Ortodoks Kilisesi Ruhani Lideri Coşkun Teymur, Mersin İtalyan Katolik Kilisesi Ruhani Liderinden Roberto Ferrari, Peder Fransua Dondu, mezarlık imamları Mehmet Keskin ve Muhammet Zeki Şentürk, Mersin Tasavvuf Müziği Derneği Başkanı Ahmet Coşar ve ekibi katıldı.İlahiler ve duaların okunduğu programda hoşgörü ve sevgiyi devam ettirmenin önemine değinilerek, barış mesajları verildi. Kocamaz, burada yaptığı konuşmada, hoşgörü ve sevgiyi devam ettirmenin önemli olduğunu belirtti.Dünyanın herkes için çok büyük bir hapishane olduğunu, dünya dışında başka hiçbir gezegende hayat bulunduğunu belirten Kocamaz, şöyle konuştu: "Mademki bu dünyada hep birlikte yaşıyor ve yaşayacağız, birbirimize hoşgörüyle yaklaşmak mecburiyetindeyiz. Anadolu topraklarında bin küsur yıldır yaşayan insanlar barış ve sevgi içerisinde birbirlerine tahammül göstermiş. Bugün de bu topraklarda hep birlikte yaşamamın hazzını birlikte paylaşıyoruz. Gideceğimiz başka bir dünya yok. Vademizi doldurunca aynı bu mezarlıkta metfun olanlar gibi toprağın altına gideceğiz. Dolayısıyla paylaşamayacağımız hiçbir şeyimiz yok. Mademki ehlikitabız, hepimiz bir Allah'a inanıyoruz, öyleyse bu dünyada yaşadığımız süre içerisinde birbirimize tahammül ve hoşgörü göstereceğiz, sevgiyi büyüteceğiz, saygıyı yeşerteceğiz, hoşgörüyü geliştireceğiz ve bu topraklarda insan gibi yaşayacağız."Teymur da tüm Müslümanların Kurban Bayramı'nı kutlayarak barışa ve kardeşliğe dikkati çekti. Mersin'in, dinler açısından çok önemli olduğunu belirten Teymur, Mersin'de farklı dinlere mensup olmalarına rağmen şimdi beraberce huzur içinde yatan çok sayıda kişi olduğunu sözlerine ekledi.

Kaynak: AA / Güncel

Burhanettin Kocamaz Kurban Bayramı Mehmet Keskin Mersin Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Real Madrid Cadiz maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Real Madrid Cadiz maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Real Madrid Cadiz maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! R.Madrid Cadiz maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Real Madrid Cadiz maçı CANLI izle! 4 Mayıs R.Madrid Cadiz maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 4-5 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 4-5 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Ankara su kesintisi listesi! 5 Mayıs Pazar 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 5 Mayıs burç yorumları nedir? CANLI maç izle! (REAL MADRİD-CADİZ) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 4 Mayıs günün maçları nereden izlenir? Vanspor çekildi mi neden çekildi? Vanspor - Bursaspor maçında ne oldu? İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title