Haberler

Dha Yurt Bülteni-9

1)SURUÇ SALDIRISI DAVASININ 3'ÜNCÜ DURUŞMASI BAŞLADIŞANLIURFA'nın Suruç İlçesi'nde, 33 kişinin yaşamını yitirdiği terör örgütü DEAŞ'ın canlı bombasının intihar saldırısıyla ilgili 1'i tutuklu 2'si firari sanığın 140'er kez müebbet hapis cezası istemi ile yargılandığı davanın üçüncü...

1)SURUÇ SALDIRISI DAVASININ 3'ÜNCÜ DURUŞMASI BAŞLADI

ŞANLIURFA'nın Suruç İlçesi'nde, 33 kişinin yaşamını yitirdiği terör örgütü DEAŞ'ın canlı bombasının intihar saldırısıyla ilgili 1'i tutuklu 2'si firari sanığın 140'er kez müebbet hapis cezası istemi ile yargılandığı davanın üçüncü duruşması başladı. Terör örgütü PKK'nın Suriye uzantısı PYD denetimindeki Kobani kentine yardım götürmek için Türkiye'nin çeşitli illerinden Suruç'a gelen Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SGDF) üyelerinin 20 Temmuz 2015'te Amara Kültür Merkezi'nde basın açıklaması yaptığı sırada, DEAŞ'lı canlı bomba Şeyh Abdurrahman Alagöz üzerindeki patlayıcıyı infilak ettirdi. Canlı bomba saldırısında 33 kişi öldü, 104 kişi de yaralandı. Saldırının ardından başlatılan soruşturma kapsamında halen Ankara Gar saldırısından dolayı tutuklu olan Yakup Şahin ile Suriye'de bulunduğu belirtilen Deniz Büyükçelebi ve İlhami Bali hakkında 104'er kez müebbet hapis cezası istemiyle açılan davanın üçüncü duruşması, Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü'ndeki 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde başladı. Polisin yoğun önlem aldığı duruşmaya, saldırıda yaralı kurtulan ve hayatını kaybedenlerin ailelerinin yanı sıra HDP Şanlıurfa Milletvekili Dilek Öcalan'ın da aralarında olduğu çok sayıda kişi katıldı. Ankara'daki Gar saldırısıyla ilgili tutuklu bulunan ve Suruç davasının tek tutuklu sanığı olan Yakup Şahin, hakkında bir önceki duruşmada mahkemeye getirilme kararı verilmesine rağmen bugünkü duruşmaya getirilmedi. Mağdurların avukatlarının katıldığı duruşmada tanık ve ölenlerin yakınlarının ifadeleri alındı.

Ali LEYLAK/ŞANLIURFA, -

===================================================

2)DAMPERİ AÇILAN KAMYON YÖN LEVHASINA ÇARPTI

SAKARYA'nın Pamukova İlçesi'nde belediyeye ait kamyonun açılan damperi yön levhasına çarptı. Kontrolden çıkan kamyon bariyerlere girerken, kamyon sürücüsü yaralandı.

Kaza, D-650 Karayolu Pamukova ilçe girişinde meydana geldi. Mehmet Kocabıyık idaresindeki 54 RF 808 plakalı Pamukova Belediyesi'ne ait kamyonun seyir halindeyken damperi açıldı. Damper ilçe girişinde bulunan yön levhasına çarpınca kontrolden çıkan araç bariyerlere girdi. Kazada, kamyon sürücüsü Mehmet Kocabıyık yaralandı. Kamyon sürücü sedye ile araçtan alınarak ambulansa taşındı. Yaralı sürücü kaldırıldığı Pamukova İlçe Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Görüntü Dökümü

----------------------

Olay yerinden görüntü

Levhadan görüntü

Yaralı sürücünün kurtarılması

İsmail ÇETİNTAŞ/PAMUKOVA(Sakarya),

==================================================

3)KUBBET-ÜS SAHRA'NIN BENZERİ ZONGULDAK'TA İNŞA EDİLDİ

KUDÜS'te Hz.Muhammed'in miraca çıkarken bastığına inanılan kayanın üzerine inşa edilen Kubbet-üs Sahra'nın, mimari olarak benzeri Zonguldak'ın Kozlu İlçesi'nde yapıldı. Kozlu Belediye Başkanı Kerim Yılmaz, mescitte Aralık ayının ilk haftasında namaz kılmak istediklerini söyledi. Zonguldak Valiliği koordinesinde, Kozlu Belediye Başkanlığı, İl Özel İdaresi, İl Müftülüğü ve hayırsever vatandaşların katkılarıyla Kubbet-üs Sahra'nın (Kudüs'te Müslümanlar ve Yahudiler tarafından kutsal kabul edilen kaya üzerine Emeviler devrinde inşa edilen, ortası kubbeli sekizgen bina) mimari olarak benzerinin yapımına 1.5 yıl önce başlandı. Sahil mevkisinde  yapılan ve mescit olarak kullanılacak bina, Mescid-Aksa'nın yanında bulunan Kubbet-üs Sahra'nın benzeri olma özelliği taşıyor. Mescitte, yaklaşık 200 kişi aynı anda ibadet edebilecek. Bahçesine Kubbet-üs Sahra'nın giriş kemerinin de bulunduğu binanın dış mimarisinde orijinalindeki gibi renkli taş ve mozaik süslemeler kullanıldı. Çevre düzenlemesinin de yapılmasıyla inşaat firmasının Aralık ayı başında binayı teslim etmesi bekleniyor. Kozlu Belediye Başkanı Kerim Yılmaz, projede son aşamaya gelinmesinden mutluluk duyduklarını söyledi. Türkiye'de eşi benzeri olmayan bir eseri Kozlu'ya kazandırdıklarını ifade eden Başkan Yılmaz, şöyle dedi:

"Zemin etütleri belediyemiz tarafından yapıldı. Hayırsever vatandaşlarımızın da katkısı oldu. Dış görüntüsü olarak Kubbet-üs Sahra'nın aynısı oldu. Türkiye'de eşi benzeri yok. İlk defa Kozlu'muzda böyle bir ibadethane oluşuyor. İnşaatımız bitti sayılır. İnşallah Aralık'ın ilk haftası veya ikinci haftasının ilk cumasını burada kılacağız. İçeride bayanların ayrı, erkeklerin ayrı abdest alabilecekleri yerler mevcut. İçerisi de çok güzel oldu. Kozlu'muza ve Türkiye'mize hayırlı olsun. Gerçekten anlam yüklü bir mescit. Oraya gidemeyen insanların özlemeni gidereceği bir mescit oldu."

Görüntü Dökümü:

------------------------

-Binanın gece görüntüsü

-Gündüz görüntüsü

-Taş ve mozaikler

-İçeriden detaylar

-Kozlu Belediye Başkanı Kerim Yılmaz'ın inceleme yapması

-Kerim Yılmaz ile röp.

Süre: (6.14) Boyut : (198 MB)

Haber-Kamera: Gürkay GÜNDOĞAN/KOZLU(Zonguldak),

=====================================================

4)LİSELİ ÖZGÜR, KOLTUKTA ÖLÜ BULUNDU

DENİZLİ'nin Pamukkale İlçesi'nde ailesiyle yaşayan 16 yaşındaki Özgür Karataş, evindeki koltukta yüzü morarmış halde ölü bulundu. Vücudunda kesici ve delici herhangi bir yara izine rastlanmayan Karataş'a, kesin ölüm nedeninin belirlenmesi için otopsi yapılmasına karar verildi.

Topraklık Mahallesi 738 Sokak'taki evlerinde ailesiyle yaşayan Açık Öğretim Lisesi öğrencisi Özgür Karataş, bugün saat 11.00'de, koltukta hareketsiz yatarken ve yüzü morarmış halde bulundu. İhbar üzerine olay yerine sağlık ekipleri sevk edildi. Sağlık ekiplerinin kontrolünde, Karataş'ın öldüğü belirledi. Ölüm haberinin ardından eve, ölen gencin yakınları akın etti. Karataş'ın annesi Sultan Karataş, sinir krizi geçirerek feryat etti. Olay yerine gelen Cumhuriyet Savcısının incelemesinin ardından Karataş'ın cesedi, otopsi yapılmak üzere Pamukkale Üniversitesi Adli Tıp Kurumu morguna götürüldü. Vücudunda kesici ve delici herhangi bir yara izine rastlanmayan Karataş'ın kesin ölüm nedeninin, otopsinin ardından belli olacağı belirtildi. Polis, olayla ilgili soruşturma başlattı.

Görüntü Dökümü

----------------------

Polislerden detay

Olay Yeri inceleme ekiplerinden detay

Karataş'ın cesedinin çıkartılması

Özgür Karataş'ın fotoğrafı

Haber- Kamera: Deniz TOKAT / DENİZLİ,

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Pamukova Karataş Türkiye Kozlu Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title