Haberler

Dha Yurt Bülteni-6

1)DİŞ AĞRISI İÇİN ALDIĞI İLAÇLARLA BÖBREĞİ İFLAS ETTİYALOVA'da 32 yaşındaki Tolga Pesenli, geçen yıl diş ağrısı nedeniyle çok sayıda ağrı kesici içince mide bulantıları başladı.

1)DİŞ AĞRISI İÇİN ALDIĞI İLAÇLARLA BÖBREĞİ İFLAS ETTİ

YALOVA'da 32 yaşındaki Tolga Pesenli, geçen yıl diş ağrısı nedeniyle çok sayıda ağrı kesici içince mide bulantıları başladı. Bursa Şevket Yılmaz Devlet Hastanesi'ne tedaviye gelen Tolga Pesenli, aşırı dozda ağrı kesici içtiği için böbreklerinin iflas ettiğini öğrendi. Tolga Pesenli, 2 ay diyalize girdikten sonra Bursa'da özel hastanede babası 52 yaşındaki Yılmaz Pesenli'nin bağışladığı bir böbreğin nakliyle sağlığına kavuştu. Operasyonu gerçekleştiren Prof. Dr. Bülent Oktay, fazla alınan ağrı kesicilerin yanı sıra, şeker ve tuzun aşırı kullanılmasının da böbreklerin iflas etmesi için yeterli olacağını söyledi. Yalova İl Özel İdaresi'nde sözleşmeli personel olarak çalışan Tolga Pesenli, geçen yıl diş ağrısı nedeniyle kendisine önerilen bir çok ağrı kesici ilacı, doktor kontrolü olmadan içti. Korktuğu için diş hekimine gitmeyen Pesenli, bir süre sonra mide bulantısı şikayetiyle Yalova'daki Devlet Hastanesine başvurdu. Ancak bulantıları durmayan Pesenli, Bursa Şevket Yılmaz Devlet Hastanesi'ne gelerek burada tedavi olmak istedi. Yapılan muayene sonucunda Pesenli'nin diş ağrısı nedeniyle aldığı aşırı dozdaki ağrı kesicilerin verdiği zarar nedeniyle böbreklerinin iflas ettiği ortaya çıktı. Duyduklarına inanamayan Pesenli hemen diyalize bağlandı.

BABA FEDAKARLIK YAPTI

Yaklaşık 2 ay boyunca haftanın belirli günleri diyalize bağlanan Tolga Pesenli'yi, Acıbadem Bursa Hastanesi Böbrek Nakli Bölüm Başkanı ve Üroloji Uzmanı Prof. Dr. Bülent Oktay muayene etti. Prof. Dr. Oktay, yapılan tahliller sonucu böbrek nakli yapılması gereken gence, babası Yılmaz Pesenli'nin böbreğinin birini verebileceğini söyledi. Teklifi kabul eden Yılmaz Besenli böbreğinin birini oğluna vermek için ameliyata alındı. Pesenli, sağlığına kavuşmanın sevincini, nakli yapan Prof. Dr. Oktay ve babasıyla paylaştı. Diyalize girmenin kendisi için sıkıntılı olduğunu aktaran Tolga Pesenli, "Suya hasret kalıyorsunuz. Sağlığınızdan oluyorsunuz. Böbrek nakli benim için yeniden hayata dönüş oldu" dedi. Yalova'da hurdacılık yapan Yılmaz Pesenli ise, "Böbreğimi oğluma vermeyeceğim de kime vereceğim" diyerek yaptığı fedakarlığı dile getirdi

TÖRENLE PASTA KESTİLER

2012 yılından bu yana Bursa Acıbadem Hastanesi'nin 500'üncü böbrek naklinin Tolga Pesenli'ye yapıldığını dile getiren Prof. Dr. Oktay, nakiller sırasında ulaştırma ekibinden hemşiresine, lobarantına, branş doktorlarına kadar emeği geçen tüm çalışanlara teşekkür etti. 500'üncü nakli pasta keserek kutlayan ekibin başında bulunan Prof. Dr. Oktay, "500 naklin 294'ü canlı, 206'sı kadavradan gerçekleştirildi. Bu nakillerde tüm çalışanlarımız bu sevinci hak ediyor. Bir insanı sağlığına kavuşturmanın heyecanını ekip olarak yaşadık. ö diyerek pastayı kesti.

Görüntü Dökümü

-----------------------

Hastanesinin dış görüntüsü

Hastalarla konuşma

Tolga pesenliden detay

Dokton Bülent beyden detay

Babab Yılmaz, oğul tolga pesenlinin konuşması

Doktor Bülent Oktay'ın koınuşması

Edip TEKİN / BURSA, -

==========================================================

2)BORNOZLU BASIN TOPLANTISI

DENİZLİ'de bu yıl 6'ncısı düzenlenecek Dünya Türk Havlu Bornoz Festivali'nin tanıtımı için düzenlenen toplantıya katılan işadamları, basın mensuplarının karşısına bornoz giyerek çıktı. Denizli Tekstil ve Giyim Sanayicileri Derneği (DETGİS) koordinatörlüğünde bu yıl 6'ncısı düzenlenecek Türk Havlu Bornoz Festivali'nin tanıtımı için bugün Denizli Gazeteciler Cemiyeti'nde basın toplantısı düzenlendi. Tanıtım toplantısına iş adamları bornoz giyerek katıldı. Toplantıya Denizli Tekstil ve Giyim Sanayicileri Derneği Başkanı Mustafa Koltuksuz ve dernek üyeleriyle birlikte, proje destekçileri Denizli Genç İşadamları Derneği (DEGİAD) Başkanı Melek Sözkesen, Babadağlı Sanayici ve İşadamları Derneği (BASİAD) Başkanı Selim Kasapoğlu da katıldı.

Bu yıl yapılacak festivalin programı hakkında bilgiler veren DETGİS Başkanı Mustafa Koltuksuz, Denizli'nin tekstil tarihinin başkenti durumunda olduğunu, Türk havlusunun da 2 milyar dolarlık ihracata sahip olduğunu belirterek, festivalin ulusal ve uluslararası alanda her geçen yıl daha da yer edindiğini söyledi. Koltuksuz, bu yıl 16 Mart'ta, Türkiye Ev Tekstili ve Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TETSİAD) ev sahipliğinde festivalin İstanbul kutlama programının gerçekleştirileceğini, 18 Mart Cumartesi günü BASİAD tarafından Denizli'nin Babadağ ilçesinde kutlama programı yapılacağını söyledi.

Koltuksuz, 25 Mart'ta Denizli Ticaret Odası'nda (DTO), TETSİAD Başkanı Ali Sami Aydın'ın da katılacağı markalaşma temalı bir toplantının yapılacağını, bu toplantıyla eş zamanlı olarak bir AVM'de ünlü şarkıcı ve oyuncu Keremcem ve ünlü model Deniz Akkaya'nın sevenleriyle buluşup, imza günü düzenleyeceğini söyledi.

Düzenlenen etkinliklerin ardından geleneksel kortej yürüyüşüne geçileceğini aktaran Koltuksuz, "Programın ardından tüm davetliler geleneksel kortej yürüyüşü için DTO önünde buluşacak. Kortej yürüyüşünde her yıl olduğu gibi Denizli protokolü, tekstilin her alanında yer alan işveren ve işçilerle birlikte, Denizli halkı ve tekstil bölümü öğrencileri yer alacak. Ayrıca kortej yürüyüşüne ünlü sanatçılar Keremcem ve Deniz Akkaya'da katılacak. Ülkemizin lokomotif sektörlerinden olan tekstilin içinde yer alan herkesin bu festivali benimsemesini ve desteklemesini istiyoruz" dedi.

Toplantıda söz alan BASİAD Başkanı Selim Kasapoğlu ise Babadağ ilçesinde düzenlenecek olan kutlama programında bir panayır atmosferi yaratmak istediklerini söyledi. Türk Havlu Bornoz Festivali'nin kentin tanıtımı açısından önemli olduğunu vurgulayarak herkesin etkinliğe destek vermesi gerektiğini ifade etti.

DEGİAD Başkanı Melek Sözkesen de, düzenlenecek festivalle kenti tekstil anlamında marka şehir durumuna getirmek istediklerini kaydetti.

Görüntü Dökümü

---------------------------:

İşadamlarının bornozlarını giymesi

Basın toplantısından detay

Denizli Tekstil ve Giyim Sanayicileri Derneği Başkanı Mustafa Koltuksuz'un konuşması

BASİAD Başkanı Selim Kasapoğlu ve DEGİAD Başkanı Melek Sözkesen'in konuşması

Haber- Kamera: Deniz TOKAT / DENİZLİ,

=======================================================

3)8 MADENCİNİN ÖLDÜĞÜ İŞ KAZASINDA BİLİRKİŞİ RAPORU TEPKİSİ

ZONGULDAK'ta, Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Kozlu Müessesesi Müdürlüğü maden ocağında 7 Ocak 2013'te, 8 madencinin öldüğü iş kazasıyla ilgili tutuksuz 10 sanığın yargılanmasına devam edildi. Mahkemenin 17 Şubat 2016'da talep ettiği 3'üncü bilirkişi raporu gelmediği için duruşma ertelendi.

TTK Kozlu Müessese Müdürlüğü'ne ait maden ocağında yerin 630 metre altında ani metan gazı püskürmesi sonucu meydana gelen iş kazasında, taşeron firmada çalışan 8 maden işçisi öldü. Kazanın ardından açılan davada, TTK Kozlu Müessese Müdürü Kazım Eroğlu, TTK Kozlu Müessese Müdür Yardımcısı Nurettin Yılmaz, taşeron firma Star İnşaat Genel Müdürü Şafak Sırrı Demirel, şirket ortağı İlal Köksal'ın da aralarında bulunduğu 10 sanığın 'taksirle ölüme sebebiyet vermek' suçundan 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanmasına devam edildi.

1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya sanıklardan katılan olmadı. Duruşma, İstanbul Teknik Üniversitesi Maden Fakültesi öğretim üyelerinden oluşan, gazlı ocaklar, metan drenajı ve kaya mekaniği konularında uzman bilirkişi heyetinden gelecek raporun beklenmesine ve akıbeti konusunda yazı yazılmasına karar verilerek ertelendi.

Duruşmaya katılan ölen madencilerin yakınları, kazanın üzerinden 4 yıl geçmesine rağmen hala bilirkişi raporu beklenmesine tepki gösterdi. Ölen madencilerden 48 yaşındaki Köksal Kadıoğlu'nun eşi 41 yaşındaki Remziye Kadıoğlu, davanın biran önce sonuçlanarak sanıkların cezalandırılmasını beklediklerini söyledi. Madenci şehitleri yakınları olarak 4 yıldır hukuk mücadelesi verdiklerini anlatan Kadıoğlu, şöyle konuştu:

"Şimdi bilirkişi raporu gelmediği için duruşma ertelendi. 3 ay önceki duruşma da aynı şekilde ertelenmiştir. Bilirkişi raporu bir türlü gelmiyor. Dava da ilerleyemiyor. Yetkililerin bize sahip çıkmasını istiyoruz. Şimdi Mayıs'a ertelendi. Bakalım o zaman rapor gelecek mi? 4 yıldır uğraşıyorum hala da uğraşıyoruz. Suçluların cezalandırılmasını istiyorum."

Görüntü Dökümü:

-------------------------

-Remziye Kadıoğlu ile röp.

-Adliyeden detaylar

Süre: (2.07) Boyut: (68 MB)

Haber-Kamera: Gürkay GÜNDOĞAN/ZONGULDAK,

======================================================

4)DURANKAYALILAR HAKKARİ VALİSİ TOPRAK'I TÜRK BAYRAKLARIYLA KARŞILADI

HAKKARİ merkeze bağlı Durankaya Beldesi'ni ziyaret eden Vali Cüneyit Orhan Toprak ve beraberindekiler, Türk bayraklarıyla karşılandı. Hakkari Belediye Başkan Vekili Cüneyt Epcim, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ferdi Korkmaz ve Emniyet Müdürü Süleyman Suvat Dilberoğlu ile birlikte Durankaya Beldesine giden Vali Toprak, Belediye Başkanı Fatih Keskin ve yüzlerce belde sakini tarafından karşılandı. İlk olarak Başkan Keskin'i makamında ziyaret ederek yürütülen hizmetler hakkında bilgi alan Vali Toprak, daha sonra belde sakinleri ile konuk evinde bir araya geldi.

Burada uzun kuyruklar oluşturan belde sakinleri ve ellerinde Türk bayrakları bulunan öğrenciler tarafından büyük bir coşkuyla karşılanan Vali Toprak ve beraberindeki protokol üyeleri bir süre sohbet ettikleri öğrencilere çikolata dağıttı.

Burada konuşan Vali Toprak, Durankaya Beldesi'ni üçüncü kez ziyaret ettiğini ifade ederek, kendilerine gösterilen misafirperverlikten dolayı Başkan Keskin ve belde halkına teşekkür etti. Vali Toprak, "Hakkarililer bizi sevdi, bağırlarına bastı. Biz de onları aynı duygularla, aynı samimiyetle seviyoruz. Bizi mutlu eden de bu sevgimizin karşılık bulması. Vatandaşımız ile devletimizin, devlet kademelerinin, yöneticilerin kaynaşması, birbirine sevgiyle kenetlenmesi kadar önemli bir şey yok. Durankayalıları 15 Temmuz'daki o hain kalkışmadan sonra bir aydan fazla süren demokrasi nöbetlerinde de her zaman yanımızda gördük. Bu nedenle ben hepinize teşekkür ediyorum. Geldiğim günden beri ben başkanımızın vatanı, milleti ve bayrağı için hain odaklara ve örgütlere karşı net duruşuyla, mesajlarıyla devletine, milletine, bayrağına bağlılığına şahit oldum" dedi.

Vali Toprak, daha sonra belde sakinlerinin sorun ve taleplerini dinledi. Ziyarette, 1995 yılında Şemdinli İlçesi Ortaklar Karakolu'nda vatani görevini yaptığı sırada güvenlik güçleri ile PKK terör örgütü arasında çıkan çatışmada şehit olan Halit Tatlı'nın eşi Helim Tatlı, Vali Toprak'a yöreye ait el dokuması kilim hediye etti.

Görüntü Dökümü

---------------

-Vali Cüneyit Orhan Toprak'ın konuşması

-Valiyi dinleyen vatandaşlar

-Durankaya Beldesi Belediye Başkanı Fatih Keskin'in konuşması

-Valiyi karşılayan vatandaşlar

BOYUT: 376 MB

SÜRE: 4 DK 19 SN

============================================================

5)KURAYLA İŞ SAHİBİ OLDULAR

ZONGULDAK'ta, 'Toplum Yararına Çalışma Programı' kapsamında belediyeler ile kamuda geçici işçi statüsünde işe alınacak bin kişinin belirlenmesi için kura çekimi yapıldı. Çekilişte numaraları çıkan 3 çocuk annesi Ufuk Güneş ile arkadaşı Sevilay Başoğlu birbirlerine sarılıp, sevinç gözyaşı döktü.

Belediyeler ve kamu kuruluşlarında 6 ay süreyle asgari ücretle çalışacak bin kişi için 5 bin 64 kişi başvuruda bulundu. Çalışma ve İş Kurumu Müdürlüğü'nün Mesleki Eğitim Merkezi Müdürlüğü'nde noter huzurunda milli piyango çekilişlerinde kullanılan şans toplarıyla dün gerçekleştirdiği kura çekilişinde 515 kişi belirlendi. Bugün ise 485 kişinin belirlenmesi için kura çekilişi yapıldı.

Gelik Belediyesi'nde işe alınacak 35 kişi, başvuru yapan 170 kişi arasından kurayla belirlendi. Adaylardan 40 yaşındaki Ufuk Güneş, arkadaşı 31 yaşındaki Sevilay Başoğlu ile küreden kendi numarası olan '68'i çekti. 3 çocuk annesi Ufuk Güneş, büyük sevinç yaşadı. Daha önce de Gelik Belediyesi'nde geçici işçi olarak çalıştığını belirten Güneş, "Çok mutluyum. Heyecandan konuşamıyorum" dedi.

Sevilay Başoğlu ise kurada arkadaşının ismini çekince kendi ismini çekmiş gibi sevindiğini söyleyerek, "Nasipte varsa inşallah bana da çıkar" dedi.

Bu sırada devam eden kurada bu kez Sevilay Başoğlu'nun numarası olan '61' çekildi. 1 çocuk annesi Sevilay Başoğlu, arkadaşı Ufuk Güneş'e sarılarak gözyaşı döktü. İşe girmeye hak kazanan iki arkadaşı, diğer adaylar da alkışlayarak kutladı. Eşi maden ocağında çalışan Başoğlu, "Nasip demiştim, inancımı da yitirmemiştim. Şükürler olsun, kurada adım çıktı. İhtiyacımız vardı gerçekten. Ben kendimi hazırlamıştım çıkmazsa diye. Ümitlenmek istemedim açıkçası. Olmazsa hayal kırıklığı yaşamayayım diye. Allah kalbimizi gördü, çıktı" diye konuştu.

İşe girmeye hak kazananlar 20 Mart'tan itibaren asgari ücretle 13 Eylül 2017'ye kadar 6 ay çalışacak.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

--------------------------------

-Kura çekilişine katılanlar

-Kurada kendi adını çeken Ufuk Güneş ile röp.

-Ufuk Güneş ile birlikte kura çeken Sevilay Başoğlu ile röp.

-Adı anons edilen Sevilay Başoğlu'nun sevinç yaşaması

-Arkadaşına sarılarak ağlaması

-Sevilay Başoğlu ile röp.

-Kurada adı çıkan bir başka kadın adayın sevinci

-Kura çekilişi

Süre: (04.16) Boyut: (268 MB)

Haber-Kamera: Durmuş SEVİNDİK/ZONGULDAK,

=========================================================

6)DÜZCE'DE HAFİF TİCARİ ARAÇ ŞARAMPOLE DEVRİLDİ: 1 ÖLÜ, 1 YARALI

DÜZCE'de, TEM yolunda kontrolden çıkarak şarampole yuvarlanan hafif ticari araçta 1 kişi öldü, 1 kişi yaralandı.

Kaza, sabah saatlerinde TEM Otoyolu, Gümüşova Rampaları mevkisinde meydana geldi. Ankara yönüne giden Ramazan Bakan yönetimindeki 34 YM 2768 plakalı hafif ticari araç, sürücüsünün kontrolünden çıkarak şarampole yuvarlandı. Sürücü Ramazan Bakan ve yanında bulunan Hıdır Yavuz yaralandı. Yaralılar, çağrılan ambulansla Düzce Atatürk Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Tedavi altına alınan yaralılardan sürücü Ramazan Bakan, doktorların müdahalesine rağmen hayatını kaybetti. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Görüntü Dökümü

------------------------

-Hafif ticari araç

-Yaralıların hastaneye kaldırılması

-Yol

-Polisin çalışması

Haber-Kamera: Tezcan SOLMAZ/DÜZCE,

====================================================

7)HAKKARİ'DE KAMYONDA 17 BİN 960 PAKET KAÇAK SİGARA ÇIKTI

HAKKARİ'de, polisin yol kontrollerinde durdurduğu bir kamyonda yaptığı aramada 17 bin 960 paket kaçak sigara ele geçirildi, sürücü gözaltına alındı. Hakkari Valiliği'nden yapılan açıklamada, kaçak sigaraların kent merkezine 7 kilometre uzaklıkta bulunan Depin polis kontrol noktasında dün yapılan aramalar sırasında ele geçirildiği belirtildi. E.K.'nın kullandığı kamyonda yapılan aramalarda 17 bin 960 paket gümrük kaçağı sigara ele geçirilirken, araç sürücüsü gözaltına alındı.

Görüntü Dökümü

POLİS KAMERASI

--------------------

-Durdurulan kamyon

-Kamyonda arama yapan polisler

-Aracın gizli bölmelerini açan polis ekipleri

-Kaçak sigaralara tek tek çıkartırken

-Detaylar

HAKKARİ,

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Hakkari Denizli Kozlu Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi!
title