Haberler

Dha Yurt Bülteni-3

(YENİDEN)1)VİRANŞEHİR'DE HÜCRE EVİNE OPERASYON: 4 PKK'LI ÖLÜŞANLIURFA'nın Viranşehir İlçesi'nde sansasyonel eylem hazırlığı yaptıkları belirtilen terör örgütü PKK'nın dağ kadrosundaki 4 terörist, gizlendiği hücre evinde düzenlenen operasyonla etkisiz hale getirildi.

(YENİDEN)

1)VİRANŞEHİR'DE HÜCRE EVİNE OPERASYON: 4 PKK'LI ÖLÜ

ŞANLIURFA'nın Viranşehir İlçesi'nde sansasyonel eylem hazırlığı yaptıkları belirtilen terör örgütü PKK'nın dağ kadrosundaki 4 terörist, gizlendiği hücre evinde düzenlenen operasyonla etkisiz hale getirildi. Operasyonda çok sayıda silah ve mühimmat da ele geçirildi. Sansasyonel eylem için Viranşehir'e geldikleri belirtilen 2'si kadın, 4 teröristin Demirci Mahallesi'nde tek katlı avlulu evde gizlendiklerini saptayan polis, dün saat 21.00 sıralarında söz konusu adrese operasyon yaptı. Terörle Mücadele Şubesi ile Özel Harekat polislerinin katıldığı operasyonda teröristlerin gizlendiği ev çember altına alınarak 'Teslim ol' çağrısı yapıldı. Polisin çağrısına teröristler silahla karşılık verince çatışma çıktı. Çıkan çatışmada 2'si kadın 4 terörist ölü ele geçirildi. Hücre evinde yapılan ön incelmede ölen teröristlerin patlayıcılarla tuzaklama yaptıkları tespit edilmesi üzerine olay yerine bomba imha ekipleri çağrıldı. Uzman ekipler, evde bulunan patlayıcıları kontrolü bir şekilde imha etti. Evde yapılan aramada ölen teröristlerin yanında otomatik silah, el bombası ve çok sayıda mühimmat ele geçirildi. Silah ve mühimmatlara el konulurken, teröristlerin cesetleri otopsi ve kimliklerinin tespit edilmesi için Adli Tıp Kurumu morguna götürüldü. Çatışmanın yaşandığı bölgede giriş ve çıkışlar araç ve yaya trafiğine kapatılırken, olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

Görüntü Dökümü

------------------------

Çatışmanın yaşandığı ev

Olay yerinde bekleyen polisler

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Ali LEYLAK-Ömer ŞULUL-Mustafa MERT / ŞANLIURFA,

=======================================================

2)FUHUŞ OPERASYONUNDA, ARALARINDA ABLA KARDEŞİNDE BULUNDUĞU 8 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

KONYA'da gece yol kenarlarında durup 50 lira karşılığı erkeklerle cinsel ilişkiye girdiği ileri sürülen aralarında abla- kardeşinde bulunduğu 7 kadın ile onların erkek müşterilerle temasa geçmesini sağladığı iddia edilen 1 kişi gözaltına alındı.

Konya Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Ahlak Büro Amirliği ekipleri, merkez Karatay ile Meram ilçelerinde kadınların gece caddelere çıkıp, yol kenarlarında durarak sürücülerle para karşılığı otopark, boş arsalar, otel ve evlerde 50 lira karşılığında cinsel ilişkiye girdikleri bilgisine ulaştı. Yapılan fiziki takibin ardından polis, aralarında abla kardeşinde bulunduğu 7 kadını ile onların erkek müşterilerle temasa geçmesini sağladığı iddia edilen 1 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan Zeynep Mihriban B. (23), Nejla Ç. (28), Eda T. (33), Semra A. (19), Büşra B. (19), Zeynep B. (25) kardeşi Betül B. (19) ile Halil K. (30) Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildi. Kadınların uyuşturucu bağımlısı olduğu ve fuhuşu zevk için yaptıklarını söyledikleri ileri sürüldü.

Soruşturma sürüyor.

Görüntü Dökümü:

---------------------------

Kadınların sağlık kontrolünden geçirilmeleri

Genel ve detaylar

Haber-Kamera: Tolga YANIK KONYA DHA))

==================================================

3)22 BİN NÜFUSLU İLÇEDEN ÖDÜLLÜ PROJE ÇIKARDI

SAMSUN'un 22 bin nüfuslu Ayvacık İlçesi'ndeki Ayvacık Anaokulu'nda uygulamaya konulan 'Oyuncak Kumbarası Projesi' yılın en iyi ikinci sosyal sorumluluk projesi seçilirken okul müdürü Nurten Akkuş ise 'yılın en sıra dışı eğitim yöneticisi' seçildi. Akkuş, topladıkları oyuncakları köy anasınıflarına gönderdiklerini belirterek proje kapsamında yaklaşık 4 bin oyuncak dağıttıklarını söyledi.

Veli ve öğrenci iletişimini sağlamak amacıyla, öğretmenler ve eğitim kurumlarının kullanımına ücretsiz olarak sunulan bir sosyal iletişim platformu Classloom, tarafından verilen Eğitimde En İyiler Ödülleri'nde Samsun Ayvacık Anakolu tarafından uygulanan 'Oyuncak Kumbarası' projesi en iyi ikinci sosyal sorumluluk projesi seçildi. 22 nüfuslu Samsun'un Ayvacık İlçesi'ndeki Ayvacık Anaokulu Müdürü Nurten Akkuş ise 'yılın en sıra dışı eğitim yöneticisi' olarak seçilerek ödül aldı. 24 Kasım Öğretmenler Günü'nde İstanbul'da düzenlenen törende iki ödülü alan Akkuş, büyük mutluluk duyduğunu dile getirdi. Okulun kurucu müdürü olan Nurten Akkuş'un yaptığı çalışmalar ve projeler Türkiye genelinde ses getirdi.

2 ÖDÜL BİRDEN ALDI

11 yıllık öğretmen olan Akkuş, internet üzerinden yapılan halk oylaması ve jüri değerlendirmesi sonucu ödüllerin sahiplerini bulduğunu belirterek, şöyle konuştu:

"8 yıl önce kurucu müdür olarak başladığım görev sürem içerisinde sıfırdan başladık ve öğretmen arkadaşlarımızla birlikte projeler gerçekleştirdik, çalışmalar yaptık. Yaptığımız projeler zamanla sadece ilçemizde değil ülke çapında da yankı buldu. Başka okullarda da uygulanmaya başladı. Şu an 81 öğrencimizle okulumuzda çalışmalarımıza devam ediyoruz. Son olarak 2 kategoride ödüle aday gösterilip ikisinde de ödül aldık. Bu bizi çok mutlu etti. Genç yaşta idarecilik görevine başladım ve yaptığım çalışmalar sonunda ödüle layık görüldüğüm için çok mutluyum. Ayrıca bir bayan idareci olarak adaylar arasında tek bayan bendim ve ödülü ben aldım. Bu da benim için ayrı bir gurur kaynağı."

OYUNCAK KUMBARASINDA YAKLAŞIK 4 BİN OYUNCAK TOPLANDI

Oyuncak Kumbarası Projesi'ne çok önem verdiklerini dile getiren Akkuş, "Projeye 2014 yılında başladık. İlçemizdeki köy anasınıflarının daha iyi imkanlara sahip olmasını istedik. 35 köy anasınıfımıza oyuncak ve kırtasiye desteği sağladık. İkinci yıl projeyi Gençlik ve Spor Hizmetleri İl Müdürlüğümüz ile ortak devam ettik. Kentimizde çeşitli noktalara yerleştirdiğimiz oyuncak kumbaralarında oyuncak topladık ve köy anasınıflarımıza bu oyuncakları gönderdik. Hatta ilerleyen aşamada ülkemizin çeşitli yerlerinden bize talepler geldi ve başka illerdeki okullarımıza da oyuncak desteği verdik. Bu zamana kadar yaklaşık 4 bin oyuncak gönderdik. Ayrıca birçok kişi, kurum ve kuruluşlardan da destek aldık" diyerek sözlerine şöyle devam etti:

22 BİN NÜFUSLU İLÇEDEN BAŞARI HİKAYESİ

"Samsun kent merkezine 65 kilometre uzaklıkta olan küçük bir ilçede görev yapıyoruz. Buradan başlayarak çalışmalar yaparak başarı elde ettik ve ödül aldık. Kendi ilçemiz ilimiz şartları içinde yaptığımız çalışmalarla bu ödüllü almak gerçekten gurur verici. Bir ekip çalışması ile bu başarıyı elde ettik. Bu zaman yaptığımız çalışmalarda taşın altına elini koyan gönülden projelerde yer alan tüm öğretmenlerimize de teşekkür ediyorum."

Görüntü Dökümü:

-------------------

-Okul dışından detay

-Nurten Akkuş ve öğrencilerinden detay

-Röportaj

-Detaylar

(SÜRE: 6 Dk) (BOYUT: 191.90)

Haber-Kamera: Yaprak KOÇER/AYVACIK(Samsun),

=======================================================

4)PSİKOLOG: "ÇOCUKLARIMIZI KORUMANIN EN İYİ YÖNTEMİ MAHREMİYET VE CİNSEL EĞİTİM VERMEK

ZONGULDAK'ın Ereğli İlçesi'nde hizmet veren Ereğli Toplum Sağlığı Merkezi'nde görevli psikolog Hülya Usta, "Çocuklarımızı korumanın en iyi yöntemi, uygun yaş ve dönemlerde onlara mahremiyet ve cinsel eğitim vermekö dedi.

Bülent Ecevit Üniversitesi Ereğli Eğitim Fakültesi Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Bölümü 4'üncü sınıfı öğrencileri, Topluma Hizmet Dersi uygulaması kapsamında 'Bedenimi öğreniyorum, kendimi koruyorum' konulu konferans düzenledi. Ereğli Belediyesi Düğün Salonu'nda düzenlenen konferansa, üniversite öğrencilerinin yanı sıra vatandaşlar da katıldı.

Ereğli Toplum Sağlığı Merkezi'nde görevli psikolog Hülya Usta, çocukların cinsel kimliklerinin doğar doğmaz başladığını, çocuğun isminin kıyafetleri ve oyuncakları ile kimliğinin oluştuğunu belirterek, "Çocuklarımızı korumanın en iyi yöntemi uygun yaş ve dönemlerde onlara mahremiyet ve cinsel eğitim vermek. Cinsel eğitim çocuklara doğduğu andan itibaren verilmeye başlanıyor. Çünkü çocuğun ismiyle, kıyafetleri ile olsun bir kimlik oluşumu başlıyor. 2 yaşından itibaren tuvalet eğitimi cinsellik eğitiminde önem kazanıyor. 2 yaşından sonrada bazı bilgilerin çocuğa yavaş yavaş verilmesi gerekiyor. Üzerinin giyinik olması, banyoda tek başına yıkanması yada özel bölgelerinin kapalı olması gerektiği, iyi dokunuş ve kötü dokunuşlar neler? Özel bölgeler nereler? Buralara dokunmak doğru mu, yanlış mı? Ne zaman kimler dokunabilir? Bunları öğretmek gerekiyor. Özel bölgelerine istemedikleri bir dokunma olduğunda bunu çocuklar tehlike olarak anlayabilirlerö dedi.

HER CİNSEL TACİZDE BULUNAN KİŞİYE PEDOFİLİ DEĞİL

Ereğli Devlet Hastanesi'nde psikolog Savaş Kurt ise cinsel tacizde bulunan kişilerin pedofoli hastalığının arkasına sığındıklarını, ancak her tacizcinin pedofoli hastası olmadığını söyledi. Cinsel tacize uğramış çocuklarda bazı belirtilerin olabileceğini vurgulayan Kurt, şöyle dedi:

"Bir kere cinselliğe yönelik erken yaş döneminde ilgisi uyanmıştır. İrkilmeleri, birden uyanmaları, kötü rüyalar görmeleri, korkmaları, sıçramaları gibi durumlar olabilir. İçine kapanma ve toplumdan uzaklaşma gibi belirtilerle karşılaşabiliriz. Çoğu zaman bu belirtileri bir işaret olarak kabul edip böyle bir sorun var mı, yok mu? Bunu öğrenmemiz gerekiyor. Öncelikle cesaretlendirmemiz gerekiyor. Çünkü çocuklar bu tür konuların aileye söylenmemesi gereken şeyler olduğunu düşünüyorlar. Hatta intihar vakaları gerçekleşebiliyor, çocuk kendisine zarar vermeye çalışabiliyor henüz 13-14 yaşlarındayken. Kendisine zarar verme davranışlarının altında başka ruhsal sorunlar olabileceği gibi cinsel taciz sorunlarının da olabileceğini düşünmemiz gerekiyor. Her cinsel tacizde bulunan kişi 'pedofili hastası' diyemeyiz. Bazen cinsel tacizde bulunan kişiler pedofili hastalığının ardına sığınmaya çalışabilirler fakat cinsel taciz bir şiddet eğiliminin sonucu olarak ortaya çıkmış olabilir. Pedofili bir hastalıktır. Rehabilite edilmesi, tedavi edilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Fakat cinsel tacizde bulunan kişilerin büyük bir çoğunluğu da pedofili hastalığını yaşamayan, taşımayan kişilerdir."

Görüntü Dökümü

------------------------------------

-Belediye düğün salonu

-Konferansa katılan öğrenciler anne ve babalar

-Psikolog Hülya Usta'nın konuşması

-Psikolog Savaş Kurt'un konuşması

-Psikolog Hülya Usta ile röportaj

-Psikolog Savaş Kurt ile röportaj

-Süre: (07.26) Boyut: (223 MB)

-Haber-Kamera: Sinan KABATEPE/EREĞLİ(Zonguldak),

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Viranşehir Ereğli Akkuş PKK Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli? Ali Konak kimdir? AK Parti Konya- Yunak Belediye Başkan adayı Ali Konak kaç yaşında, nereli? Serdar Köksal kimdir? Zafer Partisi Erzurum Tortum Belediye Başkan Adayı Serdar Köksal kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title