Haberler

Dha Yurt Bülteni 2

======================================Karadeniz'de bulutların üzerinde yaşamKARADENİZ Bölgesi'nde yüksek rakımlı dağları aşamayan bulutların üzerinde kalan yaylalar, ziyaretçilerine görsel şölen sunuyor.

======================================

Karadeniz'de bulutların üzerinde yaşam

KARADENİZ Bölgesi'nde yüksek rakımlı dağları aşamayan bulutların üzerinde kalan yaylalar, ziyaretçilerine görsel şölen sunuyor.

Karadeniz Bölgesi'nde yer alan yaylalar, doğası, havası ve suyu ile ilgi görüyor. Yüksek rakımlı dağları aşamayan bulutların üzerinde kalan çoğu yayla, ziyaretçilerine görsel şölen sunuyor.  Karadeniz'de özellikle deniz seviyesinden 2000 metre yükseklikteki yaylalar, yaz ayında çoğu gün bulutların üzerinde kalıyor. Sis bulutu içerisinde kalan düşük rakımlı yaylaların içerisinden geçilerek ulaşılan yaylalarda, bulut denizi oluşuyor. Bulutların üzerindeki yaylalara çıkan yöre halkı ile yerli-yabancı turistler de eşsiz manzaraların keyfini çıkarıyor. Her yıl yaz aylarında bölge halkının göç ettiği yaylalar, yerli ve yabancı turistleri de ağırlıyor.

GERİYE GÖÇ ZAMANI YAKLAŞIYOR

Karadeniz'de, asırlardır yaşatılan yaylacılık geleneği sürüyor. Her yıl olduğu gibi bu yılda vatandaşlar köylerden küçük ve büyükbaşları ile birlikte yaylalara göç etti. Hayvanlarıyla yaylalara göç edenler, yılın 4 ya da 5 ayını buralarda geçiriyor. Özellikle hayvanlarını otlatmak amacıyla yaylalara çıkanlar, buralarda kaldıkları süre içerisinde hem kış aylarında tüketecekleri süt ürünlerini elde ediyor hem de hayvanlarının tüketeceği otları biçiyor. Yaylada, ineklerin sütünden tereyağı ve peynir çeşitleri hazırlayanların kimi ürününü satarak, geçimine katkı sağlarken kimi de ailesinin kış mevsimindeki yiyeceğini elde ediyor. Karadeniz'de, mayıs ayı ortalarında yaylalara göç edenler, ekim ayı ortalarında geri dönüşe geçiyor. Sonbahar mevsimi  ile hava soğumaya, otlar sararmaya ve vargit adı verilen yayla çiçekleri açmaya başladığında yaylacılar köylerine geri dönüyor. Karadeniz yaylalarında sonbaharla birlikte yaylacılar göç hazırlığına başladı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

Yaylalardan Drone görüntüleri

Sis bulutlarının üzerinde kalan yaylalar

Tulum çalan ve türkü söyleyenler

Detaylar

Haber-Kamera: Aytekin KALENDER TRABZON-DHA - Yarımbatman

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Kral Charles öldü mü, sağlık durumu nasıl? Cenaze planları güncellendi Arda Güler maçı hangi kanalda 26 Nisan Cuma? 28 Nisan Pazar 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 28 Nisan burç yorumları nedir? 26-27 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Real Sociedad Real Madrid maçı CANLI izle! 26 Nisan Arda Güler'in Real Madrid maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Arda Güler GOL izle! Real Sociedad – Real Madrid Arda Güler GOL izleme linki var mı? Süper Lig puan rekoru kaç? Süper Lig'de en çok puanı hangi takım aldı? Cumhurbaşkanı Erdoğan ABD'ye ne zaman gidiyor? 9 Mayıs'taki ziyaret ertelenmişti Adana Demirspor Galatasaray maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Adana Demirspor GS maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Icardi kaç gol oldu, gol krallığında kim önde? İcadi 2024 kaç gol attı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title