Haberler

Dha Yurt Bülteni - 16

Muş'ta FETÖ/PDY Operasyonu: 3 askeri mahrem imam ve 2 asker yakalandıMUŞ'TA FETÖ/PDY Operasyonunda askeri birimlerde 'Mahrem İmam' adı altında faaliyet yürüten 3 şahıs ve mahrem imamlarla irtibatlı olduğu anlaşılan 2 jandarma üsteğmen ile bir hava pilot teğmen yakalandı.

Muş'ta FETÖ/PDY Operasyonu: 3 askeri mahrem imam ve 2 asker yakalandı

MUŞ'TA FETÖ/PDY Operasyonunda askeri birimlerde 'Mahrem İmam' adı altında faaliyet yürüten 3 şahıs ve mahrem imamlarla irtibatlı olduğu anlaşılan 2 jandarma üsteğmen ile bir hava pilot teğmen yakalandı. Şahıslarla adli soruşturmanın devam ettiği bildirildi. Valilik ayrıca FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütüne Üye Olmak Suçundan aranan 2 kişinin de yakalandığını belirtti.

Muş Valiliği'nden yapılan açıklamada; "İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütüne yönelik yürütülen çalışmalar kapsamında; FETÖ/PDY Terör Örgütünün Askeri birimlerinde 'Mahrem İmam' adı altında faaliyet yürüten 3 şahıs gözaltına alınmıştır. Mahrem imamlarla irtibatlı olduğu anlaşılan iki Jandarma Üsteğmen ile bir Hava Pilot Teğmen yakalanmış ve şahıslarla ilgili adli soruşturma devam etmektedir. Ayrıca, FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütüne Üye Olmak Suçundan aranan 2 kişi yakalanmıştır. İlimizde her türlü suç ve suç oluşumlarına karşı mücadelemiz kesintisiz sürdürülecektir. Kamuoyuna saygıyla duyurulurö ifadelerine yer verdi.

Haber: Yusuf Özgür BÜLBÜL MUŞ,

==================

Metin Feyzioğlu, "Bu sistemle apartman yönetemezsiniz"

MANİSA'da düzenlenen panele katılan Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, partili cumhurbaşkanlığı kastederek, "Bu siyasi partiler kanunuyla partili cumhurbaşkanı derseniz meclisin başkanı denetleme ihtimali olmaz. Hatta daha ilerisini söyleyeyim. Bu sistemle apartman yönetemezsiniz" dedi. Yargıtay'daki FETÖ operasyonlarına da değinen Feyzioğlu, FETÖ'nün devlete sızmadığını, devletin bir miktar FETÖ'ye sızmış olduğunun görüldüğünü belirterek, darbenin siyasi ayağının ortaya çıkarılmasını istedi.

Manisa'da Atatürkçü Düşünce Derneği tarafından 'Türkiye nereye gidiyor' isimli panel düzenlendi. Büyükşehir Belediyesi Kültür Merkezi Lale Salonu'ndaki panele konuşmacı olarak Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu katıldı. Panel öncesinde meclise getirilmesi için imza toplanan yeni anayasa ve partili cumhurbaşkanlığı ile ilgili soruları cevaplayan Feyzioğlu, partili cumhurbaşkanlığını hakkında "Bu sistemle apartman bile yönetilmez" dedi. Bazı soruların netleştirilmediğini dile getiren Feyzioğlu, kuvvetler ayrılığı ilkesinin ihlal edilip edilmeyeceği endişesi taşıdıklarını söyledi. Feyzioğlu, "Partili Cumhurbaşkanı partili yönetim kadrosunda olacak mı, yoksa sadece parti üyesi mi olacak? Bu bir soru işaretidir. Cumhurbaşkanı tarafının ve iktidar partisinin 'tabi ki genel başkan olmalıdır' şeklinde bir yaklaşımı var. Bu noktada kuvvetler ayrılığını düşünmemiz lazım. Biz Barolar Birliği olarak hukuk penceresinden baktığımızda, hangi hükümet sistemini getirirsek getirelim, kuvvetler ayrılığının çok güçlü bir şekilde olması lazım. Şimdi yargının nasıl bağımsız, hesap verebilir olduğunu anayasa taslağında görmeden konuştuğumuz her şey boş. Yasamanın cumhurbaşkanını, hükümeti nasıl denetleyebileceğini görmeden konuştuğumuz her şey boş. Ancak açık seçik bir şey var. Bu siyasi partiler kanunuyla partili cumhurbaşkanı derseniz meclisin başkanı denetleme ihtimali olmaz. Hatta daha ilerisini söyleyeyim. Bu sistemle apartman yönetemezsiniz. Siz apartman yönetici ile deneticiyi aynı kişi yapıyor musunuz? ya da apartman yöneticisi seçip, yöneticiye de deneticiyi sen seç dediğinizi duydunuz mu? Bugün siyasi partiler kanunu neye izin veriyor? Milletvekili adaylarının tamamını parti genel başkanını da içinde bulunduğu MYK'nın seçmesine izin veriyor. Önseçimi yüzde yüz ve zorunlu kılan bir siyasi partiler kanunumuz var mı? Yok. Partili cumhurbaşkanı, parti genel başkanı da olursa yasama organını kendisi belirleyecek" dedi.

DİKTATÖRLÜK MÜ DEMOKRASİ Mİ?"

Parlamentonun cumhurbaşkanını denetleyemediği yerde sadece diktatörlük olacağını savunan Feyzioğlu, "Cumhurbaşkanının eline öyle bir sopa veriyorsunuz ki, sen beni denetlemeye kalkarsan, ben senin seçimini yenilerim. Ha bir daha da o milletvekillerini yazmam diyorsunuz. Partisi eğer cumhurbaşkanını denetlemeye kalkarsa 'Ben seni bir daha genel seçimde yazmam' diyorsunuz. Böyle bir denetim olabilir mi? Bütün meselemiz kuvvetler ayrılığıdır. Kuvvetler ayrılığını sağlayan başkanlık sistemine millet karar versin. Ama ne olur millete her şeyi doğru anlatalım. Diktatörlük mü yoksa demokrasi mi diye soruyoruz. Gerçek soru bu. Diktatörlük mü istiyorsun yoksa demokrasi mi? Parlamentonun cumhurbaşkanını denetleyemediği, yargının cumhurbaşkanını ve hükümeti denetleyemediği bir yerde sadece diktatörlük olur" diye konuştu.

"FETÖ DEVLETE SIZMAMIŞ, DEVLET FETÖ'YE BİR MİKTAR SIZMIŞ"

Yargıtay'daki FETÖ operasyonlarının sorulması üzerine Feyzioğlu, "Aslında doğru soru devlet bunun içine ne kadar sızmış? Yani FETÖ devlete sızmamış da devlet bir miktar bu örgütün içine sızmış. Kontenjanlara bakıyorsunuz, itirafları okuyorsunuz resmen evin girişinde hoca efendi '140'dan aşağı asla olmaz' demiş. Bunlar Yargıtay'daki dağılıma karar vermişler. Hoca efendileri oradan '140 aşağısını kabul etmeyin' diyor, bunlar 'en fazla 80 veririz' diyor. Kimin nesini veriyorsunuz? Bir insanın özgürlüğünü, hayatını, malını, mülkünü emanet ettiğiniz hakimlerin tayin edilmesinden bahsediyorsunuz. 120'de bağladıkları anlaşılıyor. Pazarlık konusu yapılan bu milletin namusudur, şerefidir, itibarıdır, geleceğidir. Bunun pazarlığı bir evin arka odasında yapılmış. Rezalettir bu. Devletin içine ne kadar sızdığını benden daha çok siyasi iktidarın bilmesi çok normal. Yargının içine kaç kişi sızdırdıklarını bilmeleri normal. Bu bir sızma değil, 'buyurun geçin şu koltuklar sizin, bu koltuklar bizim olsun' demektir" dedi.

"KİMSE BİZİM AKLIMIZLA ALAY ETMESİN"

Örgütün her yere sızdığını ancak siyasi ayağının ortaya çıkarılmadığını vurgulayan Feyzioğlu, MİT Müsteşarı Hakan Fidan ile Genel Kurmay Başkanı Hulusi Akar'ın darbeleri araştırma komisyonu tarafından dinlenmesi gerektiğini söyledi. Feyzioğlu, "FETÖ denilen yapı her yere sızmış. Üniversiteyi ele geçirmiş, Danıştay'ı ele geçirmiş, yargıyı ele geçirmiş. Fakat iş siyasete geldiğinde 'yok o bizim işimiz değil, biz siyasi particiliğe karışmayalım mı? demiş.' Kimse bizim aklımızla alay etmesin. Biz tepemize bombalar yağdıran bu canilerin siyaset ayağını görmek öğrenmek istiyoruz. Bir daha olmasın diye bazı soruların cevaplanması lazım. Saat kaçta haber aldınız, haber aldıktan sonra ne yaptınız? Bunu MİT Müsteşarına, Genel Kurmay Başkanına soracaksınız. Allah için 30 sene önceki darbeleri araştırdılar, 30 sene önceki dış işleri bakanını çağırdılar. Geldi adamcağız, komünizmden falan bahsetti. 15 Temmuz 2016'daki darbe girişiminin en kilit bilgilere sahip olan iki ismi meclis araştırma komisyonu davet etmedi. Bu alay etmektir. Aklımızla dalga geçmektir. Derhal bu iki ismin komisyonun tüm üyelerinin oybirliği ile meclise davet edilmesi lazımdır" diye konuştu.

Feyzioğlu açıklamasının ardından panele katılacağı salona girdi ve vatandaşlarla tek tek tokalaştı. Salonda arka sıralara oturan ve selfie çektiren Feyzioğlu, konuşma zamanına kadar arka sıralarda oturdu. Daha sonrasında da Feyzioğlu, panelde konuştu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu'nun konuşması

Panelden görüntü

Genel ve detay görüntü

Haber: Nermin UÇTU - Kamera: Ersan ERDOĞAN / (Manisa),

==================

Yusufeli- Erzurum karayolu üzerindeki tünelde göçük

ARTVİN'in Yusufeli ilçesinde Erzurum karayolu güzergahında yapımı devam eden tünel girişinde 3 gün önce göçük meydana geldi. İnşaat firmasının olası çökme tehlikesini görerek çalışanları bölgeden uzaklaştırması can kaybını önledi. Çökme anı cep telefonlarıyla kaydedildi.

Yusufeli barajı nedeniyle Yusufeli - Erzurum karayolunun sular altında kalması sonrasında yeniden inşasına başlanılan yol üzerinde yansıtıcılar mevkiinde yapımı devam eden tünel kazısı sırasında yüklenici firmanın mühendisleri ve iş güvenliği uzmanlarınca tünel girişine göçük meydana gelebileceği tespit edildi. Bunun üzerine 29 Kasım Salı gecesi tünelde çalışanlar ve makineler bölgeden uzaklaştırıldı. 30 Kasım sabah saat 09.00 sıralarında tünel girişinde beklenen göçük yaşandı. Önceden önlem alınması nedeniyle can kaybı olmadan atlatılan göçük cep telefonlarıyla kaydedildi.

Bölgede halen jeolojik çalışmaların sürdüğü, tehlike kalmadığının belirlenmesi halinde çalışmaların yeniden başlatılacağı öğrenildi.

Görüntü sıralaması

-------------

-Tünel girişinde çöküntünün cep telefonu görüntüsü

Haber: Adem GÜNGÖR / ARTVİN,

======================

Sivas'ta buzlu yol kazası: 33 yaralı

SİVAS'ın İmranlı ilçesi girişinde buzlu yolda kontrolden çıkan minibüs ile ona çarpmamak için manevra yapan yolcu otobüsünün şarampole girip yan yatması sonucu 33 kişi yaralandı.

Kaza saat 20: 30 sıralarında Sivas-Erzincan karayolu üzerinde, İmranlı ilçesi girişinde yaşandı. Ağrı'dan İzmir'e gitmekte olan Enver Yaşik yönetimindeki 34 ZP 2463 yolcu otobüsü, iddiaya göre buzlanma nedeni ile kayganlaşan yolda karşı yönden kayarak gelen Emrah Çolak yönetimindeki 46 BM 983 minibüse çarpmamak için manevra yapınca kontrolden çıkarak yolun sol tarafındaki şarampole devrildi. Kontrolden çıkan minibüs ise otobüsün yaklaşık 50 metre uzağında şarampole girerek durdu. Kazada otobüste bulunan 2'si çocuk 27 kişe ile minibüste bulunan 6 kişi olmak üzere toplamda 33 kişi yaralandı. Yaralılardan aralarında minibüs şoförü Emrah Çolak'ın da bulunduğu 5 kişinin durumlarının ağır olduğu öğrenildi. Durumu ağır olanlar İmranlı Devlet Hastanesi'nde yapılan ilk müdahale sonrası Sivas'taki hastanelere sevk edildi. Durumları hafif olan diğer yaralılar ise İmranlı Devlet Hastanesi'nde tedaviye alındı. Yaralı yolcular, yolda minibüsün üzerlerine doğru gelmesi üzerine şoförün manevra yaptığını, daha sonra otobüsün şarampole yattığını söyledi. Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.

Görüntü Dökümü:

-----------

-Kaza yerinden görüntüler

-Devrilen otobüsün görüntüleri

-Minibüsün görüntüleri

-Hastanedeki yaralılardan görüntüler

-Yaralıların kazayı anlatması

Haber-Kamera: Eraydın AYTEKİN-Hüsnü Ümit AVCI/SİVAS,

=======================

Bergamalılar Uluslararası Uzay İstasyonu'nun geçişini seyretti

DÜNYA yörüngesine yerleştirilen, içerisinde taşıdığı 6 mürettebat ve 450 ton ağırlığı ile yaklaşık 430 kilometre uzaklıkla dünyaya en yakın yörüngeden geçen Uluslararası Uzay İstasyonu, İzmir'in Bergama İlçesi'nde meraklıları tarafından izlendi.

Uluslararası Uzay İstasyonu (UUİ) saat 17.30 civarında Bergamalılar tarafından çıplak gözle izlenildi. Dünyaya en yakın bu saatlerde görülebileceği önceden bildirilen Uluslararası Uzay İstasyonu'nun saatte ortalama 28.000 kilometre gibi bir hızla geçtiği öğrenildi. Uzay istasyonu ABD Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi, Rusya Federal Uzay Ajansı, Japonya Uzay Araştırma Ajansı, Avrupa Uzay Ajansı ve Kanada Uzay Ajansı tarafından oluşturulmuş ortak bir proje olarak yıllardır dünya yörüngesinde seyir ediyor. Uluslararası Uzay İstasyonu, deneyler için uzay ortamı ve düşük yerçekimi ortamı sağlayan bir laboratuvar merkezi olarak biliniyor. İçindeki mürettebata biyoloji, fizyoloji, fizik, kimya, astronomi, meteoroloji ve daha birçok dalda deneyler yapmasına olanak veriyor. UUİ, dünya üzerinde günde 15.5 tur atıyor ve her seferinde ülkemizden de geçiş yapıyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

------------

İzleyenlerden görüntü

Uzay istasyonundan görüntü

Genel ve detay görüntü

Haber-Kamera: Oben ULU / BERGAMA ( İzmir )

============================

Üst geçidi kullanmamak hayatına mal oldu

ADANA'da 150 metre mesafedeki üst geçidi kullanmayıp, trafiğin yoğun olduğu caddeden yolun karşısına geçmek isteyen 42 yaşındaki Bilal Bulut, hafif ticari aracın çarpması sonucu hayatını kaybetti.

Kaza, saat 20.30 sıralarında merkez Seyhan İlçesi Turhan Cemal Beriker Bulvarı Merkez Otogar yakınında meydana geldi. İddiaya göre, 150 metre ilerideki üst geçidi kullanmayan Bilal Bulut, trafiğin yoğun olduğu cadden koşarak karşıya geçmek istedi. Bu sırada 22 yaşındaki Cihan Y.'nin kontrolündeki 01 DST 88 plakalı otomobil, duramayarak Bulut'a hızla çarptı. Çarpmanın etkisiyle metrelerce uzağa savrulan Bulut, olay yerine çağrılan ambulans ile yakındaki özel bir hastaneye kaldırıldı. Çok kan kaybeden Bulut, doktorların müdahalesine rağmen kurtarılamazken, hafif ticari aracın şoförü ise Şakirpaşa Polis Merkezi'ne götürüldü.

Polis, kazayla ilgili soruşturmaya devam ediyor.

Görüntü Dökümü:

-----------

Bilal Bulut'a çarpan hafif ticari araçtan görüntü

Aracın hasar gören kaputu ve ön camından görüntü

Üst geçitten görüntü

Genel ve detay görüntüler

Haber - Kamera: Gökhan KESKİNCİ/ADANA,

=======================

Yaşlı çift, kömürden zehirlenerek öldü

MERSİN'in Tarsus İlçesi'nde Meryem-Hasan Çalışkan çifti, gece ısınmak için yaktıkları mangal kömüründen çıkan karbonmonoksit gazıyla zehirlenerek öldü.

Olay, Karadiken Mahallesi'nde meydana geldi. İddiaya göre, 67 yaşındaki Hasan Çalışkan ve eşi 70 yaşındaki Meryem Çalışkan, dün gece ısınmak için mangal kömürü yakıp yattı. Komşuları, Çalışkan çiftini gün içinde hiç dışarıda görmeyince şüphelenip evlerinin kapısını çaldı. Çalışkan çifti kapıyı açmayınca, jandarma ekipleriyle birlikte çilingir yardımıyla eve girildi. Jandarmayla birlikte eve giren yakınları, yaşlı çiftin cansız bedenleriyle karşılaştı. Ekiplerin evde yaptığı incelemedeki ilk belirmelere göre, Çalışkan çiftinin mangal kömüründen çıkan karbonmonoksit gazından zehirlenerek öldüğü belirlendi. Yaşlı ciftin cenazeleri, otopsi yapılmak üzere Adana Adli Tıp Kurumu'nun morguna götürüldü.

Jandarmanın olayla ilgili soruşturma sürüyor.

Haber: Tolunay DUMAN/TARSUS,(Mersin),

==============================

Devrilen traktörün altında kalarak öldü

İZMİR'in Beydağ İlçesi'nde, devrilen traktörün altında kalan 30 yaşındaki Turan Uygun yaşamını yitirdi.

Kaza, bugün saat 19.00 sıralarından Kurudere Mahallesi'nde meydana geldi. Evli ve 3 çocuk babası Turan Uygun, yönetimindeki traktörün direksiyon hakimiyetini kaybetti. Kontrolden çıkarak devrilen traktörün altında kalan Uygun ağır yaralandı. Kazayı görenlerin durumu bildirmesi üzerine gelen sağlık ekiplerinin yaptığı kontrolde Uygun'un yaşamını yitirdiğini belirlendi. Uygun'un cesedi savcının incelemesinin ardından otopsi için İzmir Adli Tıp Kurumu Morgu'na gönderildi.

Haber: Faruk ÇARK / BEYDAĞ (İzmir),

============================

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Metin Feyzioğlu Yargıtay Sivas İzmir Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Kral Charles öldü mü, sağlık durumu nasıl? Cenaze planları güncellendi Arda Güler maçı hangi kanalda 26 Nisan Cuma? 28 Nisan Pazar 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 28 Nisan burç yorumları nedir? 26-27 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title