Haberler

Dha: Tunceli'de PKK'ya Sonbahar Operasyonu

TUNCELİ İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı özel harekat timlerince, PKK'nın Kış üstlenmesini engellemek için başlatılan geniş kapsamlı operasyonlar devam ederken, Nazimiye İlçesi kırsal alanında örgüte ait çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirildi.

TUNCELİ İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı özel harekat timlerince, Pkk'nın Kış üstlenmesini engellemek için başlatılan geniş kapsamlı operasyonlar devam ederken, Nazimiye İlçesi kırsal alanında örgüte ait çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirildi. Tunceli merkez ve Nazimiye ile Pülümür ilçelerinda İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından başlatılan sonbahar operasyonları kapsamında bir çok alanda başlatılan arama-tarama faaliyeti sürüyor. Bugün sabah saatlerinde Nazimiye İlçesi'ne bağlı Dokuzkaya ve Büyükyurt bölgesi arasında kalan bölgede tespit edilen PKK sığınaklarına gerçekleştirilen hava destekli operasyon sonucu sarp kayalık alana helikopterlerle indirilen jandarma özel harekat timlerinin yaptığı aramalar sonucunda tespit edilen iki ayrı mağara içinde; 7 adet kalaşinkof marka tüfek ile birlikte çok sayıda mühimmat ve yaşam malzemeleri ele geçirildi.  Kent merkezine bağlı birçok alan ile Pülümür Vadisi ve Pülümür kırsal alanında, PKK'nın kış üstlenmesi olarak kullanacağı alanların tespit etmek için jandarma özel harekat timleri tarafından başlatılan çalışmaların devam ettiği öğrenildi.  Konuyla ilgili Tunceli Valiliği tarafından yapılan yazılı açıklamada, "28 Ekim 2017 tarihinde ilimiz Nazımiye İlçesi kırsalında Tunceli İl Jandarma Komutanlığımızca başlatılan Şehit J.Uzm.Çvş. Serdar Yıldırım-126 operasyonu kapsamında bahse konu operasyon bölgesinde yapılan arama/tarama faaliyetlerinde; 7 adet Kalaşnikof Piyade Tüfeği, 1 adet RPG-7 Roketatar, 2 bin adet Kalaşnikof mermisi, 21 adet EYP düzeneği, 2 adet el bombası, 2 adet bomba atar mühimmatı, 1 adet el telsizi, 1 kg amonyumnitrat, 20 adet leşger kıyafeti, 1 adet silah bakım seti, 12 çift mekap ayakkabı, 37 kg çay, 40 kg zeytin, 20 kg şeker, 21 kg tuz, 30 kg bulgur, 21 kg pirinç, 80 adet muhtelif ilaç, 20 adet serum ve çok sayıda yaşamsal malzeme ele geçirilmiştir" denildi.

Görüntü Dökümü

----------------------------

Yol boyu arama yapan askerler

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: TUNCELİ, -

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Nazimiye Pülümür PKK Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi!
title