Haberler

Dha Adana Bürosu Bölge Haberleri

(31.12.aslan.GAZİANTEP Ticaret Odası (GTO) Başkanı Ahmet Aslan, örgütlü hareketlerin sorunların çözümünde her zaman etkili olduğunu söyledi.)

(31.12.2012)

////////////

aslan: Örgütlü hareket sorunları çözer

GAZİANTEP Ticaret Odası (GTO) Başkanı Ahmet Aslan, örgütlü hareketlerin sorunların çözümünde her zaman etkili olduğunu söyledi. Hür Sanayici ve İş Adamları Derneği (HÜRSİAD) Gaziantep Şubesi Başkanlığı'na seçilen İlker Hasırcı ve yönetim kurulu üyelerinin ziyaret ettiği Aslan, işbirliği mesajları verdi. HÜRSİAD Şube Başkanlığına seçilen İlker Hasırcı ve yönetim kurulu üyelerini kutlayan Aslan "Biz Gaziantep Ticaret Odası olarak, örgütlenmenin önemine inanıyoruz. Hangi alanda olursa olsun örgütlü hareket sorunların çözümünde etkin bir yoldur. Dolayısıyla toplum ne kadar örgütlenirse sorunların çözümü de çok daha kolaylaşır. Bu çerçevede, şehrimiz ve ülkemiz için birlikte yapılacak ne varsa biz sonuna kadar varız" dedi.

HÜRSİAD Şube Başkanı İlker Hasırcı ise konuşmasında yeni yönetim olarak Gaziantep ve ülke gelişimi için çaba harcayacaklarını belirtterek şunları kaydetti: "Amacımız, şehrimizin gelişimi için yapılan çalışmalara destek olmak, taş üstüne taş koymaktır. Şehrimizi daha iyi yerlere getirmek doğrultusunda yeni projeleri hayata geçirmek istiyoruz. Bunu yaparken de sizleri engin bilgi ve tecrübelerinden faydalanma arzusundayız. İnşallah birlikte yeni dönemde önemli çalışmalara imza atarız."

GAZİANTEP, (DHA)

(31.12.2012)

//////////

Mehmet Akif gönül insanıydı

GAZİANTEP'te yazar Mustafa Yazgan, İstiklal Marşı'nın sözlerini yazan milli şair Mehmet Akif Ersoy'un bir gönül adamı olduğunu söyledi. Yazgan, Mehmet Akif'in ölüm yıldönümü nedeniyle Gaziantep Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi'nde bir koferans verdı. Ersoy'un derin tevazu sahibi bir gönül adamı olduğunu anlatan Yazgan, "İstiklal Marşı'nın kabulü tüm mecliste coşkun hitabelerle karşılanarak üç kere okunduğunda Mehmet Akif Ersoy utangaçtır, mahcuptur, mahzundur. İçerde alkışlarla üç kere İstiklal Marşı okunurken o daha birinci okunuşta başını öne eğmiş, yerinden kalkmış ve sessizce yerinden dışarı çıkmıştır" diye konuştu. Yazgan şöyle devam etti:

"Mehmet Akif ciddi bir mütefekkirdir. Düşünen, düşüncesini kelimelere, cümlelere döktüren güzel bir hatip, vaiz, Hafızı Kuran, üniversitede profesör, aruz veznini Türkiye'ye uyarlamıştır. Mehmet Akif'in şiirlerini okurken normal Türkçe bir şiir okuduğunuzu zannedersiniz, bakarsınız ki aruzlaştırmıştır. Baytar mektebinde talebeyken güreş yaparmış, yakaladığını yere vururmuş. Anılarında arkadaşları daha sırtının yere gelmediğini söyler. İstanbul boğazını yüzerek geçmiştir bu nedenle iyi bir yüzücüdür."

GAZİANTEP, (DHA)

(31.12.2012)

/////////////////

İktidarla muhalefeti buluşturan düğün

GAZİANTEP'te CHP Eski İl Başkanı Ali Peri'nin kızı Didem Peri ile Yunus Dalkılıç'ın nikah töreni iktidar ile muhalefet temsilcilerinin ince mesajlarına sahne oldu.

Şehitkamil Kültür Merkezi'ndeki törende psikolog Didem Peri ile inşaat mühendisi Yunus Dalkılıç'ın

nikahını Şehitkamil Belediye Başkanı AK Parti'li Rıdvan Fadıloğlu kıydı. Nikah şahitliklerini ise Gaziantep Milletvekilleri AK Partili Nejat Koçer ve Halil Mazıcıoğlu, AK Parti İl Başkanı Ahmet Uzer ve CHP İl Başkanı Mehmet Gökdağ yaptı.

Başkan Fadıloğlu, evlilik cüzdanını AK Parti İl Başkanı Ahmet Uzer'e ileterek kendisinin vermesini istedi. "Biz de başbakanımız gibi çiftten 3 çocuk bekliyoruz" diyen Ahmet Uzer ise Peri'den aldığı cüzdanı CHP İl Başkanı Mehmet Gökdağ'a uzattı. Cüzdanı alan Gökdağ da "Ben çifte 3 çocuk yapmasını önermeyeceğim. Çünkü, karar onların. Cüzdanı da sadece geline değil yaşamları boyunca mutluluk ve zorlukları birlikte göğüsleyecekleri için ikisine birlikte vereceğim" diyerek çifte aynı anda teslim etti.

Törende AK Parti İl Başkanı Ahmet Uzer, CHP İl Başkanı Mehmet Gökdağ ve MHP İl Başkanı Mustafa Erzin'in yan yana duruşu dikkat çekti. AK Parti İl Başkanı Uzer töreni izleyen muhabirlere "Bu fotoğrafı çekin. Bu kare çok önemli" diye seslendi. Üç başkan objektiflere birlikte gülümsedi.

GAZİANTEP,(DHA)

(31.12.2012 FOTOĞRAFLI)

//////////

Ekinfen'de sucuk-ekmekli yılbaşı kutlaması

ADANA'da Ekinfen Okulları, yılbaşını sucuk-ekmek partisi ile kutladı. Öğrenciler Noel Baba'dan hediye aldı, öğretmenler ise sucuk ekmek partisinde dans edip, halay çekti. Okul bahçesinde düzenlenen etkinlikte, Noel Baba kıyafeti giyen okulun bazı çalışanları, sınıfları gezerek öğrencilerle sohbet etti, onlara hediyeler verdi. Daha sonra bahçede öğretmenlerin katılımıyla sucuk-ekmek partisi düzenlendi.

Partiye Ekinfen Okulları Kurucuları Ferdane Bayıldıran ve Cengiz Bayıldıran, Genel Müdürü Mahmut Reyhanioğlu, okul yöneticileri ve öğretmenler katıldı. Kurucu Ferdane Bayıldıran, 2013'ün eğitim camiasına, Adana'ya ve ülkeye aydınlık, sağlık ve huzur dolu günler getirmesini diledi. Bayıldıran, dans ve halaylara öncülük ederek öğretmenleri coşturdu.

ADANA,(DHA)

///////////

Rotary'den Kara'ya ödül

ANTAKYA Defne Rotary Kulübü, HAS Turizm ortaklarından Özcan Kara'ya 'Meslek Hizmetleri' ödülü verdi. Ödül töreni Antakya Savon Otel'de yapıldı. Törende konuşan Defne Rotary Kulübü Dönem Başkanı Nezihat Köseoğlu "Has Turizm ortaklarından Özcan Kara, iş ya da mesleğini sıradanlığın ötesine taşıyarak topluma ve meslektaşlarına örnek olmuştur. Özcan Kara'yı tebrik ediyor, bugüne kadar gösterdiği başarılı çalışmalarının şehrimiz adına devamını bekliyoruz" dedi.

Özcan Kara'ya ödülünü Nezihat Köseoğlu verdi.

Mehmet EZER/ANTAKYA,(DHA)

(31.12.2012 FOTOĞRAFLI)

///////////

Abdullahoğlu güven tazeledi

ANTAKYA Gazeteciler Cemiyeti (AGC) Başkanlığına Ahmet Abdullahoğlu yeniden seçildi. Cemiyet binasında yapılan olağan genel kurulda Ahmet Abdullahoğlu ile Mehmet Ali Solak'ın listeleri seçime girdi. Ahmet Abdullahoğlu 53 oyla yeniden AGC Başkanlığına seçilirken, Mehmet Ali Solak ise 13 oy aldı, bir oy da boş çıktı. Ahmet Abdullahoğlu, genel kurulda yaptığı konuşmada yerel basının sorunlarına dikkat çekti. Basın İlan Kurumu'nun Anadolu basınında gazeteleri birleştirmeye yönelik çalışmalarına destek verdiklerini belirten Abdullahoğlu "Ben 53 yaşımın 37 yılını yerel basında geçirmiş bir kimse olarak, gazetelerin birleşmeleriyle birlikte, meslek örgütlerinin de birleşmesi yönünde yapılacak her türlü çalışmanın içinde olacağımı ve her türlü özveri ve desteği vereceğimi huzurlarınızda belirtmek isterim" dedi. Genel kurul sonucunda AGC yönetimi; Ahmet Abdullahoğlu, Hasan Seid Okay, Mehmet Erdoğan, Serdar İbrahimoğlu ve Doğan Turunç'tan oluştu.

Mehmet EZER/ANTAKYA,(DHA)

(31.12.2012 FOTOĞRAFLI)

///////////

HASKOM mezunlarından coşkulu buluşma

GAZİANTEP'te Hacı Sani Konukoğlu Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Mezunları Derneği'nin (HASKOM) düzenlediği gece renkli geçti. Kalender Spor Kulübü'ndeki tanışma gecesine mezunlar, öğretmenler, okul yöneticileri ve bazı öğrenciler katıldı. Müzikli eğlencenin düzenlendiği buluşmada mezunlar bir yandan hasret giderirken, bir yandan da halaylar çekti. 12 Aralık 2012'de kurulan derneğin geçici Başkanı Abdullah Fatih Ağcabay, dernek olarak sosyal projelere imza atmak istediklerini söyledi. 'Konukoğlu günleri' adı altında düzenledikleri tanışma toplantılarında Gaziantep'te bir ilkokulda eğitim gören yoksul öğrencilere kırtasiye yardımı yaparak ilk projeyi gerçekleştirdiklerini anlatan Ağcabay, "Düzenlediğimiz kariyer günleri ile de mezun olmuş iş hayatında başarıyı yakalamış model kişilerle öğrencilerimizi buluşturarak hem okuldaki başarıyı arttırmaya yardımcı olmayı, hem de öğrencilerin moral motivasyonuna katkıda bulunmayı hedefliyoruz. Uzun vadede hedeflerimiz ve projelerimiz arasında ise öğrenci değişim programları. Mezunlarımız için girişimcilik ve lokasyon seminerleri, mezun hanımlar için çocuk gelişimi ve çocuk psikolojisi seminerleri, yine mezunlarımıza yönelik mesleki eğitim kursları ile destek vermek olacak" dedi.

Zeki GÜNAY / GAZİANTEP, (DHA)

(31.12.2012)

///////////////////

Baro'dan kurtuluş etkinliği

MERSİN Barosu Tarsus Temsilciliği, Tarsus'un kurtuluşu nedeniyle özel bir etkinlik düzenlendi.

Etkinlikte araştırmacı yazar Hikmet Öz tarafından "Bilinmeyen Tarsus' adlı söyleşi, fotoğrafçı sanatçısı Rıfat Gürbüz'ün çekip hazırladığı 'Öteki Tarsus' adlı fotoğraf sunumu ve Efe Aslan adlı küçük kemancının dinletisi yer aldı.

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Mersin Barosu Tarsus Temsilcisi Avukat Aliye Özcan, Tarsus'un kurtuluşunda canlarını veren şehitler ile gazilere minnettarlığını dile getirdi. Konuşmanın ardından ilk olarak fotoğraf sanatçısı ve eğitimci Rıfat Gürbüz'ün kaybolan kent kimliği ve değerler üzerine kurguladığı 'Öteki Tarsus" adlı fotoğraf sunumu gerçekleşti. Daha sonra Tarsus'un tarihiyle ilgili çalışmalar yapan Hikmet Öz "Bilinmeyen Tarsus" adlı bir konuşma yaptı. Gecenin sonunda ise Av. Nurcan Aslan'ın oğlu Efe Aslan mini keman dinletisi sundu.

TARSUS(Mersin), (DHA)

(31.12.2012)

////////////////////////

İş adamlarına ilk yardım eğitimi

TÜM Sanayici ve İş Adamları Derneği (TÜMSİAD) Osmaniye Şubesi, iş adamlarına yönelik iş yeri kazalarında ilk yardım eğitimi düzenlendi. KOBİ Haftası etkinlikleri kapsamındaki programa konuşmacı olarak Osmaniye İlk Yardım Eğitim Merkezi Müdürü Zübeyde Gündede katıldı. İlk yardımın önemine dikkat çeken Gündede "Günümüzde ilk yardım gerektiren bir durum ile karşılaşan herkes, hangi durumlarda ne yapması ya da yapmaması gerektiğini bilmelidir. İlk yardımın yaygınlaşması ve standartlarının oluşması amaçlanmaktadır. Böylece ülkemizde kazalar ve yaralanmalar sonucu meydana gelen sakatlanma ve ölümler azalacaktır" dedi. Eğitimin sonunda

TÜMSİAD Osmaniye Şube Başkanı Murat Özkardeş, Gündede'ye teşekkür plaketi verdi. Daha sonra katılımcılara çiğ köfte ikram edildi.

İbrahim EMÜL/OSMANİYE, (DHA)

(31.12.2012 FOTOĞRAFLI)

/////////

Tarsus'ta park atağı

MERSİN'in Tarsus ilçesinde, kurtuluş haftası etkinlikleri kapsamında 3 parkın açılışı gerçekleştirildi.

İlk olarak Altaylılar Mahallesi'nde yaptırılan Prof.Dr.Turan Yazgan parkı ile mahalle muhtarlık binası açıldı. Tarsus Belediye Başkanı Burhanetten Kocamaz ve belediye yetkilileri, burada mehteran ve davul zurna ile karşılandı. Türk Dünyası Vakfı Başkanı iken hayatını kaybeden Prof.Dr.Turan Yazgan'ın adı verilen parkın açılışına eşi Gülen Yazgan, Türk Dünyası Vakfı Başkanı Közhan Yazgan, belde belediye başkanları, mahalle muhtarları ile çok sayıda davetli katıldı.

Daha sonra Kırklarsırtı Mahallesi'nde şehit polis memuru Mehmet Ali Ünal adı verilen parkın açılışı yapıldı. Buradaki törene Kaymakamı Orhan Şefik Güldibi, Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Osmaniye Emniyet Müdür Yardımcısı Emircan Çatıkkaş, Tarsus Emniyet Müdürü Yaşar Aksoy, şehidin eşi Ayşe Ünal, kızları Kübra ve Betül Ünal'ın yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı. Son açılış ise yine Kırıklarsırtı Mahallesi'nde Gaspıralı İsmail'in adı verilen park için yapıldı. Başkan Kocamaz, yaptığı konuşmada, açılan parklara vatandaşların sahip çıkmasını isteyerek "Tarsus'ta yapılan her yeni esere ya bir Türk büyüğü ya da Türk dünyasından bir kişi ya da herhangi bir şekilde vatana, Tarsus'a hizmeti geçmiş ya da terörle mücadele de şehit olanların ismini veriyoruz. Elbette hem geçmişimize sahip çıkma mecburiyetimizi var hem onlara bir vefa borcumuz var. Biz borcumuzu onlara bu şekilde ödemeye çalışıyoruz" dedi.

TARSUS(Mersin), (DHA)

(31.12.2012)

/////////////////

Modern sanayi sitesi kredi aşamasında

MERSİN'in Tarsus ilçesinde görüntü ve gürültü kirliliği yaratan madeni sanatkar ve marangozcu esnafının modern sanayi sitelerine taşınma konusu kredi aşamasına geldi. Mersin ESOB Başkanı Talat Dinçer, yapımı Tarsus Belediyesi'nce üstlenilen çeşitle büyüklüklerdeki 157 işyerinin yapımına kredi sağlamak için 10 bankanın temsilcileriyle toplantı düzenledi. Dinçer, esnafa uzun vadeli ve düşük faizli kredi sağlayacak bankayı belirlemek amacıyla bu toplantıyı düzenlediklerini söyledi.

Tarsus Kemalpaşa 2. Etap Sanayi Sitesi'nde ilk etapta çeşitli büyüklükte 157 işyerinin yapılacağını belirten Dinçer şöyle devam etti:

"Tarsus Belediye Meclisi'nin 6 Aralık 2012 tarihinde gerçekleştirdiği encümen toplantısı kararı ile söz konusu işyerlerinin yapımının Tarsus Belediyesi'nce gerçekleştirileceği konusunda taahhütname verildi. Bu sitede yer almak isteyen esnaf sanatkarlarımızı dikkatle seçerek alıyoruz. Kredilerini zamanında ödemiş olup olmadığına, çevresindeki saygınlığına dikkat ediyoruz. Bu özellikleri taşıyan esnafımızı sanayi sitemizin üyeliğine kabul ediyoruz" dedi.

Birlik Başkanı Talat Dinçer, günümüz ekonomik şartlarında bir esnafın birikimiyle yeni yapılacak bir işyerine sahip olmasının çok zor olduğunun altını çizerek, "Bunun için esnaf sanatkarımızın krediye ihtiyacı var. Bu amaçla siz banka temsilcileriyle bir araya gelerek, bizlere en iyi imkanı sunacak banka ile protokol imzalayacağız" diye konuştu.

MERSİN, (DHA)

(31.12.2012, FOTOĞRAFLI)

///////////

Serbest'den kişisel sergi

RESSAM Zeki Serbest, Sanko Sanat Galerisi'nde kişisel resim sergisi açtı. Serginin açılışı, Şahinbey Kaymakamı Uğur Turan, Şehitkamil Kaymakamı Mehmet Aydın, Sanko Park AVM Müdür Yardımcısı Taner Neng ve sanatseverlerin de katıldığı törenle gerçekleştirildi. Serbest, sergide, memleketi Samsun'un Ladik ilçesinden esinlenerek yaptığı 38 eserinin yer aldığını belirterek "Gaziantep'te böyle güzel bir galerinin olması çağdaşlık adına çok güzel bir nimet" dedi. Şahinbey Kaymakamı Uğur Turan da konuşmasında, sanatçıyı kutlayarak, insanın doğduğu ve büyüdüğü yere aşık olmasının, Anadolu'nun güzelliklerini paylaşmasının çok güzel olduğunu vurguladı.

SANATÇI

1946 yılında Samsun'da doğan Zeki Serbest, 1968 yılında Ankara Gazi Eğitim Enstitüsü Resim-İş Bölümü'nü bitirdi. Mezun olduğu Akpınar İlköğretim Okulu'nda 12 yıl, daha sonra İzmir'de öğretmenlik yaptı ve emekli oldu. Birleşmiş Ressamlar ve Heykeltıraşlar Derneği üyesi olan sanatçı, 70 kişisel sergi açtı. Çok sayıda yarışma ve 121 karma sergiye katılan Serbest'in, yapıtları yurt içi, yurt dışı özel ve resmi koleksiyonlarda yer alıyor. Serbest'in Sanko Sanat Galerisi'nde açılan sergisi, 11 Ocak'a kadar her gün 10.00-22.00 saatleri arasında gezilebilecek.

GAZİANTEP, (DHA)

(31.12.2012)

////////////

ÇUKUROVA Üniversitesi (Ç.Ü.) Dişhekimliği Fakültesi öğretim üyeleri, öğrenciler ve personeli yeni yılı özel bir parti ile karşıladı. Etkinliğe Çukurova Üniversitesi Dişhekimliği Fakültesi'nde, Dekan Prof. Dr. Serdar Toroğlu, Prof. Dr. Oğuz Yoldaş, Prof. Dr. Cenk Haytaç, Doç. Dr. Cem Doğan, Doç. Dr. Yurdanır Uçar, Yrd. Doç. Dr. Orhan Ekrem, asistan öğrenciler, hemşireler ve personel katıldı. Katılımcılar ÇÜ öğrencilerinden Ezgi Akça, Serkan Sezgin ve Çağrı Ermeydan'ın sunduğu canlı müzik eşliğinde gönüllerince eğlendi.

ADANA,(DHA) - Adana

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Yerel

Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

8 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 8 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı! Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 8 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 8 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 8 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 8 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 8 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 8 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 8 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? PSG elendi mi? PSG Şampiyonlar Ligi'nden elendi mi, Borussia Dortmund maçı ne oldu? Genel Af çıkacak mı 2024? 9. Yargı Paketi'nde AF var mı? 9. Yargı Paketi ne zaman çıkacak, maddeleri neler? PSG 0-1 Borussia Dortmund maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) PSG B.Dortmund maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Trendyol Anneler Günü hediyesi iPhone hediyesi doğru mu, gerçek mi? 8 - 10 MAYIS HALKA ARZ TAKVİMİ Bu hafta halka arz var mı, yeni halka arz olacak mı? Halka arz olan şirketler hangileri? #129297 PSG Dortmund maçını şifresiz veren kanallar! PSG Dortmund maçını hangi kanal veriyor, nereden izlenir?
title