Haberler

Devlet Hastanesi'ne Ekokardiografi Cihazı

Gümüşhane Valisi Enver Salihoğlu, Gümüşhane Devlet Hastanesi'nin Ek Bina İnşaatının İhalesinin Yapıldığını Belirterek, İnşaatın Yılbaşından Önce Tamamlanarak, Hizmete Gireceğini Söyledi.

Gümüşhane Valisi Enver Salihoğlu, Gümüşhane Devlet Hastanesi'nin ek bina inşaatının ihalesinin yapıldığını belirterek, inşaatın yılbaşından önce tamamlanarak, hizmete gireceğini söyledi.

Gümüşhane Devlet Hastanesi'ne alınan Renkli Doppler Ekokardiografi cihazının hizmete başlatılması sebebiyle düzenlenen törende konuşan Vali Salihoğlu, Gümüşhane Devlet Hastanesi'ne ilave bina, yeni ameliyathane ve ek kat yapılacağını belirtti. Vali Salihoğlu: “Gümüşhane Devlet Hastanemizin ihalesi gerçekleştirildi. Hastanemizin hem ilave hem de güçlendirme inşaatı ihale edildi. Hastanemizin ihalesi için KDV dahil yaklaşık olarak, 5 milyon 500 bin ytl ödeneğin tamamı Sağlık Bakanlığı'mızdan temin edildi. Biz şuan mevcut nakitimize göre ödemelerimizi yapıyoruz ama ödenek sıkıntısı yok. 6 aylık bir süre içerisinde ek bina inşaatı bitmiş olacak. Yılbaşından önce hastanemizde yeni ameliyathane, ek bina ve hastanemizin üst katıda 1 kat ilave edilmek üzere Gümüşhane halkımızın hizmetine sunulacaktır.” dedi.

Salihoğlu, “Alınan Ekokardiografi cihazı sayesinde çok önemli bir ihtiyaç giderildi. Hastanemizde görev yapan uzman doktorlarımız, bu tür cihazları kullanmasını biliyordu ama maalesef ilimizde yeterli cihaz yoktu. Şimdi hastanemize alınan bu cihaz temin edilerek Gümüşhaneliler'in hizmetine sunuldu. Bu cihazdan günde yaklaşık olarak 25-30 kişi yararlanabilecek. İnsanlarımız bu cihaz sayesinde Trabzon'a, Erzurum'a gitmekten kurtulacak. Devlet görevi de zaten budur. Buradan Trabzon'a Erzurum'a 75 bin ytl'ye temin edilecek bir cihaz için insanları dışarıya göndermek onlara eziyet ettirmek, bize yakışmıyordu. Çok güzel bir çalışma oldu. Bu anlamda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Şuanda hastanemizde tüm alanlarda uzman doktorlarımız mevcut. Pratisyen hekim ve personelimizde herhangi bir eksiklik yoktur. Tek sıkıntımız alet ve edevat yönünde. En önemli eksikliklerimiz giderildi. Buradaki insanları Trabzon'a, Erzurum'a taşıyan MR cihazı gibi eksikliklerimizi de en kısa zamanda gidereceğiz. Bu cihazında satın alınması yönünde başhekimimiz gerekli girişimlerde bulunuyor. İnşallah hastaneye kimsenin ihtiyacı olmaz. Hastanemize alınan bu gibi cihazlarla vatandaşlarımızın büyük şehirlere gitmesini engellemiş oluyoruz. Bilmediği yerlere gidip çile çekmelerini engellemiş oluyoruz. Genç doktorlarımız, yeni doktorlarımız bu konularda çok iyi eğitimler almış. Bu doktorlarımıza bu tür imkanları sağladığımızda bu hastanede Gümüşhane halkının bir çok ihtiyacı giderilebilir. Gümüşhane'de birçok hastalığın tedavi ve ameliyat edilmesi mümkündür. Birçok alanda hastanemizde uzmanlarımız var. Bu uzman doktorlarımızın yaptıkları başarılı çalışmalardan dolayı da tebrik ediyorum. Aile Hekimliği ile ilgili de Yağmurdere hariç tüm bölgelerimizde hekimlerimiz çok yoğun bir şekilde çalışıyorlar. Yağmurdere'ye doktor tayini çıktı fakat henüz doktorumuz gelmedi. Şimdilik haftada 3 gün araçlarımızı oraya göndererek, hasta olanları tedavi ettireceğiz. Yaz boyunca hekimlerimize daha çok iş düşüyor. Bu nedenle hekimlerimizin bu yaz izinlerinde fedakarlık yapması gerekiyor. Doktorlarımızın bunu yapacağına güveniyorum. Tüm sağlık çalışanlarına teşekkür eder, başarılar dilerim”diye konuştu.

Açılış töreninin ardından Vali Salihoğlu, Kardiyoloji uzmanı Uzm. Dr. Turan Erdoğan'dan cihaz hakkında bilgi aldıktan sonra, yeni alınan Ekokardiografi cihazında ekosunu çektirdi.

Törene Vali Salihoğlu'nun yanı sıra İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Topsakal, Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Cemalettin Atalay ve Hastane Müdürü Hami Özçubukçu da katıldı.

(OY-İRT-Y)

29.05.2007 19:30 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

İlkokulda başladı, lisede devam etti! İstanbul'da 15 kişi, talihsiz kız çocuğuna şantajla tecavüz etti

İlkokulda başladı, lisede devam etti! İstanbul'da 15 kişi, talihsiz kız çocuğuna şantajla tecavüz etti

Bakmadan Geçme

Mehmet Şimşek'in açıkladığı kamuda tasarruf paketine CHP'den ilk yorum

Mehmet Şimşek'in açıkladığı kamuda tasarruf paketine CHP'den ilk yorum

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title