Haberler

Devler Tarih Yazdı!

Güncelleme:

12 Dev Adam, Sırbistan Karşısında Gösterdiği Başarılı Oyunla Türkiye'yi Finale Yükseltti.

12 Dev Adam Sırbistan Karşısında Gösterdiği Başarılı Oyunda Türkiye Finale Yükseldi.

2010 FIBA Dünya Şampiyonası yarı final mücadelesinde Türkiye, Sırbistan'ı 83-82 yenerek finale yükseldi. Sırbistan, baştan sona önde götürdüğü mücadelede final vizesini son periyotta kaybederken 12 dev adam son 5 dakikada öne geçtiği mücadelede tarihinde ilk kez finale kaldı. Türkiye finalde yarın şampiyonluk için ABD ile mücadele edecek.

Son engel

Rusya, Yunanistan, Porto Riko, Fransa, Slovenya ve Sırbistan... 12 Dev Adam finale gelene kadar güçlü rakiplerini bir bir yere sererken, bugün altın madalya için kupanın favorisi ABD'yle karşılaşacak.

ABD için fazla söze gerek yok... Onlar, Dünya Şampiyonası'nın en büyük favorisi. Ancak biz de 'Çılgın Türkler'iz... Final yolunda inanılmaz işler yapan Milli Takımımız, bugün de bir kez daha destan yazmak için sahaya çıkacak. 12 Dev Yürek, saat 21.30'da yine 70 milyonu biraraya getirecek.

CUMHURBAŞKANLARI TRİBÜNDE

Türkiye'nin Sırbistan ile oynadığı yarı final maçını Cumhurbaşkanı Abdullah Gül de izledi. Sırbistan Milli Marşı okunurken gelen Gül, karşılaşmayı Sırbistan Devlet Başkanı Boris Tadiç ile birlikte locadan takip etti. Devlet Bakanı Faruk Nafız Özak ile Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış da aynı locadaydı. Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ve Devlet Bakanı Hayati Yazıcı ise boyunlarında Türk Milli Takımı'nın atkılarıyla yan locada mücadeleyi takip etti.

MAÇI ÜNLÜLER DE İZLEDİ

Türkiye-Sırbistan karşılaşmasını ünlü isimler saha kenarına konulan sandalyelerde izledi. Galatasaraylı futbolcu Arda Turan, Galatasaray Futbol Altyapı Sorumlusu Tugay Kerimoğlu, şarkıcı Kenan Doğulu, Şebnem Ferah ve oyuncu Şahan Gökbakar, karşılaşmada milli takıma destek verdi. Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) Başkanı Jacques Rogge ve Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) Başkanı Togay Bayatlı da mücadeleyi izledi.

Kaynak: Haberler.Com / Spor

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title