Haberler

Destici: Terör Devleti Kurdurtmayacağız

BÜYÜK Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, olası Afrin Operasyonu'nu değerlendirirken, "Hain emellerini kursaklarında bırakacağız. Bunun içindir ki biz bu terör devletini kurdurtmayacağız ve bu Suriye'yi YPG'ye dar edeceğiz" dedi.

BÜYÜK Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, olası Afrin Operasyonu'nu değerlendirirken, "Hain emellerini kursaklarında bırakacağız. Bunun içindir ki biz bu terör devletini kurdurtmayacağız ve bu Suriye'yi YPG'ye dar edeceğiz" dedi.

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, olağan haftalık basın toplantısında gündeme dair açıklamalarda bulundu. Parti genel merkezinde açıklamalarda bulunan Destici, ABD'nin 30 bin kişilik ordu kurma kararına tepki göstererek şunları söyledi:

"Gelinen aşamada, ABD bizim Afrin hamlemizden sonra, Irak sınırına 30 bin YPG'li yığacağını söyledi. Zaten daha önce oraya yavaş yavaş CENTCOM güçleri yerleşmeye başlamıştı. ABD'nin bu çıkışından sonra Türkiye, Rusya ve İran haklı olarak bu girişime büyük tepki gösterdi. Şimdi biz aynı hassasiyeti müttefikimiz Rusya ve İran'dan Suriye'nin kuzeyindeki Fırat'ın doğusundaki CENTCOM ve YPG işbirliği içinde göstermesini istiyoruz. Rusya'nın ve İran'ın ' Suriye'nin kuzeyinde Fırat'ın doğusunda CENTCOM ve PKK/YPG varlığı sürdükçe siyasi sürece geçilemeyeceğini, bu CENTCOM ve YPG varlığını bölgede istemediklerini' deklare etmelerini istiyoruz. Başta PKK/YPG'nin yönetici takımı olmak üzere, bunların tasmalarını elinde tutan ABD/CENTCOM, Türkiye'nin içinde bulunduğu durum ve şartları düşmanca adeta 'Osmanlı İmparatorluğu'nun parçalandığı durum ve şartlarla' bir tutmaya çalışıyorlar. Yüz sene sonra siyasi, ekonomik ve coğrafik olarak Ortadoğu'nun yeniden şekillendirildiği bu dönemde geçmişte kaçırdıkları fırsatı bu kez kaçırmak istemiyorlar ve adım adım uyguluyorlar ama Allah'ın izniyle hepsinin üstünden gelecek ve hain emellerini kursaklarında bırakacağız. Bunun içindir ki, 'biz bu terör devletini kurdurtmayacağız ve bu Suriye'yi YPG'ye dar edeceğiz'. Türkiye olarak Suriye'nin içinde vaziyet almak kadar, içeriyi de sağlama almamız gerekiyor. Bu istikamette yapılacak en önemli hamle, sınırımız Suriye'nin kuzeyine cephe olan yerleşim bölgelerinde CENTCOM'un tekrar bir şehir savaşları fitnesi başlatmaması için gerekli önlemleri almak olmalıdır. Bilhassa sınırlarımıza cephe olan yerleşim yerlerimizde Suriye ile etkileşimi kesecek tedbirler üretmeliyiz. Suriye'nin kuzeyindeki terör örgütlerinin sınırlarımızın berisine geçişlerine kesinlikle dikkat etmeliyiz."

'TÜRKİYE'NİN BEKASI İÇİN ÖNEMLİ'

Afrin'e operasyon yapılmasının Türkiye'nin bekası için çok önemli olduğunu kaydeden Destici, "Sayın Cumhurbaşkanı, devletin bu kararlı duruşu, net tavrının yavaş yavaş sonucuna gelmiş bulunmaktayız. Süreç aslında başladı. Ama askeri operasyon her an başlayabilir. Afrin PKK, YPG'li unsurlardan temizlenecek. Biz şimdiden ordumuza, devletimize başarılar diliyoruz. Rabbim yar ve yardımcıları olsun. TSK hiç bir zaman işgal gücü olarak bir yere girmedi. Girdiği topraklara barışı getirmek için girdi. Afrin operasyonunun birinci derecedeki amacı PKK, YPG varlığını sonlandırmak. Bölgeyi terör unsurlarından temizlemektir" diye konuştu. - Ankara

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Politika

Büyük Birlik Partisi Mustafa Destici Suriye Afrin Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

26 NİSAN TV YAYIN AKIŞI #128250 Bugün hangi diziler var? Kanal D, Star TV, TRT1, ATV, TV8, Show TV, NOW TV Gelinim Mutfakta CANLI İZLE #128112 26 NİSAN GELİNİM MUTFAKTA PUAN DURUMU! Gelinim Mutfakta yeni bölüm İZLE! MÜGE ANLI CANLI İZLE! 26 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 26 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 26 Nisan dün gece deprem mi oldu? 36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title