Haberler

Denizli Minik Zehra'nın Dramı

Minik Zehra'nın dramıDENİZLİ'ye mevsimlik işçi olarak gelen ailesiyle birlikte kurdukları çadırda yaşayan ve 3 yıl önce beyin tümörü ameliyatı geçiren 5 yaşındaki Zehra, yaşam mücadelesi veriyor.

Minik Zehra'nın dramı

DENİZLİ'ye mevsimlik işçi olarak gelen ailesiyle birlikte kurdukları çadırda yaşayan ve 3 yıl önce beyin tümörü ameliyatı geçiren 5 yaşındaki Zehra, yaşam mücadelesi veriyor. Maddi durumu yetersiz olan aile kızının tedavisi için gerekli olan ve yurt dışından temin edilen ilaçları almakta zorluk çekerken, sağlığına kavuşabilmesi için destek bekliyor.

Denizli'ye mevsimlik işçi olarak gelen iki çocuk sahibi Güven Gül (24) ve Gülistan Gül (23) 6 yıl önce evlendi. Ailenin dünyaya gelen ilk çocukları Zehra, 8 aylıkken rahatsızlandı. Beyin tümörü teşhisi konulan minik Zehra, 3 yaşında hastalığı sebebiyle ameliyat oldu. Beynindeki tümör alınan küçük kız için iğne tedavisine başlandı. Ancak, salep otu yetişen yerlere göçebe olarak giden ve kurdukları çadırda yaşayan aile, Zehra'nın sağlığına kavuşabilmesi için gereken iğneleri almakta güçlük çekiyor. Fransa'dan getirtilen ve tanesi 6 bin 642 lira olan iğnelerin 10 tanesini yaptıran aile, kalan 10'u için destek bekliyor. Devlet, yurtdışından getirilen iğnelerin bir bölümünü karşılarken, aile her iğne için 2 bin 700 lira ödüyor. Her ay yaptırılması gereken iğneleri aksadığında yaşıtları gibi oyun oynayamayan minik Zehra, ayakta durmakta dahi güçlük çekiyor.

"GÜCÜM YETMİYOR"

Kızının tedavisi için gereken iğnelerin yaptırılmaması durumunda kör veya felç olma riskinin bulunduğunu söyleyen gözü yaşlı baba Güven Gül, "Kızımın ameliyatının ardından hayırseverlerin yardımı ve kazandığım parayla 10 iğneyi yaptırdım. Yalnızca olması gereken 10 iğne kaldı. Benim her ay 2 bin 700 lira ödemeye gücüm yemiyor. Eşim göğüs kanseri. Tek başıma kaldım. Tek başıma çalışarak dağlarda salep otu topluyorum. Yapılması gereken 10 iğne kaldı. İğnelerin her ay yapılması gerekiyor. Yaptırılmadığı aylarda kızım baygın gibi oluyor. İğnesi yapıldığı zamanlarda kendisine can geliyor. Oyun oynayabiliyor" dedi.

"FELÇ YA DA KÖR OLMA RİSKİ TAŞIYOR"

Baba Gül, iğnelerin tamamının yapıldığı takdirde kızının iyileşme ihtimalinin bulunduğunu belirterek, "20 iğnenin sonunda doktorlar yüzde 70 iyileşme şansının olduğunu söyledi. İğneler yapılmazsa da felç yada kör olma riski taşıdığını söyledi. İğneler Fransa'dan geliyor. Bir bölümünü devlet karşılıyor. Ben ailemi nasıl geçindireyim? Kızım Zehra'nın bu hastalıktan kurtulmasını istiyorum. Kızım için hayırseverlerden yardım bekliyorum" diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Denizli Fransa Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title