Haberler

Denizli Fetö Yüzünden Kayyum Atanan Şirketle İlk Kez Toplu İş Sözleşmesi

Fetö yüzünden kayyum atanan şirketle ilk kez toplu iş sözleşmesiDENİZLİ'nin Acıpayam ilçesindeki FETÖ/PDY soruşturması kapsamında sahipleri tutuklanan ve mahkeme kararıyla TMSF tarafından kayyum atanan 105 kişinin görev yaptığı Aynes Süt Fabrikası çalışanları için Hak-İş Konfederasyonu'na...

Fetö yüzünden kayyum atanan şirketle ilk kez toplu iş sözleşmesi

DENİZLİ'nin Acıpayam ilçesindeki FETÖ/PDY soruşturması kapsamında sahipleri tutuklanan ve mahkeme kararıyla TMSF tarafından kayyum atanan 105 kişinin görev yaptığı Aynes Süt Fabrikası çalışanları için Hak-İş Konfederasyonu'na bağlı Özgıda-İş Sendikası öncülüğünde toplu sözleşme imzalandı. FETÖ'nün kayyum atadığı bin 19 şirket arasında Türkiye'de ilk kez, bir firmayla toplu sözleşme imzalanmış oldu.

Aynes Süt Fabrikası'na TMSF tarafından atanan yönetim kurulu ile Hak-İş Konfederasyonu'na bağlı Özgıda-İş Sendikası yöneticileri, toplu iş sözleşmesi için bir araya geldi. Törene fabrikaya kayyum olarak atanan yönetim kurulu üyeleri ile Özgıda-İş Sendikası Başkanı Mehmet Şahin ve işçiler katıldı. Çok sayıda işçinin katıldığı imza töreninde, kayyum Nail Çamcı ile Sendika Başkanı Mehmet Şahin, toplu iş sözleşmesini imzaladı. TMSF'nin atadığı kayyumlar tarafından yönetilen Aynes firması, ülkedeki kayyumların yönettiği bin 19 şirket arasında toplu iş sözleşmesi imzalayan ilk şirket oldu. Kayyum Çamcı, şirketi yönetmeye mahkeme sonuçlanıncaya kadar devam edeceklerini belirterek, "Aynes, Türkiye'de 500 büyük şirketin içinde 181'inci sırada. Denizli'de 12'nci sırada. Gıdada bir numara, sektöründe Türkiye'de 5'inci sırada. Bin 50 çalışanı var. Çok güçlü bir şirket, 30 yıldır yem sektöründe, 20 yıldır süt sektöründe faaliyet gösteren dev bir şirket. Bu şirket 2016 yılında iflas erteme almış" dedi.

"KAYYUMLAR ŞİRKETİ TÜCCAR EDASIYLA YÖNETİYOR"

Yönetim Kurulu'nde yer alan Çamcı, şirket yöneticilerinin 15 Temmuz darbe girişimi sonrası tutuklandıklarını belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü: "FETÖ/PDY soruşturması kapsamında mahkeme TMSF'yi şirkete kayyum olarak atıyor. TMSF yöneticilere de bizleri buraya gönderdi. Bize, buralar mili servet, siz yönetim kurulu üyeleri tüccarsınız edasıyla, buralarda istihdam bozulmasın, çalışanlar, tedarikçiler mağdur olmasın, ekonomi bozulmasın diye 'Buraları yönetin' diyorlar. Ne zamana kadar? Tutuklanma sürecinde davalar görülecek, mahkemeler görülecek. Davalarda, yöneticiler beraat ederse şirket geri verilecek ya da terörle bağlantıları varsa devlet el koyacak ve satılacak geliri Hazine'ye gidecek. Bizim yöneticiler olarak vazifemiz davalar bitene kadar en iyi şekilde yönetmek. Borçları yapılandırdık. Şirket normal olarak devam etmeye başladı. Borçları hızla ödemeye devam ediyoruz. Personel, maaşlarını almaya zorlanıyordu artık aksama olmuyor. Aynı zamanda yem ve süt konusunda yatırım yapılması geriyordu yatırım kararı verdik ve yapıyoruz."

"İLK KEZ BİR ŞİRKET, TOPLU SÖZLEŞME İMZALADI"

Çamcı, kayyum yöneticiler olarak toplu iş sözleşmesinde bir sakınca görmediklerini vurgulayarak, "FETÖ/PDY soruşturması kapsamında TMSF'ye bağlanan 109 şirket var. Bu şirketlerin içinde toplu iş sözleşmesi imzalayan ilk şirket Aynes oldu. Sendikayla sözleşme imzaladık. Biz işçilerin yanındayız, çalışanları kolluyoruz. Yöneticiler olarak herhangi bir sakınca görmedik. İşçilerde geleceğe güvenle baksın diye imzaladık herkes memnun" diye konuştu. Özgıda-İş Sendikası Başkanı Mehmet Şahin ise, Aynes firmasında işçileri önemli haklar tanındığını belirterek, "Türkiye'de ilk kez FETÖ'yle mücadele kapsamında kayyum tayin edilen şirketlerden birinde sendikal örgütlenmeyi yaptık. Bunu da imza töreniyle taçlandırdık. Kayyum atanan şirketleri şimdi başarıyla yönetilen ve daha önce iflas istenen şirket bugün ayağa kalkmış durumda. Çok iyi bir sözleşme yaptık. İşçiler ilk kez yılda bir ikramiye alacak. Gece zamları, sosyal haklar, enflasyonun üzerinde refah artışı, eğitim zamları bayram paraları rakamsal olarak yer aldı. İşçiler hak ettiklerini alacaklar" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Acıpayam Türkiye Denizli Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title