Haberler

Denemeç: Cumhurbaşkanı'nı Halk Seçmeli

Denemeç, Bir Kriz Yaşanmaması İçin Cumhurbaşkanı'nın Halk Tarafından Seçilmesinin Daha Doğru Olacağını Savundu.

-CHP Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Selvi, 21 Ekim'de yapılacak referandum için "tırışkadan referandum" dedi. Selvi, referandum konusunda halkın bilgisinin yetersiz olduğunu belirterek, referandum sonrası Türkiye'nin siyasi krizle karşı karşıya kalacağı uyarısında bulundu.

ANKARA (ANKA) – Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Selvi, 21 Ekim'de oylanacak Anayasa referandumunu "tırışkadan referandum" olarak tanımladı.

CHP' li Selvi, beraberinde Ankara Milletvekili Hakkı Suha Okay ve Parti Meclisi Üyesi Neriman Genç'le beraber bayram ziyareti için gelen siyasi partilerin heyetlerini CHP Genel Merkezi'nde kabul etti.

CHP'ye, sırasıyla, Hürparti, DSP, AKP, BBP, SP, İP ve MHP heyetleri geldi. Anavatan heyeti ise, kendilerinden önce AKP heyetinin kabul edilmesine tepki göstererek CHP'den ayrıldı. Durumu daha sonra öğrenen Cevdet Selvi ise, Anavatan MKYK Üyesi ve Teşkilat Başkanı Mustafa Kaya'yı telefonla arayarak yaşanan sorun nedeniyle özür diledi. Kaya'nın bayramını kutlayan Selvi, bir yanlışlık olduğunu belirterek yanlış anlaşılmamasını istedi. Selvi, Anavatan heyetini tekrar davet etti ancak olumlu yanıt alamadı.

CHP'deki bayramlaşmanın gündemi, "terör" ve "Anayasa referandumu" oldu. CHP Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Selvi, bayramın son günlerde yaşanan terör saldırıları nedeniyle buruk yaşandığını belirtti ve "Bayram gelmiş neyime, kan damlar yüreğime" özdeyişini söyledi. Hükümetin terör konusundaki politikalarını eleştiren Selvi, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın önümüzdeki ay ABD'ye giderek terör konusunu ABD Başkanı Bush'la konuşacağını açıklamasını eleştirdi. Hükümetin, 5 yıldır terörü önlemek adına ciddi bir politika geliştirmediğini öne süren Selvi, 21 Ekim'de yapılacak Anayasa referandumunu da "tırışkadan referandum" olarak tanımladı.

CHP ile AKP arasında yaşanan bayram ziyaretinde de terör ve Anayasa tartışmaları öne çıktı. Selvi'nin eleştirileri, ortamın kısa süreli de olsa gerilmesine neden olurken, eleştirilere yanıt AKP Genel Başkan Yardımcısı Reha Denemeç'ten geldi.

Türkiye'de Cumhurbaşkanı seçimlerinin sürekli kriz olduğunu belirten Denemeç, bu yönde bir kriz yaşanmaması için Cumhurbaşkanı'nın halk tarafından seçilmesinin daha doğru olacağını savundu.

Referandum konusuna da değinen Denemeç, Anayasa değişikliğine ilişkin referandum kararının 10. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in verdiğini belirterek, "Cumhurbaşkanının halk tarafından seçilmesinin hiçbir zararı yok. Biz seçimler öncesinde halka söz vermiştik, bunu gerçekleştireceğiz. Halkın seçmesi Cumhurbaşkanı seçimlerinde yaşanan krizleri önleyecek" dedi. Cumhurbaşkanının yetkilerinin kısıtlanarak, sembolik hale getirileceğini hatırlatan Denemeç'le, CHP'li Selvi arasında "uzlaşma" konusunda da "uzlaşı" çıkmadı.

Denemeç'in, "Uzlaşma azınlıkta kalanların dediğini yapmak değildir" sözlerine tepki gösteren Selvi, "Yüzde 60'la da gelseniz bile, Türkiye'nin bütününü dikkate almak zorundasınız" diye konuştu.

Yeni Anayasa çalışmalarını da eleştiren Selvi, "Bu bir tepki Anayasası. Zaten mevcut Anayasa'nın üçte biri değişti. Yeniden düzenlenebilir. Öncelik Anayasa olmamalı, işsizlik, yoksulluk varken" diye konuştu.

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title