Haberler

"Demirtaş, Temennisini Dile Getirmiş"

Güncelleme:

Hükümet sözcüsü Hüseyin Çelik, BDP lideri Demirtaş'ın, "400 kilometrelik alan, PKK denetiminde" sözüne sert çıktı.

Ankara gazetecilerinin sorularını cevapayan hükümet sözcüsü Hüseyin Çelik, BDP lideri Demirtaş'ın "400 kilometrelik bir alan PKK denetiminde" açıklamalarına da cevap verdi.

Çelik, Demirtaş'ın iddialarının 'olsa olsa kendisine ait bir temenni' olabileceğini, gerçekte ise PKK denetimi diye bir şeyin olmadığını ve mümkün olamayacağını ifade etti.

"DEMİRTAŞ'INKİ, KIŞKIRTAN BİR DİL"

Çelik şöyle konuştu:

"Bu şu demektir; koruyamıyorsunuz buraları. Gelin, kızıştıralım biz bu işleri biraz daha. Oraların devlet tarafından, güvenlik güçleri tarafından yeteri kadar kontrol edilmediğinden endişe ettiği için, böyle bir rahatsızlık duyduğu için bunu söylemiyor. Bu kışkırtan bir dil aslında. Netice itibarıyla böyle birşey yok; bu ülkenin her metrekaresinde devletimiz vardır, millet adına bu işleri üstlenmiş olan kurumlarımız vardır. Ama terör örgütü, ille de sınırda olması gerekmiyor, gelip Gaziantep'te de eylem yapıyor, başka yerde de yapıyor, ama bunlara karşılık veriliyor, onlardan da çok ciddi rahatsız oluyor. Ama bir kez daha söylüyorum; bu devleti yönetenler uyumuyor, terörle etkin mücedele yapılıyor dediğiniz zaman vatandaş diyor; şehitler var. Şehitler var ama bir taraftan da bu kadar kayıpları var, demek zorundasınız.

"GAZİANTEP RUHU, RESİMDE KALMAMALI"

Çelik gündeme dair diğer konular hakkındaki soruları da cevapladı. Meclis başkanı Cemil Çiçek'in teröre karşı mutabakat metnine temkinli yaklaşan Çelik, şunları söyledi:

"Gaziantep'teki şehitlerin cenazesinde de devlet protokolü bir arada bulundu. Muhalefet de bulundu. Sayın Cumhurbaşkanımız bunun bir 'Gaziantep ruhu' olduğunu söyledi. Bize sorduklarında ben şahsen bu görüntünün önemli olduğunu, resimde kalmaması gerektiğini söyledim. Sayın Meclis Başkanımız da sorumluluk konumundadır. Herkesi terör karşısında aynı tavrı takınmaya çağırmasını son derece olumlu buluyoruz.

"HERKESE DANIŞSAYDI O ZAMAN MUTABAKAT METNİ OLURDU"

Sayın Çiçek'in milli mutabakat metni örneği sunmasını hiçbir zaman yadırgamıyoruz. Sayın Bülent Arınç, muhtıra kelimesinin niçin kullandığını bizzat kendisi ifade etti. Bunun üzerine çok şey ilave etmeme gerek yok. Ben parti adına şöyle konuştum; TBMM Başkanı diğer siyasi partileri de işin içine katarak yapsaydı, muhalefet temsilcilerini davet etseydi, bu işin endişesini taşıyan herkese öncülük yapalım deseydi o zaman bu, bir milli mutabakat metni olabilirdi.

"USUL AÇISINDAN SIKINTI VAR"

Eğer TBMM Başkanı sıfatıyla böyle bir açıklama yaptıysa, diğer siyasi partilerle istişarede bulunmadıysa zaten eksik kalır. Eğer şahsı adına bir girişimiyse bu 'milli' kelimesi havada kalır. Sayın başkanın çıkışı, irade beyanı, aslında çağrıda bulunduğu doğru bir zemindir fakat usul açısından bazı sıkıntılar vardır.

"CHP CEVAP VERSİN, YARIN BİRLİKTE ÇALIŞMAYA BAŞLAYALIM"

Sayın Kılıçdaroğlu fevkalade önemli bir çıkış yaptı ve herkes bunu olumlu karşıladı. MHP baştan kapıları kapattı. Sayın Başbakan derhal randevu verdi ve sayın Kılıçdaroğlu, arkadaşıyla geldi görüştü. Sayın Başbakan 'Biz AK Parti, siz CHP olarak gelin; irade koyalım' dedi. CHP'den o gün bugün olumlu bir cevap alamadık. Bugün cevap verirlerse yarın çalışmaya başlayabiliriz.

"KENDİ KALEMİZE GOL ATMAYIZ"

Başbakan ve Cumhurbaşkanı arasında bir gerelim olup olmadığı sorusunu da cevaplandıran Çelik, şunları söyledi:

"Türkiye'nin geleceği Ak Parti'nin geleceğinden bağımsız olarak düşünülmüyor. Bizim siyasi muhaliflerimiz var. Onlar da 'iki kişi şöyle birbirine girse de biz de oh desek' diyenler var. Bütün samimiyetle söylüyorum; bizim partimizdeki sevgi, saygı ortamı hiçbir siyasi partilerde yok. Zaman zaman bazı arızalar olabilir. 2014 hesaplarını ayak oyunlarıyla yapanlar kaybeder.

"ARKAMIZDAKİ SEYİRCİ ÇOK GÜÇLÜ"

Sayın Başbakan yasaklıyken de konuşuluyordu; sayın Başbakan o zaman 'Abdullah Gül bey bizim başbakan adayımızdır' dedi. Sayın Başbakan Siirt'te milletvekili seçildiği gün sayın Gül istifa etti. Mecl

Kaynak: Güncel

Hüseyin Çelik Cemil Çiçek Gaziantep Güncel Haberler

AK Parti'nin 'Neden oy vermediniz?' anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

AK Parti'nin "Neden oy vermediniz?" anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

title