Haberler

Demirel Hedeflerini Açıkladı

Güncelleme:

TBF Başkanı Turgay Demirel: "Bu başarıların 2013'de devam etmesini diliyorum."

Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) Başkanı Turgay Demirel, "Hem kadınlar hem erkeklerde Avrupa kupalarında görevlerini başarıyla yerine getiriyorlar. Bu basketbolun hem kulüpler hem de milli kakımlar düzeyinde yükseldiğinin bir kanıtı" dedi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Spor Genel Müdürlüğü tarafından Ankara'da düzenlenen "Gençlik ve Spor Kulüpleri Kanun Çalıştayı"na katılan TBF Başkanı Demirel gazetecilerin sorularını cevapladı. Demirel, bu yıl Türk takımlarının Avrupa kupalarında yollarına devam etmesine ilişkin, "Basketbolda bildiğiniz gibi Avrupa'da kulüplerimiz çok önemli başarılar alıyor. Turkish Airlines Euroleague'de 3 takımımız son 16 takım arasına kaldı. Onun dışında diğer takımlarımız hem kadınlar hem erkeklerde Avrupa kupalarında görevlerini başarıyla yerine getiriyorlar. Bu basketbolun hem kulüpler hem de milli kakımlar düzeyinde yükseldiğinin bir kanıtı oluyor. Biz de takımlarımızın her türlü çalışmalarına destek oluyoruz. Bu başarıların 2013'da devam etmesini diliyorum" ifadelerini kullandı.

BEKO Basketbol Ligi'nin Avrupa'nın en iyi 2 liginden biri olduğuna belirten Demirel, "Hem çok kaliteli basketbol oynanıyor, hem de kulüplerimize gelir oluşturulması açısından önemli bir lig. Seyircinin desteği ve salonları doldurma oranı gün geçtikçe yükseliyor ve salonların kalitesi artıyor. Bu da ligimizi Avrupa'nın en iyi liglerinden birisi yapıyor" dedi. Euroleague'de dörtlü finale kalabilmek çok büyük bir başarı olacağını ve dörtlü finalde her şey olabileceğini söyleyen Demirel, kulüplerin bu aşamada belki takviye yapmasının söz konusu olduğunu ifade etti. Demirel, bunun dışında geçen yıl Beşiktaş'ın kazandığı ikinci kupada Galatasaray aynı başarıyı gösterebileceğini vurgulayarak, kadınlarda hem Galatasaray hem de Fenerbahçe'nin çok güçlü kadroya sahip olduğunu, geçen yıl elde edemedikleri başarıyı bu yıl yakalayacaklarını umut ettiğini kaydetti.

Demirel, Basketbol Erkek Milli Takımı'nın Slovenya'da düzenlenen Avrupa Şampiyonası'nda karşılaşacağı rakiplerin çok güçlü olduğunu işaret ederek, "Grupta dört takım birbirine denk güçte. Ancak bunların 3 tanesi bir üst gruba çıkacak. Milli takımımız herhangi bir sakatlık problemi olmadan ve hazır bir şekilde oraya gitmesi halinde başarılı olacağını düşünüyorum. Daha sonra çapraz gruptan gelecek takımla son sekize hatta son dörde kalma için mücadele edeceğiz. Basketbol Milli Takımı'nın hedefi gruptan çıkabilmek değil madalya kazanabilmek olacak" ifadelerini kullandı. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Turgay Demirel Türkiye Spor Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title