Haberler

Dayısını Öldürdüğü İddia Edilen Kişiye Müebbet Hapis

Güncelleme:

Dayısını işkence yaparak öldürdüğü iddia edilen kişi ve cinayete yardım ettiği öne sürülen dini nikahlı eşi, müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

Evinde baktığı dayısını işkence yaparak öldürdüğü iddia edilen kişi ve cinayete yardım ettiği öne sürülen dini nikahlı eşi, müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

Anadolu Adalet Sarayı 5. Ağır ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuklu sanıklar B.S. ve imam nikahlı eşi Meliha Çakmak katıldı.

Duruşmada son sözü sorulan B.S., dayısının huzur evinde kalmasını istemediği için evine alıp baktığını ve dayısına hiçbir şey yapmadığını belirterek, şunları söyledi:

"Dayım hasta olduğunda hastane hastane gezdirdim. Bir şey yapacak olsam huzur evinden alıp evime getirmezdim. Olayın nasıl olduğunu bilmiyorum. Bu suçu imam nikahlı eşim Meliha Çakmak, komşumuz ile birlikte işlemiştir. Bana komplo kurdular. Olay günü eve geldiğimde, dayım henüz ölmemişti. Vücudunda kızarıklıklar vardı. Meliha Çakmak evde verdiği beyanında, dayımın çaydanlığın üzerine düştüğünü söyledi. Zaten elindeki yanığı da inkar etti. Ben dayıma bir şey yapmadım."

Tutuklu sanık Meliha Çakmak da, suçlamaları kabul etmediğini kaydederek, şunları kaydetti:

"Ben, diğer sanığın bana karşı suçlamalarını kabul etmiyorum. B.S., akşam 20.30'da eve geldi. Dayısının kulağına vurarak patlatmış ve duvara kan o şekilde sıçramıştır. Ben dayısını, dedem gibi, babam gibi severdim. B.S., olay günü içerek sarhoş oldu ve kendinden geçti. Telefonları kırdı. Olay benim önümde yaşandığı için psikolojim bozuldu. Üst kattaki komşuma çıktım. B.S. bana gelip, 'sana bir şey diyeceğim, korkma' diye söyledi ve 'dayı ölmüş' dedi. Ben korkup bayılınca, 'şaka yaptım' dedi. Ayılınca dayısının yanına gittim. Ses vermeyince öldüğünü anladım ve komşuya çıktım."

Mahkeme heyeti, sanıklar B.S. ve Meliha Çakmak'ı, bedensel olarak kendisini savunamayacak durumda olan Nadir Demirezen'i, birlikte hareket ederek kasten ve eziyet çektirerek öldürdükleri gerekçesiyle, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırdı.

Mahkeme heyeti, sanıkların duruşma aşamasında mahkemeye saygılı tutumlarını ve cezanın gelecekleri üzerindeki olası etkisini de dikkate alarak, müebbet hapis cezasıyla cezalandırılmalarına hükmetti..

Olayın geçmişi

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, Pendik'te 9 Eylül 2011 yılında gerçekleşen olayda, B.S.'ın dayısı Nadir Demirezen'i, alkol alıp, işkence yapmak suretiyle öldürdüğü belirtiliyor.

Yapılan incelemeler sonucunda, maktül Demirezen'in vücudunun çeşitli bölgelerinde darp ve yanık izleri, deride soyulma, cinsel organında yanık izleri ve yanmış naylon parçaları bulunduğu belirtilen iddianamede,  Adli Tıp Kurumu raporu doğrultusunda 68 yaşındaki Demirezen'in travma ile oluşmuş yumuşak doku zehirlenmesi ve göğüs travmasına bağlı solunum yetmezliği nedeniyle öldüğü kaydediliyor.

İddianamede suç tarihinde sanık B.S.'ın, dayısı Demirezen'i "canavarca hisle, eziyet çektirerek, kasten öldürdüğü" iddiasıyla ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılması, dini nikahlı eşi Meliha Çakmak hakkında ise "yardım etme" suçlamasıyla 20 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edilmişti.

Kaynak: AA / Güncel

Anadolu Adalet Sarayı Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title