Haberler

Danimarka'da Örnek Davranış "Adalet Bakanının Ehliyetine El Konuldu"

Danimarka Adalet Bakanı Lene Espersen, Geçen Eylül Ayında Bir Motosiklet Sürücüsüne Çarptığı İçin Mahkemeye Çıkarıldı. Espersen'in Bir Bakan Olmasını Önemsemeyen Hakim, Adalet Bakanı'nın Ehliyetine El Konulmasına ve Espersen'in Yeniden Ehliyet Sınavına Girmesine Karar Verdi.

Trafik kazası yapan Danimarka Adalet Bakanı Lene Espersen'in ehliyetine el konuldu.

Türkiye'de milletvekili ve bakanların trafik polisleri ile yaşadığı tartışmalar pek çok kez basında yer alırken, Danimarka'dan örnek olacak bir haber geldi. Geçen Eylül ayında, başkent Kopenhag'da otomobiliyle giderken bir motosiklete çarpan ve sürücünün yaralanmasına neden olan Adalet Bakanı Lene Espersen çıkarıldığı mahkemede tarafından cezalandırıldı.

ANCAK SINAVI GEÇERSE EHLİYETİNİ GERİ ALABİLECEK

Espersen'in bir bakan olmasını umursamayan hakim, Adalet Bakanı'nın ehliyetine el konulmasını ve Espersen'in ancak tekrar gireceği ehliyet sınavını sınavı geçebilirse trafiğe dönebileceğine hükmetti.

Danimarka'da Türkçe yayınlanan "Haber" gazetesine göre mahkeme, Adalet Bakanı'nın ayrıca 1500 kron para cezasına çarptırdı.

MOTOSİKLET SÜRÜCÜSÜ DİZİNDEN YARALANMIŞTI

Kopenhag'ın Amager semtinde 19 Eylül tarihinde bir motosiklete çarpan Muhafazakar Halk Partili Adalet Bakanı Lene Espersen, motosikleti kullanan 31 yaşındaki kadın sürücü dizinden yaralanmıştı.

Mahkemeye avukatsız gelen Bakan Espersen, 10 dakika süren duruşma sonrası, genelde trafikte dikkatli olduğunu, ancak bu kazadan sonra daha da dikkatli olacağını söyledi.

EHLİYETİ ALINAN BAKAN MEMNUN

Espersen, trafik cezalarının ağır olmasından memnuniyet duyduğunu belirterek, "Hata yapan ben de olsam bile daha da ağır cezalar verilmeli" değerlendirmesini yaptı.

Bakan Lene Espersen'in sürücü ehliyetine el konuldu ve Bakanın yeniden sürücü sınavına girmesi gerekiyor. Ehliyet sınavı konusunda açıklama yapan bakan Espersen, "Araç kullanmaya alışkınım, ama sanırım teori bilgimi gözden geçireceğim" dedi.(ANKA)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title