Haberler

    Daha Önce Duymadığınız Psikolojik Gerçekler

    Yıllar geçtikçe bilim adamları insan beyninde gizlenmiş olan gizemleri ve eksikliklerinin çoğunu ortaya çıkarttı. Beynimizin içinde gizlenmiş bu gerçekleri öğrenmeye ne dersiniz?

    Hafızamız sürekli yenilenir. Anılarımız kısa filmler olarak beynimizde kaydedilir ve bir rafa kaldırılır. Hafızamızdaki kesitler yakın geçmişimizde gerçekleşen olaylardan etkilenebilir. Beynimizde bilinçsizce kaydettiğimiz ve ne işe yaradığını bilmediğimiz şeyleri bulmak için bir yolculuğa çıkmaya ne dersiniz?

    Sınırlı sayıda arkadaşımız vardır

    Kişinin yakın çevresinde bağlarını sürekli sürdürebileceği kişi sayısı bellidir. Ancak Facebook gibi sosyal medya araçlarında binlerce arkadaşınız olsa bile 50 ila 200 kişi dışında kimseyle iletişim halinde olmazsınız.

    Meşgul olmak mutluluğumuzu etkiliyor

    Havaalanında olduğunuzu düşünün ve bagajınızı almanız gerekiyor. 10 dakika içinde bagajınızı alacağınız yeri buldunuz. Ancak başka bir yol bulup bagajınızı alacağınız yeri 2 dakika içerisinde bulursanız kalan 8 dakika da çantanızın gelmesini beklersiniz.

    Her 2 durumda da bagajınızı almak 10 dakika sürüyor. Fakat ikinci senaryoda muhtemelen kendinizi daha sabırsız ve memnuniyetsiz hissedeceksiniz. Bunun nedeni beynimizin hoşlanmadığı şeylerle meşgul olmasıdır.

    Beynimiz en fazla 3-4 şeyi ezberler

    Çalışmalara göre, beynimizin bir seferde en fazla 3-4 parça bilgi depolayabiliyor. Bu bilgi sadece 20-30 saniye korunabilir. Bu saatten sonra, hafızamızda tekrarlamazsak bilgiyi unuturuz. Örneğin, araba kullanırken telefonda konuşuyorsunuz ve telefonun diğer ucundaki kişi size bir numara veriyor siz bu numarayı yazamazsınız ve ezberlemeye çalışırsınız, sayıyı tekrar etmek kısa süreli belliğinizde saklamanıza neden olur.

    Görsel algılarımız gerçekten farklıdır

    Beynimiz görsel imgeleri analiz eder ve bunları bizim erişebileceğimiz bir biçimde yorumlar. Örneğin, bir metni hızlı bir şekilde okuyabilmemiz aslında her kelimenin ilk ve son harflerini görmemizle alakalıdır. Metnin geri kalanını, geçmiş deneyimlerimize dayanarak sezgisel olarak okunur.

    Zamanımızın % 30'unu hayal kurmak için harcıyoruz

    Kaliforniya Üniversitesi bilim adamları, her gün zamanımızın % 30'unu hayal kurarak geçirdiğimizi söylüyorlar. Araştırmalara göre, hayallerde dolaşmayı seven insanların daha yaratıcı olduklarını gösteriyor. Ayrıca hayal kuranlar, sorun çözümünde ve stresten kurtulmada daha iyidir.

    Yiyecek, cinsellik ve tehlike

    İnsanlar sürekli çevresini tarar ve kendine bir cevap arar. Ben yiyebilir miyim? Bununla yatabilir miyim? Bundan kurtulabilir miyim? İnsanlar için yiyecek, cinsellik ve tehlike hayatta kalmamız için temel unsurlardır ve bu 3 şeyi hayatımızda göz ardı edemeyiz.

    Olabildiğince çok seçeneğe ihtiyacımız var

    Yapılan bir araştırmaya göre, bir süpermarkette 2 masa oluşturdu. İlk masaya 6 çeşit reçel ikinci masaya 24 çeşit reçel yerleştirildi. Sonuç olarak müşterilerin %60'ı ikinci masayı tercih etti. Bunun nedeni, insanlar sınırlı sayıda seçenek olduğunda doğru kararı daha kolay verir ancak yine de çeşitliği isterler, zor olan her zaman daha cazip gelir ve üstelerler.

    Kararlarımızın çoğu bilinçsizdir

    Tüm eylemlerimizin dikkatli ve planlanmış olmasını isteriz ancak, günlük verdiğimiz kararların %60 ila %80'i bilinçaltımız tarafında oluşturulur. Biz bu kararları düşünmeyiz ama yaparız. Beynimiz saniyede milyonlarca veri ile dolar. Fazla tüketimi önlemek için verilerin bir kısmı bilinçaltına sürüklenir mesela anahtarı cepten çıkarma, ışıkları kapatma, ön kapıyı açma bu tarz işlemler otomatik olarak düşünmeden yapılır.

    Kaynak: Pembenar / Kadın

    Facebook Kadın Haberler

    Bakmadan Geçme

    Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title