Haberler

Çukurova'dan 8 Mart'a Özel Etkinlik

Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, "Biz en çok kadınlar için çalışıyoruz.

Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, "Biz en çok kadınlar için çalışıyoruz. Biz 8 Mart'ı kadınlara özel projelerle her gün kutluyoruz" dedi.

Çukurova Belediyesi, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü kapsamında düzenlediği etkinlikle kadınlara keyifli bir gün yaşattı. Güzelyalı Kapalı Semt Pazarı'nda toplanan kadınların müzikli etkinliğine Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin de katıldı. Kadınlara karanfil ve kitap hediye eden Başkan Çetin, "Biz en çok kadınlar için çalışıyoruz. Biz 8 Mart'ı kadınlara özel projelerle her gün kutluyoruz. Çünkü onlar eşit ve özgür oldukça yaşanılabilir bir dünya mümkün. Kadınlar olmadan hiçbir konuda başarılı olmamız mümkün değil. Kadının elinin değdiği her yer güzelleşir, çiçek açar. Kadın dostu bir belediye başkanı olarak kadınlarımızın her zaman destekçisiyim" dedi.

Sevgi gösterisiyle karşılanan Başkan Çetin, emekçi kadınların Kadınlar Günü'nü kutladı ve hatıra fotoğrafı çektirdi. Başkan Soner Çetin, kadınlara karanfil ve kitap armağan etti.

"Biz en çok kadınlar için çalışıyoruz"

Güzelyalı Kapalı Semt Pazarında kurulan Kadın Forumunda konuşan Çukurova Belediye Başkanı Çetin, Çukurova Belediyesi'nin kadın dostu bir belediye ve kendisinin de kadın dostu bir belediye başkanı olduğunu ifade ederek, "Biz en çok kadınlar için çalışıyoruz. Biz 8 Mart'ı kadınlara özel projelerle her gün kutluyoruz. Çünkü onlar eşit ve özgür oldukça yaşanılabilir bir dünya mümkün. Kadınlar olmadan hiçbir konuda başarılı olmamız mümkün değil. Kadının elinin değdiği her yer güzelleşir, çiçek açar. Kadın dostu bir belediye başkanı olarak kadınlarımızın her zaman destekçisiyim" dedi.

Çetin, kadınlara özel yaptıkları projeler hakkında şu bilgileri verdi:

"Çukurova'yı, çalışan kadınların en büyük sorunu olan sembolik rakamlarla ve gönül rahatlığıyla gönderebilecekleri kreşlerle donattık. Çarşamba günleri Kenan Evren Kapalı Semt Pazarı'nda kurulan Kadın Ürünleri Pazarını gelen talepler üzerine haftada 2 güne çıkardık. ve buradan ilan ediyorum. Açılışını yapacağımız Huzurevleri Kapalı Semt Pazarına da haftanın bir günü kadın ürünleri pazarı açacağız."

Başkan Çetin, kadınlara verdiği sözü tuttuğunu hatırlatarak 18 Mart'ta açılışı yapılacak tesislerden biri olan Türkiye'nin ilk Kadın Yaşam Köyü olacak proje hakkında da bilgi verdi. Başkan Çetin, "Adı 'Atatürk Kadın Yaşam Köyü' olacak komplike yaşam köyü içerisinde kadınlar için her şey düşünüldü. Kadınların sosyal yaşama kazandırılması amacıyla komplike bir merkez yaptık. Yaşam köyü içerisinde kadınların çocukları için kreş, kadınlarımıza günün her anında destek olacak psikolog ve avukatın bulunduğu Kadın Danışma Dayanışma Merkezi ve çok amaçlı salon, 27 sanat dalında eğitim verilecek Mesleki Eğitim Merkezi, Kültür Sanat Merkezi ve kütüphane olacak" şeklinde konuştu.

Türkiye'nin her yerinde CHP'li belediyelerin yurt açması gerektiğinin altını çizen Başkan Çetin, yine söz vermiş olduğu 400 kişi kapasiteli Atatürk Öğrenci Yurdu projesinin de aynı gün temelini atacaklarını ve görev süresi bitmeden açılışını yapacaklarını belirtti. - ADANA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Selçuk Çetin Soner Çetin Çukurova Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title