Haberler

Çorlu'da Vergi Haftası Etkinlikleri

56 İlin Vergi Dairesinden Daha Çok Vergi Geliri Bulunan Çorlu Vergi Dairesi'nin Müdürü Çetin Adıgüzel, Mevcut Vergi Gelirlerinin İstenilen Düzeyde Olmamasının, Kayıtlı Ekonominin Boyutlarını Aşan Kayıt Dışı Ekonomiden Kaynaklandığını Söyledi.

56 ilin vergi dairesinden daha çok vergi geliri bulunan Çorlu Vergi Dairesi'nin Müdürü Çetin Adıgüzel, mevcut vergi gelirlerinin istenilen düzeyde olmamasının, kayıtlı ekonominin boyutlarını aşan kayıt dışı ekonomiden kaynaklandığını söyledi.

Çorlu Vergi Dairesi Müdürü Adıgüzel, verginin, toplumun kalkınmasındaki ve ekonominin büyümesindeki rolünün toplumun tüm kesimlerine benimsetilmesi ve vergiyi gönüllü olarak ödeme alışkanlığının kamuoyuna kazandırılması amacıyla, 1990 yılından bu yana kutlanmakta olan Vergi Haftası'nın 19. yılının 25 Şubat- 2 Mart tarihleri arasında ülke genelinde kutlandığını söyledi.

Hızlı bir gelişme süreci içindeki Türkiye'de, vatandaşlara götürülecek olan tüm kamu hizmetlerinin, en seri ve en verimli bir şekilde götürülebilmesi için, gerekli olan kaynağın sağlanmasında vergi gelirlerinin büyük önemi bulunduğunu ifade eden Adıgüzel, "Tüm vatandaşlarımızın, kazancının bir bölümünü vergi olarak devlete ödemesi, kamu harcamaları için devletimize güç kazandırmaktadır. Türkiye Cumhuriyeti'nin ve Cumhuriyetin kurumlarının korunmasında ve milletimizin huzuru ve güvenliği için, ülke savunmasının sağlanmasında gerekli olan kaynağın temini göz önünde tutulduğunda, verginin önemi çarpıcı bir şekilde ortaya çıkmaktadır" dedi.

Vergi Haftası kapsamında yapılanları da sıralayan Adıgüzel sözlerini şöyle sürdürdü:

"Günümüzde mevcut vergi gelirlerinin istenen düzeyde olmamasının nedeni, kayıtlı ekonominin boyutlarını aşan kayıt dışı ekonomik faaliyetlerdir. Bu faaliyetlerle mücadele ve verginin tabana yayılmasında en önemli hususlardan biri de vergi bilincinin oluşturulmasıdır. Bunun yolu da başta basın yayın kuruluşları, ticaret ve sanayi odaları, esnaf odaları olmak üzere, tüm sivil toplum örgütleri, okullarımız ve toplumun her kesimi ile diyalog ve sağlıklı iletişimden geçmektedir. Bu nedenle, Vergi Dairesi Başkanlığımızca ilimiz ve ilçelerde vergi haftası süresince söz konusu sivil toplum örgütleri ile okullarımız ziyaret edilerek öğrencilere yönelik vergi konulu konferanslar verilmesi ve vergi bilincinin yerleştirilmesi konusunda bu kurumlarla iletişim içinde olunacaktır. Vergisini zamanında ödeyen, kazancını doğru beyan eden 40 yıl ve daha fazla bir süredir mükellefiyetlerini aksatmadan yerine getiren mükelleflerimizin işyerleri ziyaret edildi. Diğer taraftan, kamuoyunda sağlıklı bir vergi bilincinin oluşturulması amacıyla Tekirdağ, Çorlu ve diğer ilçelerde vatandaşların yoğun olduğu bölgelerde mobil araçlar ile mükelleflerin yoğun olduğu alışveriş merkezlerinde de vergi konusunda danışmanlık hizmeti sunacak olan stantlar kuruldu. Ayrıca, Vergi Dairesi Başkanlığımız birimlerinde çalışmakta olan başarılı personel ile 2007 yılı içinde emekliye ayrılmış bulunan personelimize teşekkür belgesi verildi." Öte yandan, Adıgüzel 2007 yılında Çorlu Vergi Dairesinden emekli olan 6 ve yıl içerisinde başarılı performans gösteren 3 personelin hafta kapsamında plaket ile ödüllendirildiğini de sözlerine ekledi.

Çorlu Vergi Dairesi, elde ettiği vergi gelirleri ile aralarında Tekirdağ, Edirne ve Kırklareli'nin de yer aldığı 56 il merkez vergi dairesinden daha fazla gelire sahip bulunuyor. Çorlu, Tekirdağ'ın iller sıralamasında ülke genelinde 8. sırada yer almasında da en büyük payı üstleniyor.

(EŞ-ED-BA-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Arka Sokaklar CANLI izle! 26 Nisan Cuma KANAL D Arka Sokaklar yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Ateş Kuşları CANLI İZLE! 26 Nisan Ateş Kuşları 52. Yeni bölüm CANLI YAYIN! Ateş Kuşları FULL İZLE! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Tolga Daşkıran neden tutuklandı? İkinci Kadir Şekerci davası olayı ne, ne zaman oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title