Haberler

Colin Kazım Richards İlk Kez Ümit Milli Takım ile İdmana Çıktı: "Ben de Türk'üm"

Ünal Karaman Yönetimindeki Ümit Milli Takımı'nın Antalya Kampı Devam Ediyor. Dün Akşam Saatlerinde Kampa Dahil Olan Sheffield United Takımının Başarılı Oyuncusu Colin Kazım Richards İlk Kez Ümit Milli Takım ile Bu Sabah İdmana Çıktı.

Ünal Karaman yönetimindeki Ümit Milli Takımı'nın Antalya kampı devam ediyor. Dün akşam saatlerinde kampa dahil olan Sheffield United takımının başarılı oyuncusu Colin Kazım Richards ilk kez Ümit Milli Takım ile bu sabah idmana çıktı. Antalyaspor Hasan Subaşı Tesisleri'ndeki sabah antrenmanının ardından, öğleden sonra kamp yapılan Sheraton Otel'de kameraların karşısına çıkan Colin Kazım Richards, merak edilen soruları yanıtladı.

Türk vatandaşlığına geçen üçüncü siyahi oyuncu olduğunu hatırlatan Colin Kazım Richards, "Annem Emine Kazım Türktür. Babam ise Güney Amerikalı. Ben İngiltere'nin Premier Ligi'nde mücadele eden Sheffield takımında forma giyiyorum. Türkiye'de oynayan hemen hemen tüm oyuncuları bilirim. Mehmet Aurello'da benim gibi Türk oldu ve Milli Takım'da bulunuyor. Ailem Galatasaraylı. Ben ise takım tutmuyorum. Ancak, Türkiye'de oynamak istersem de Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş, Trabzonspor veya Ankaragücü'nde oynarım. Şuana kadar da hiçbir kulüpten teklif almadım" dedi.

"Neden Türk Milli Takımı" şeklindeki soruya ise Colin Kazım Richards, "Türkiye'de futbolcunun değerini biliyorlar. Ayrıca, Türkiye beni Milli Takım'a davet ettiği zaman çok sevindim. Annem Türk olduğu için bende kendimi Türk gibi görüyorum. Hocam izin verirse İsviçre ile oynanacak maçta forma giymek isterim" diye konuştu.

Takım arkadaşlarına çabuk ısındığını da hatırlatan 20 yaşındaki futbolcu, "Burada kendi evimde gibi hissediyorum. Çok iyi arkadaşlar var. İngiltere'de kar yağıyordu. Ancak, Türkiye'ye geldiğim zaman bambaşka bir hava ile karşılaştım. Türkiye'nin iklimini de seviyorum" dedi.

Türkiye'ye ilk kez 10 yaşında geldiğini de ifade eden Colin Kazım Richards, "İngiltere'de Türk okuluna gidiyordum ancak sürekli transferim gündeme geldiği için okulu bıraktım. Derslerim çok iyiydi ve sınıfında en başarılı öğrencisiydim" diye konuştu.

Anneannesinin evde sürekli Türkçe konuştuğunu da belirten Richards, gazetecilerin "Türkçe'den Türkiye'yi seviyorum, der misin?" şeklindeki isteğe ise, "Ben şimdi utanıyorum. Çünkü, nasılsın, iyimisin gibi kelimelerin dışındakileri söylerken karıştırıyorum. Kendimi çok tuhaf hissediyorum. Ama İngilizce'den 'I Love Turkey' diyebilirim" yanıtı verdi.

"Emre Belezoğlu'nun yaşadıklarını nasıl yorumluyorsun?" şeklindeki bir soruya ise Richards, "Emre'nin yaşadıklarına çok üzüldüm. Ben onun temiz çıkacağına inanıyordum. Nitekim federasyonda da bu konuda karar verdi. Çok sevindim" dedi. Colin Kazım Richards, bu hafta Türk pasaportu alacağını da sözlerine ekledi.

Ümit Milliler, 24 Mart'ta İsviçre ile Antalya Atatürk Stadı'nda özel bir maç oynayacak.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Spor

Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title