Haberler

'Çocuk Katili'ne Aşı Engeli

Bebeklik ve Çocukluk Çağında Sık Rastlanan ve Menenjit, Zatürre, Kan İltihabı, Orta Kulak İltihabı, Sinüzit Gibi Hastalıklara Yol Açan Bir Mikrop Olan Pnömokoktan Korunmak İçin Yapılan Aşının Çocuk Ölümlerini Engellediği Belirtildi.

Bebeklik ve çocukluk çağında sık rastlanan ve menenjit, zatürre, kan iltihabı, orta kulak iltihabı, sinüzit gibi hastalıklara yol açan bir mikrop olan pnömokoktan korunmak için yapılan aşının çocuk ölümlerini engellediği belirtildi.

Dünya Sağlık Örgütü verilerine göre, pnömokok mikrobuna bağlı olan menenjit, zatürre, kan iltihabı, orta kulak iltihabı, sinüzit hastalıkları dünyada her yıl 5 yaşından küçük yaklaşık 1 milyon çocuğun ölümüne yol açıyor. Bebeklik ve çocukluk çağında burun, geniz ve boğazda yaygın olarak bulunan mikrobun, bağışıklık sistemleri henüz tam olarak gelişmediğinden, hastalıklara karşı daha savunmasız olan bebekleri sinsice yakaladığı bildirildi.

Amasya Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nde hastane personeli, aile hekimleri, hemşireler ve ebelere yönelik verdiği konferansta çocuklarda uygulanan aşılar hakkında bilgiler veren Başhekim Dr. Yüksel Emir, pnömokok aşısının zatürre aşısı olarak da bilindiğini söyledi. Aşının 2-3 yıldır gelişmiş ülkelerde her bebeğe uygulandığını, Türkiye'de ise 1 yıldır uygulandığını anlatan Dr. Yüksel Emir, "Pnömokoklar, bebeklerde ve çocuklarda zatürreye, sinüzüte, orta kulak iltihabına neden olur ve kana geçerek ağır ciddi enfeksiyonlara yol açabilir. Dünyada her yıl 5 yaşın altında toplam 1 milyonun üzerinde bebek, pnömokok enfeksiyonları ile yaşamlarını yitirmektedir. Bu da aşının ne kadar gerekli olduğunun bir kanıtıdır" dedi.

Pnömokok mikrobu özellikle çocukların toplu halde bulunduğu kreş ve ana okulu gibi yerlerde çok hızla yayıldığı için kreşe giden çocuklarda pnömokok taşıma ve buna bağlı hastalıkların görülme sıklığının daha yüksek oranda olduğunu dikkat çekildi.

(DY-SA) 25.04.2008 17:19 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Kral Charles öldü mü, sağlık durumu nasıl? Cenaze planları güncellendi Arda Güler maçı hangi kanalda 26 Nisan Cuma? 28 Nisan Pazar 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 28 Nisan burç yorumları nedir? 26-27 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Real Sociedad Real Madrid maçı CANLI izle! 26 Nisan Arda Güler'in Real Madrid maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Arda Güler GOL izle! Real Sociedad – Real Madrid Arda Güler GOL izleme linki var mı? Süper Lig puan rekoru kaç? Süper Lig'de en çok puanı hangi takım aldı? Cumhurbaşkanı Erdoğan ABD'ye ne zaman gidiyor? 9 Mayıs'taki ziyaret ertelenmişti Adana Demirspor Galatasaray maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Adana Demirspor GS maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title