Haberler

Çocuk Esirgeme'de Evlere Teslim Soru

Güncelleme:

Çocuk Esirgeme Kurumu'nun 2010'da yaptığı sınav öncesi bazı adaylara soruların verildiği konuşuluyor. Dönemin SHÇEK Teftiş Kurulu Başkanı dahil 10 kişiye dava açıldı.

2010-2015 arasındaki Kpss, YGS, hakim-savcılık, askeri ve polis okullarına giriş sınavı sorularının sızdırıldığı iddialarına bir yenisi daha eklendi.

Sosyal Hizmetler Çocuk Esirgeme Kurumu'nun (SHÇEK) 16 müfettiş yardımcısı alımı için 2010'da yaptığı sınav öncesi soruların adaylara evlerde verildiği iddia edildi.

"SORULARI VERDİLER"

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından açılan davanın iddianamesine göre SHÇEK, 10 Nisan 2010'da 16 müfettiş yardımcısı için sınav yaptı.

Sınavdan sonra 9 Haziran 2010'da emniyete ihbarda bulunuldu. İhbarda, sınavdan bir gün önce, sınava katılan bazı adaylara SHÇEK Teftiş Kurulu Başkan Yardımcısı Ali Osman K. ve bazı müfettişlerin soruları verdiği iddia edildi.

"SORULARI EZBERLEYİP SINAVA GİRDİLER"

İhbarda, bir kısım müfettişin adaylardan Soner V.'nin Etimesgut'taki evine gittikleri, bir kısım adayın ise bir müfettişin Keçiören'deki evinde soruları ezberleyerek sınava girdiği öne sürüldü. 320 adayın katıldığı sınavı 14 aday kazanınca, başarı düzeyinin çok düşük olması nedeniyle sınav iptal edildi.

"HAKSIZ MENFAAT SAĞLADILAR"

SHÇEK Teftiş Kurulu'nun sınavla ilgili raporunda, dönemin sınav komisyonu üyeleri SHÇEK Teftiş Kurulu Başkanı M. Niyazi Y., Yardımcısı Ali Osman K., başmüfettişler Sabahattin K. ve Vedat K. ile müfettiş Ayhan İ.'nin kişilerin mağduriyetine ve kişilere haksız menfaat sağlamaya sebep oldukları kaydedildi.

DÖNEMİN BAKANI İZNİ VERDİ

Raporun üzerine Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Harun Kodalak dosyayı yeniden açtı. Başsavcılık, eylemin görevden kaynaklanması nedeniyle dosyayı 15 Haziran 2011'de Başbakanlığa gönderdi. Teftiş Kurulu Başkanlığı, 25 Ağustos 2011'de ön inceleme raporu düzenledi ve bu rapora istinaden eski Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Selma Aliye Kavaf, 9 Mart 2012'de soruşturma izni verdi.

DAVA AÇILDI

Raporda, KPSS sonucu sınava girmeye yetmeyen adaylardan Soner V.'nin puanının 1 puan fazla olarak gösterilerek, sınava girmeye hak kazanan adaylar listesine sokulduğu belirtildi. Yeniden açılan davanın iddianameside, dönemin SHÇEK Teftiş Kurulu Başkanı Mustafa Niyazi Y., yardımcısı Ali Osman K., müfettişler Ayhan İ., Vedat K., Sabahattin K. ile adaylar Emre D., Afşin H., Samet İ., Soner V. ve Murat T.'nin, "gizli kalması gereken belgeleri açıklamak ve resmi belgeyi sahte düzenlemek" suçlarından 4'er yıldan 12'şer yıla kadar hapsi istendi. (Kaynak: Milliyet)

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

KPSS Eğitim Yaşam Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Kral Charles öldü mü, sağlık durumu nasıl? Cenaze planları güncellendi Arda Güler maçı hangi kanalda 26 Nisan Cuma? 28 Nisan Pazar 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 28 Nisan burç yorumları nedir? 26-27 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Real Sociedad Real Madrid maçı CANLI izle! 26 Nisan Arda Güler'in Real Madrid maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Arda Güler GOL izle! Real Sociedad – Real Madrid Arda Güler GOL izleme linki var mı? Süper Lig puan rekoru kaç? Süper Lig'de en çok puanı hangi takım aldı? Cumhurbaşkanı Erdoğan ABD'ye ne zaman gidiyor? 9 Mayıs'taki ziyaret ertelenmişti
500

Yorumlar (13)

beraber YÜRÜTTÜK biz bu yollarda:

VAYYY BE AKP YEMEDİĞİN NANE KALMAMIŞ SENİN

16
1
yanıtYanıtla
SINAVmobilWeb@haberler.com:

Sınavlarda hep kopya veya sorular çalmak bu nasıl iştir. Gerçekten burdan sayın başbakanımıza sesleniyorum KPSS tarih olsun artık kalksın artık.

1
5
yanıtYanıtla
Vatandaş:

Ey diyanet işlerinin başında oturan kukla Hak yiyen kişiden müslüman olur mu?

5
1
yanıtYanıtla
HARAM OLSUN:

HARAM Zehir Zıkkım olsun. Boğazınızda dursun aldığınız MAAŞLAR.

3
2
yanıtYanıtla
Murat:

bence burada shçek hiç bir şekilde suçlanamaz ayrıca işini en eyi yapan kurumlardan birtanesi bu bakanlıklık olarakta aile ve sosyal politikalar bakanlığı

2
1
yanıtYanıtla
Ankaralı,:

Namussuz, vicdansız, kitapsızlar, bu dünyanın bir de öbür dünyası var,

3
0
yanıtYanıtla
terifsiz:

YAV arkadaş kim çalmış bulun şunları binlerce insan bunların hırsızlıgından memur olamadı belki emek vermeden emek verenlerin hakkını çalanları artık meydana çıkarma vakti gelmedimi soruların nerde hazırlandıgı belli sızmanında nerde oldugu belli . . . yazıktır yıllarca sosyalist çevrelerden konuştugunda zeka belirtisi olmayan insanların geldiği konumlara hayretle bakardım. meger sistem taşıyormuş bunları sorular beleş garibanın oglu dersane dersane sürünsün sen yattığın yerde en kaliteli unİversiteye vs kurumlara kapagı at . . . ZULME BAK TARİFİ YOK. . . . . . .

2
1
yanıtYanıtla
suatmobilWeb@haberler.com:

Vay be... yiyin efendiler yiyin biz de dirsek çürütelim 17 ay.. anca bi yerlere gelelim... akpsi cemaati ilim yaymacısı kendinizi nasıl hissediyorsunuz

3
0
yanıtYanıtla
gulMobil-ANDROID:

versinler en azindan hayatlari kurtulur garibanlain.

1
1
yanıtYanıtla
nurimobilWeb@haberler.com:

Nasıl insan bu ya başkasının hakkını nasıl yer bu ne cesaret böyle kazanılmış bir ekmeği nasıl yer böyle cesaret istanbulu fetheden askerde bile yoktur. Allah dan korkun bir gün veda edeceğiz bu yalan dünyaya

1
0
yanıtYanıtla
Tüm 13 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title