Haberler

Cihangir Sakinleri Sokak İftarında Buluştu

Cihangir sakinleri sokak iftarında buluştu Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan: " Ramazan sofraları ile ruhumuzun birliğe ve beraberliğe olan açlığını dindiriyoruz"İSTANBUL - Cihangir sakinleri Beyoğlu Belediyesi tarafından kurulan iftar sofralarında bir araya geldi.

Cihangir sakinleri sokak iftarında buluştu

Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan : " Ramazan sofraları ile ruhumuzun birliğe ve beraberliğe olan açlığını dindiriyoruz"

İSTANBUL - Cihangir sakinleri Beyoğlu Belediyesi tarafından kurulan iftar sofralarında bir araya geldi. Binlerce kişinin katıldığı sokak iftarında vatandaşlarla birlikte orucunu açan Başkan Demircan, "Bugün burada yiyeceğimizi bölüşerek sadece açlığımızı gidermiyoruz, ruhumuzun birliğe ve beraberliğe olan açlığını da dindiriyoruz" dedi.

Ramazan ayının gelmesiyle birlikte Beyoğlu'nda sokaklar vatandaşların buluşma noktası oldu. Beyoğlu Belediyesi, Ramazan ayı boyunca Taksim Meydanı ve Hasköy Sahil'in yanı sıra ilçenin farklı mahallelerinde kurduğu geleneksel iftar sofraları ile 5 bine yakın vatandaşı aynı sofralar etrafında buluşturuyor. Her gün farklı mahallelerde kurulan gönül sofraları bu kez Cihangir sakinlerini bir araya getirdi. Binlerce kişinin aynı sofralar etrafında toplandığı iftar programına Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan da katılarak vatandaşlarla birlikte iftar yaptı. İlahi müzik dinletisi eşliğinde iftar saatini bekleyen vatandaşlar, ezanın okunmasıyla birlikte hep beraber oruçlarını açtı.

İftar öncesinde vatandaşlarla sohbet eden Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, "İnsan bölüşmek, beraber olmak ve kardeşlik için var. Bu sofralarda sizlerle beraber olmaktan çok mutluyum. Ramazan ayı rahmet ve bereket ayı. Rahmeti ve bereketi oruçtan geliyor. Tam 17 saat aç ve susuz kalıyoruz. 17 saat bize vicdanımızın sesini dinleme fırsatı veriyor. Herkesin evde yiyeceği var ama buradaki atmosferin tadı bambaşka. Bizde sofra kültürü çok önemlidir. Bugün burada yiyeceğimizi bölüşerek sadece açlığımızı gidermiyoruz. Ruhumuzun birliğe ve beraberliğe olan açlığını da dindiriyoruz. Bir Belediye başkanının en önemli vazifelerinden birisi de vatandaşları arasındaki birlik ve beraberliği geliştirmek. Bu birlik varsa her şey var demektir. Bu tarihi akşam da buraya gelerek bizlere bu güzel akşam yaşatan herkese teşekkür ediyorum. Bu sofraların güzelliği sizin varlığınızdır." dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ahmet Misbah Demircan Beyoğlu Belediyesi Cihangir Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 26 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 26 Nisan dün gece deprem mi oldu? 36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title