Haberler

Çiğli CHP'de Açlık Grevi, Caddede Seçim Halayı

CHP MYK’da Çiğli Belediye Başkan Adayı olarak Aziz Buğa’nın çıkmasına rağmen Hasan Arslan’ın aday gösterilmesine tepki gösteren CHP’liler, İzmir’de açlık grevi ve ölüm orucuna 7 gündür devam ediyor.

CHP MYK'da Çiğli Belediye Başkan Adayı olarak Aziz Buğa'nın çıkmasına rağmen Hasan Arslan'ın aday gösterilmesine tepki gösteren CHP'liler, İzmir'de açlık grevi ve ölüm orucuna 7 gündür devam ediyor. Partililer grevlerini ilçe binasında sürdürürken, belediye başkan adayını destekleyen diğer partililerin binanın altında davul ve zurnayla halay çekmesi ise dikkat çekti.

CHP MYK'da Çiğli Belediye Başkan Adayı olarak Aziz Buğa'nın çıkmasına rağmen son anda İzmir Büyükşehir Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun girişimleriyle aday olarak Hasan Arslan'ın gösterildiğini öne süren CHP'liler, grevlerine devam ediyor. CHP Çiğli İlçe Örgütü'nden ikisi dönüşümlü olmak üzere 6 kişi 7 gündür açlık grevi yaparken, 3 kişi ise 2 gün önce ölüm orucuna başladı. Açlık grevinde olan Aydın Agit dün gece fenalaşarak hastaneye kaldırıldı. İlçe binasında açlık grevi ve ölüm oruçları sürerken, binanın bulunduğu cadde üzerinde CHP Çiğli Belediye Başkan Adayı Hasan Arslan için davul zurna eşliğinde halay çekilmesi ise dikkat çekti.

İlçe örgütünde yapılan açıklama ile açlık grevlerine devam edileceği, Aziz Buğa aday gösterilene kadar mücadele edileceği belirtildi.

"KOCAOĞLU'NA 5 YIL DAHA KATLANAMAYIZ"

Kalp yetmezliği bulunan Aydın Agit'in hastaneden çıktıktan sonra açlık grevine devam ettiğini açıklayan Çiğli Belediye Meclis Üyesi Önder Özdemir, "Kendisini ikna edemedik, açlık grevine devam ediyor. Açlık grevine katılmak isteyenlerin sayısı çok fazla ama müsaade etmiyoruz. Greve katılmak isteyen 5 bayan arkadaşımızın 3'ünü ikna ettik, geri çekilmelerini istedik, üzülerek kabul ettiler. Biz bu karardan vazgeçmeyeceğiz, devam edeceğiz. MYK'dan Çiğli adayı belirlendi, Parti Meclisi'ne gönderildi. Tekrar kabul edilmesini bekliyoruz. Aziz Kocaoğlu'nun adaylıktan çekilmesini istiyoruz. Bir 5 yıl daha Aziz Kocaoğlu'na katlanmak istemiyoruz. Sağlığımızın bozulması için onurumuzun hasar görmesi gerekiyor. En fazla ölürüz" dedi.

Dün gece fenalaşarak Karşıyaka Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Aydın Agit ise, istekleri kabul edilene kadar grevden vazgeçmeyeceğini söyledi. Agit, "Kalp yetmezliğim var ama adaletsizlik varsa her zaman arkadaşlarımın yanlarında olacağım. Hastanede serum vermek istediler ama kabul etmedim. Kağıt imzalayarak hastaneden çıktım. Dönüş yok. Başka yolumuz yok. Sonuna kadar devam edeceğiz" diye konuştu. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Aziz Kocaoğlu Hasan Arslan İzmir Çiğli Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title