Haberler

CHP Tonya Mitingi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Cebimiz için değil, millet için çalışacağız.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Cebimiz için değil, millet için çalışacağız. Millet kazanacak, zenginleşecek, huzur içinde olacak" dedi.

Kılıçdaroğlu, partisince Trabzon'un Tonya ilçesinde düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada, 9 yıldır iktidar olan bir siyasi partinin "benim şu gerekçem vardı, bu gerekçem vardı, bu derdi çözemedim" diyemeyeceğini belirterek, şunları söyledi:

"Bir-iki yıl olur, dersiniz ki 'daha dur bakalım, bir tanısın etrafı, görsün, karar versin'. Ama bunlar 9 yıldır iktidardalar. Benim bildiğim kadarıyla siz bir kilo süte karşılık 5 kilo yem alıyordunuz. Bunun tam tersini yaptılar. Sizin hakkınızı elinizden aldılar. Bir kilo süt satıyorsunuz, ancak bir kilo yem alıyorsunuz. Ne oldu peki. Hayvancılığı bitirdiler, bu bölgenin temel geçim kaynaklarından birisi de buydu.

Süt fabrikasını batırdılar. Peki nasıl oluyor bu? Tonya çok sayıda göç veriyor. Erkekler, gençler dışarıya çalışmaya gidiyorlar, ailelerini terk ediyorlar. Kim doğduğu yeri, annesinin, babasının mezarının olduğu yeri terk eder? Hiç kimse terk etmek istemez. Herkes doğduğu yerde çalışmak, üretmek, alın teri dökmek, helal ekmek kazanmak ister. "

Siyasete verilen sözlerin tutulmadığını öne süren Kılıçdaroğlu, "Ben tersini yapacağım. Söz verdim millete. Asla ve asla hiçbir ortamda yalan söylemeyeceğim. Her zaman her yerde doğruları söyleyeceğim. Bu ülkede yoksulluk var. Bir milyonun üstünde çocuk yoksulluk, açlık tehlikesi ile karşı karşıya. Bu nasıl olur, günah değil mi, o çocuklar bizim çocuklarımız değil mi? 12 milyon 715 bin resmi yoksulumuz var. Nasıl bitireceğiz bu yoksulluğu?" diye konuştu.

-"YOKSULLUĞU TARİHE GÖMECEĞİZ"-

"Yoksulluğu tarihe gömeceklerini" söyleyen Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

"Bu ülkede hiçbir çocuk yatağa aç girmeyecek. Herkesin karnı doyacak. Aile sigortasını getireceğim. Aile sigortası, geliri olmayan veya geliri asgari ücretin altında olan her hanede kadının banka hesabına her ay 600 lira para yatıracağız. Kadın gidecek parasını çekecek, namerde muhtaç olmayacak. Çoluk çocuğunun rızkını sağlayacak. Diyeceksiniz ki 'bu aile sigortasını siz yeni mi buldunuz' Hayır bu bizim bulduğumuz bir sigorta dalı değil. Uluslararası çalışma örgütünün bulduğu bir sigorta dalı. Dünyada uygulanan 9 sigorta dalı var. 8'i Türkiye'de var. 9'uncusu yok, uygulanmayan aile sigortası. Onu bu kardeşiniz söz verdi getirecek, yoksulluğu bitirecek.

Bunu ilk söylediğimde dediler ki, 'parayı nereden bulacaksın' Sonra bir hesap yaptılar, para var. En son söylediği şu, 'efendim Merkez Bankasında bu kadar para varmış. Sen gözünü oraya dikmişsin'. Eğer bu milletin çıkarı için harcanacaksa, oraya da harcarım, senin hortumlarını da keserim. Yani bu millet için çalışmıyor muyuz biz. Bu millet için çaba harcamıyor muyuz? Cebimiz için değil, millet için çalışacağız. Millet kazanacak, zenginleşecek, huzur içinde olacak. Yani birileri kazanacak hesap sormayacaksın.

İran'a kullanmadığımız doğalgazın bedeli olarak 2 milyar 600 milyon dolar para ödedik. Kimin parası bu, milletin parası değil mi? Oraya para buluyorsun da iş fakir fukaraya gelince 'para nerede' diyorsun. Para var, AKP'nin Genel Merkezine bağlanan hortumları keseceğim size söz veriyorum. "

-"EMEKLİNİN DURUMU İYİ DEĞİL"-

Her yerde olduğu gibi Tonya'da da çok sayıda emekli olduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:

"Emekliler hayatından memnun mu? 'Memnun değiliz' diyorlar. Ama Recep Bey'e göre de emekliler yaz tatillerini Kanarya adalarında geçiriyorlar. Bu işte bir yanlışlık var. ya Recep Bey doğru söylüyor ya millet doğruyu söylüyor. Kim doğruyu söyler, elbette millet doğruyu söyler. Emeklinin durumu iyi değil. İkinci sınıf yaptılar emeklileri. Emekliye milli gelir artışından pay verilmez diye kanun çıkardılar. O yüzden 9 milyon emeklinin 9 milyonunun da oyunu istiyorum. Bir tane bile fire beklemiyorum. "

-2B ARAZİLERİ-

Kılıçdaroğlu, 2B arazileri sorununa da değinerek, "2B var, arazi sorunu var. Onu da çözeceğim. Bizimle AKP arasındaki fark şu; onlar da 'biz çözeceğiz' diyorlar, onlar 'raiç bedel üzerinden satacağız' diyorlar. Biz ise 'orman köylüsüne parasız vereceğiz' diyoruz. Hatırlarsanız Rahmetli Ecevit de söylerdi.

'Toprak işleyenin, su kullananın' derdi. Madem işliyor, niye ona para ile satıyorsun. Aramızdaki fark bu" dedi.

YGS sınavıyla ilgili iddialara da değinen Kılıçdaroğlu, "YGS ile ilgili bütün annelere söylüyorum. 1 milyon 700 bin çocuğumuzun hayali ile geleceği ile oynadılar. Bir sınavı yapamayanlar, bu ülkeye idare edemezler. İdare edemedikleri için de bu hale geldiler" diye konuştu.

Genel Başkan Kılıçdaroğlu, mitingin ardından Tonya ilçe merkezinde Muhammet Bayrak adlı vatandaşın cenaze namazına katıldı, ailesine başsağlığı diledi.

Kılıçdaroğlu, daha sonra gittiği Vakfıkebir ilçesinde, bir grup vatandaşa hitaben, ülkenin rantına değil, sorunlarına talip olduğunu, sorunlarını çözeceklerini söyledi.

- TRABZON

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

AK Parti'nin 'Neden oy vermediniz?' anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

AK Parti'nin "Neden oy vermediniz?" anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title