Haberler

CHP'nin Alaşehir İlçe Kongresi İptal Edildi

Manisa'nın Alaşehir İlçesinde CHP Eski İlçe Başkanlarından Kamil Altıngül'ün Geçen Hafta Yapılan Kongrede Tüzüğe Aykırı Davranıldığı ve Usulsüzlük Yapıldığı Yönünde Alaşehir İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı'na Yaptığı İtiraz Kabul Edildi. Kongre Tüm Sonuçlarıyla Birlikte Seçim Kurulu Tarafından İptal Edildi.

Manisa'nın Alaşehir ilçesinde CHP eski ilçe başkanlarından Kamil Altıngül'ün geçen hafta yapılan kongrede tüzüğe aykırı davranıldığı ve usulsüzlük yapıldığı yönünde Alaşehir İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı'na yaptığı itiraz kabul edildi. Kongre tüm sonuçlarıyla birlikte Seçim Kurulu tarafından iptal edildi.

İtirazın nedenini açıklayan CHP Alaşehir eski başkanı Kamil Altıngül, "Türkiye genelinde olduğu gibi aylardır Alaşehir'de de yaşanan tüzük tanımazlık ve hukuksuzluğun bir gün Türk adaletinin şaşmaz terazisinden geçeceğini biliyordum. En son ilçe kongresinde yapılan tüzüğe aykırılık ve hukuksuzluk İlçe Seçim Kurulu'nun tayin ettiği kurul önünde yapıldığından itirazımı İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı'na yaptım. Sunduğum belgelerle, tüzüğe karşı yapılan ihlalleri gerekçeli olarak belirttim. Gerekçelerde seçime

giren birçok parti üyelerinin seçme ve seçilme haklarının olmadığı, seçilenlerin bir çoğunun akraba olduklarını, kayyum olarak atananların yönetimlerde görev alamayacağını, bunun tüzüğe aykırı olduğunu, tüzüğümüz gereği ilçe başkanlığına aday olacak kişinin delegelerin en az yüzde 20'sinin imzasıyla aday gösterilmesi gerektiğini belirttim" dedi.

Bazı kişilerin kardeş ve akraba olduğunun İlçe Seçim Kurulu kararıyla nüfus kayıt örneklerinden anlaşıldığını ifade eden Altıngül, sözlerine şöyle devam etti: "Alaşehir CHP'de ilçe kongreleri sürecinde yapılan hukuksuzlukların ve tüzük tanımazlıkların şikayet merci ilçe ve il başkanlıklarıdır. Zaten hukuksuzluğu yapanlar da bunların destekçileri olduğundan bu güne kadar olumlu bir sonuç alınamamıştır. Ancak İlçe Seçim Kurulu'nun atadığı kurul önünde yapılan hukuksuzlukları Türk adaleti affetmemiştir.

Tüzük gereği CHP İl Başkanlığı'nın yeni bir geçici kurul ataması gerekmektedir."

Son kongrede başkan seçilen Habil Günay ise, henüz kendilerine ulaşmış bir karar olmadığını belirterek "Ancak Seçim Kurulu'nun kararına saygılıyız. Tüzük neyi gerektiriyorsa onu yapacağız. Yeni bir kongre yaparak seçimi yine kazanacağız. Herhangi bir sorun olmayacak" diye konuştu.

(ND-ÖA-YK-HO-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title