Haberler

CHP'li Muhaliflere Partili Belediye Başkanlarından Destek

Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül'ün Ankara'daki Ofisinde Toplanan CHP'li 50'ye Yakın Belediye Başkanı, Genel Başkan Deniz Baykal'ı İstifaya Çağırdı.

Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül'ün Ankara'daki ofisinde toplanan CHP'li 50'ye yakın belediye başkanı, Genel Başkan Deniz Baykal'ı istifaya çağırdı.

CHP'li Baykal muhalifi belediye başkanları, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül'ün Ankara Çankaya'daki ofisinde bir araya geldi. Sarıgül'ün başkanlık ettiği toplantının ardından, Sarıgül herhangi bir değerlendirmede bulunmazken, Artvin'in CHP'li Belediye Başkanı Emin Özgün, basın mensuplarına bir açıklama yaptı. Özgün, CHP'ye emek vermiş 50 belediye başkanı olarak 22 Temmuz genel seçimlerini değerlendirmek üzere biraraya geldiklerini belirtti. Özgün, CHP'nin geçmişte genel başkanlığını, genel

sekreterliğini yapmış adları partiyle anılan nitelikli isimlerin partiden adeta zorla koparıldığını söyleyerek, Baykal'ın bunların yerine özel sekreterini, avukatlarını ve aile bireylerini aday gösterdiğini ileri sürdü. Baykal'ın bunun yerine koltuğunun elinden gitmesine zarar vermeyecek, dışarıdan, sağcı kişilerden yardım istediğini iddia eden Özgün, "Bizlere 'densiz, haddini bilmez' diyecek kadar etik değerlerden uzak Baykal'ı savunmak ise ne yazık ki Yaşar Okuyan'a kalmıştır" dedi.

Özgün, Baykal'ın kendisine 'çekip gitmesi' çağrısında bulunan ve aralarında parti adına Meclis Başkanlığı görevini bile üstlenmiş isimlere 'parti üyesi bile değiller' diyerek CHP'li olma geleneğine hakaret ettiğini söyledi. Özgün, "2 gün önce CHP'ye kayıtlı üye ve delegelerin tamamen kendiliğinden ve bizlerle hiçbir ilgisi olmayan demokratik tepkilerini, Çankaya Belediyesi'nin çöp kamyonlarıyla engelleyebilecek kadar CHP'yi küçük düşürebilecek davranışlarda bulunmuştur. İşte Sayın Baykal'ın demokrasi

anlayışı budur" diye konuştu.

Baykal'ın 4 genel ve 2 yerel seçimlerde partinin oylarını yükseltmek değil, partiyi yerinden bile kıpırdatmadığını savunan Özgün, "Lütfen artık CHP'yi bırakınız. Parti uğruna emeğini, alın terini ve hatta geçmiş dönemlerde yaşamını bile vermiş olan bu partinin yılmaz ama yorgun emekçilerinin artık yakasından düşünüz. Lütfen halkın umuduna, geleceğine karşı bir koltuk uğruna kurşun sıkmayınız. Geçmişte bu parti mensuplarına kurşun sıktıran bir ideolojinin temsilcisi, sonradan partili dostlarınızı da

yanınıza alın ve öyle gidin" dedi.

Baykal'ın her koşulda CHP Genel Başkanlığı'ndan gideceğini ve zorluk çıkarmaması gerektiğini belirten Özgün, "Yol bulamadınız bari yol açın. Partililerimizi daha fazla incitmeyiniz. Sizin yanınızdaki arkadaşlarınız bile sizi istemiyor, halk sizi istemiyor, bizler sizi istemiyoruz" şeklinde konuştu. Baykal bırakmazsa, kaybedileceklerin kazanılacaklardan daha çok olacağını dile getiren Özgün, Başbakan Erdoğan'ın diğer tüm illeri ve Çankaya'yı da istediğini hatırlatarak, "Eğer gitmezseniz düşmanı denize

döktüğümüz İzmir, CHP'nin kalesi Artvin ve Mustafa Kemal'in Çankayası, Bakırköy, Kadıköy de kaybedilecek" şeklinde açıklamalarda bulundu.

Özgün, Mustafa Kemal'in partisinin bu duruma düşmesinin kendilerin kahrettiğini belirterek, "Lütfen çekip gidiniz. Kalan onurunuzla, şerefinizle haysiyetinizle gidin. Üzerinize düşeni yapınız. Artık oy yaydan çıkmıştır" dedi.

CHP'nin kuruluş yıldönümü olan 9 Eylül'e kadar Baykal'ın istifasını açıklamasını beklediklerini belirten Özgün, gazetecilerin sorularını da yanıtladı. Özgün, 'Baykal gitsin Sarıgül gelsin anlayışında mısınız?' şeklindeki soruya ise, böyle bir anlayış içinde olmadıklarını, ancak sağlıklı bir kurultay süreciyle CHP'yi başarısız yapanların gitmesi gerektiğini söyledi. Özgün, açıklamalarını neden Sarıgül'ün ofisinde yaptıklarının sorulması üzerine ise, Sarıgül'ün belediye başkanı olduğunu, kendilerinin

belediye başkanı olduklarını belirterek, CHP Genel Merkezi'nin kendilerine kapalı olduğunu ve Ankara'da büro olarak burayı kullandıklarını söyledi. Baykal'ın ayrılmaması durumunda ne yapacaklarının sorulması üzerine ise Özgün, "CHP içindeki mücadelemiz devam edecek" yanıtını verdi.

Özgün, Baykal'ın Alman sosyal demokrat Shröder'i örnek almasını isteyerek, seçimlerdeki başarısızlığın nedenlerinin ise, adaylarda örgütlere danışılmaması ve ideolojideki sapma olduğunu sözlerine ekledi.

(MÜG-MAY-NÇ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title