Haberler

CHP'li Havutça: Anadilde Eğitim TC'yi Bölünmeye Götürür

Güncelleme:

CHP Balıkesir Milletvekili Havutça, Kastamonu'da katıldığı bir konferansta "Anadilde eğitim, anadilde savunma hakkı" verilmesinin TC'yi bölünmeye götüreceğini söyledi.

CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, Kastamonu'da katıldığı bir konferansta "Anadilde eğitim, anadilde savunma hakkı" verilmesinin Türkiye Cumhuriyeti'ni bölünmeye götüreceğini söyledi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, CHP Kastamonu İl Başkanlığı ile Eğitim-İş Kastamonu Şubesi tarafından düzenlenen "Atatürk'ü Anma Etkinliği" konulu bir konferansa katıldı.

Şerife Bacı Öğretmenevinde gerçekleştirilen konferansa konuşmacı olarak katılan Havutça, uygulamaya konulmaya çalışılan "Anadilde eğitim, anadilde savunma hakkı" verilmesi konularının Türkiye Cumhuriyeti'ni bölünmeye götürecek uygulamaların başında geldiğini söyledi.

CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, son dönemlerde özellikle bazı guruplar tarafından Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk hakkında amaca uymayan karalama kampanyası yapılarak, anma etkinliklerinde uygulanan engellemeler yapıldığını ifade etti.

CHP

Milletvekili Havutça, ne yapılırsa yapılsın Türk Milleti üzerinden Atatürk sevgisinin atılamayacağını belirtti. Cumhuriyetin kuruluşunda gösterilen çetin mücadelelerde Kastamonu halkının fedakarlıklarının yadsınamayacak oranda olduğunu belirten Havutça, Türkiye'nin içinde bulunduğu bugünkü durumdan da aynı azim ve kararlılıkla kurtulabileceğini söyledi.

Atatürk'ün ileri görüşlülüğü, dehası ve milli egemenlikten, milli birlikten yana olan bakışı sayesinde bu günleri yaşadıklarını vurgulayan Havutça; şöyle konuştu: "Ulu Önder Atatürk'ün getirdiği cumhuriyet sayesinde şu anda herkes olabildiğince özgür yaşamaktadır. Ulu Önder padişahlığa, şıhlığa, dervişliğe son vermiştir. Egemenliği ülkenin gerçek sahibi olan halka vermiştir. Bir takım insanlar bu günlerde dilediğince konuşabiliyorlarsa bunu Atatürk'e borçludur. Son dönemlerde çıkan karalama ve anmayı engelleme olayları bizi son derece üzmektedir. Bir devletin kurucusunun hediye ettiği değerleri ananlar üzerine gaz bombaları atılıyor, tazyikli su sıkılıyor. Ama ne yapılsa yapılsın bu duruşumuzdan asla vazgeçmeyeceğiz. Atatürk ve kurduğu değerlerden asla taviz vermeyeceğiz."

Konferans sonunda gündeme dair dinleyicilerin sorularını cevaplandıran Havutça, ardından meclis çalışmaları için Ankara'ya gitti. - KASTAMONU

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Cumhuriyet Halk Partisi Namık Havutça Balıkesir Kastamonu Politika Güncel Haberler

Erdoğan'ın uykularını kaçıracak anket! Bugün seçim olsa AK Parti 2. oluyor

Erdoğan'ın uykularını kaçıracak anket! Bugün seçim olsa AK Parti 2. oluyor

İstanbul'da suya yüzde 36 ile 53 oranında zam

İstanbul'da suya yüzde 36 ile 53 oranında zam

Balıkesir'de üniversiteli motokuryeyi bıçaklayarak öldüren katilin 6 ayrı suç kaydı çıktı

Balıkesir'de üniversiteli motokuryeyi bıçaklayarak öldüren katilin 6 ayrı suç kaydı çıktı

Bakmadan Geçme

15 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 15 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 15 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 15 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 15 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 15 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 15 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Arda Güler Real Madrid'de kaç gol attı? 15 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 15 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 15 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Talisca Beşiktaş'a gelecek mi? Al Nassr Talisca'yı gözden çıkardı Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 15 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Otoyol ve köprü geçiş ücretlerine zam mı geldi? (ZAMLI) Köprü geçiş ücretleri ne kadar oldu? 15 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 15 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 15 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
Fidan'dan Hamas için 'Terör örgütü' ifadesini kullanan Avusturyalı mevkidaşına canlı yayında sert yanıt

Fidan'dan Hamas için "Terör örgütü" ifadesini kullanan Avusturyalı mevkidaşına canlı yayında sert yanıt

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title