Haberler

CHP'li Ateş "Zirai Kredi" Kullanımını Sordu

–chp Ankara Milletvekili Yılmaz Ateş, 2002-2008 Yılları Arasında Kamu ve Özel Bankalardan Zirai Kredi Kullanan Çiftçi Sayısının Ne Kadar Olduğunu Sordu.

CHP Ankara Milletvekili Yılmaz Ateş, 2002-2008 yılları arasında kamu ve özel bankalardan zirai kredi kullanan çiftçi sayısının ne kadar olduğunu sordu.

Ateş, "zirai kredi" kullanımına ilişkin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yanıtlaması istemiyle Meclis Başkanlığına yazılı soru önergesi verdi. 2002-2008 yılları arasında yıllar itibariyle, kamu ve özel bankalardan zirai kredi kullanan çiftçi sayısının ne kadar olduğunun açıklanmasını isteyen Ateş, kullanılan toplam kredi miktarının da açıklanmasını istedi. Ateş, "Kredisini ödeyemediği için takibe düşen çiftçi sayısı nedir?" diye sordu.

Kullandığı kredi nedeniyle, tarla, arsa, traktör ve diğer menkul gayri menkullerine haciz işlemi yürütülen çiftçiler bulunup bulunmadığını soran Ateş, "Varsa, haczedilen toplam traktör sayısı nedir? Haczedilen tarla, arsa ve diğer menkul – gayri menkul sayısı, yüz ölçümü, maddi tutarı ve illere göre dağılımı nedir?" dedi.

Ateş, Başbakan Erdoğan'a şu soruları yöneltti:

"Bu haciz işlemleri hangi bankalar tarafından yapılmıştır, bu hacizler nedeniyle bankaların eline geçen toplam tarla, arsa ve diğer gayri menkullerin sayısı ve yüzölçümü ve bankalara göre dağılımı nedir?

Bu bankalardaki yabancı ortaklık payları nedir ve hangi ülkelere aittir?

Bankaların ortaklık payları nedeniyle haczedilen bu tarım arazileri dolaylı yoldan yabancıların eline geçmiş olmuyor mu?

İcra yoluyla, yabancı ortaklığı bulunan bankaların el koyduğu bu arazilerin, yabancıların mülk edinmesiyle ilgili mevzuata uygunluğu açısından yapılan bir çalışma var mıdır? Açıklar mısınız? (ANKA)

(HM/ZG)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? Lilak ne zaman işlem görecek? Hukuk Mesleklerine Giriş Sınavı ne zaman 2024? En az atama yapılacak branşlar! Öğretmen atamalarında en az hangi branşlar atanacak? Temmuz'da asgari ücrete zam var mı? 2024 Temmuz ayında asgari ücrete zam gelecek mi, artacak mı? 8 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 8 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Aziz Yıldırım aday mı? Fenerbahçe başkanlığına Aziz Yıldırım aday olacak mı? 8 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 8 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 8 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 8 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 8 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı! Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 8 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 8 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 8 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title