Haberler

CHP Genel Başkan Adayı Haluk Koç Çorum'da

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Adayı Samsun Milletvekili Doç. Dr. Haluk Koç, Katıldığı Çorum İl Kongresi'nde Beklediği İlgiyi Bulamazken, Salona Girişte Kendisine 'Hoş Geldin' Demeyen ve Kendisi ile Tokalaşmayan İl Yönetimine Tepki Göstererek Protokol Yerine Delegelerin Bulunduğu Kısma Oturdu.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan adayı Samsun Milletvekili Doç. Dr. Haluk Koç, katıldığı Çorum İl Kongresi'nde beklediği ilgiyi bulamazken, salona girişte kendisine ''Hoş geldin'' demeyen ve kendisi ile tokalaşmayan il yönetimine tepki göstererek protokol yerine delegelerin bulunduğu kısma oturdu.

CHP Çorum İl Kongresi, Kültür Düğün Salonu'nda başladı. Kongreye CHP Genel Başkan adayı Doç. Dr. Haluk Koç, TBMM Divan Katibi Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün ile eski milletvekilleri, İl Genel Meclisi üyeleri, Belediye Meclis üyeleri ve partililer katıldı.

CHP Genel Başkan adayı Doç. Dr. Haluk Koç'un kongreye gelişi sırasında il yönetiminin kendisine ilgi göstermemesi ve ''Hoş Geldin'' dememesi salonda soğuk duş etkisi yaparken, Koç'un, tepkiyi çevresine gülümseyerek karşılaması dikkat çekti.

Kongrede söz alan CHP Genel Başkan adayı Doç. Dr. Haluk Koç, partisinin son yapılan seçimlerde zafer kazanmadığını belirterek, yaşanan bu tablonun kendisini üzdüğünü söyledi. CHP'de parti içi demokrasinin olmadığını savunan Haluk Koç, "Sayın Baykal, parti içi demokrasiyi kayda almadan, tek kişilik, dayatmalı, politika dışı bir yönetim sergiliyor. Bu böyle gitmez" dedi.

Samsun Milletvekili Doç. Dr. Haluk Koç, CHP'nin Türkiye'nin ilk ve en köklü partisi olduğunu hatırlatarak, "Partimizde parti içi demokrasinin yaşanmadığı aşikardır. Bu değişmeli. Bu böyle gitmez. Görünen tablo ortada. Türkiye'de maalesef siyaset liderler oligarşisi içinde yapılıyor. Korku üzerine siyaset olmaz. Tüm siyasi partiler bu şekilde hareket ediyor" şeklinde konuştu.

Genel Başkanlığa aday olma sürecini değerlendiren Koç, "Ben 7 yıl önce siyasete, partimin baraj altında kalmasına bir tepki olarak girdim. O güne kadar parti üyesiydim. Biz 36 arkadaş partinin sağlık programını oluşturmak için çalıştık. Kimsenin adamı olmadan bugünlere geldim. Kurumun, CHP'nin adamı oldum. 2002 yılında Samsun Milletvekili oldum. 4,5 yıl grup başkan vekilliği yaptım. Kimse beni ödüllendirmedi. Ben parti içinde yaşanan birtakım sıkıntıları parti zemininde dile getirdim. Sayın Baykal'a

ilettim. Çıkıp sokakta ve medyada demeçler vermedim. Partimin başarısı için son saniyeye kadar çalıştım. Partim başarısız olsun diye fırsatçı bir zihniyet sergilemedim" dedi.

DEĞİŞİM ŞART

Partide değişimin şart olduğunu dile getiren Doç. Dr. Haluk Koç, "Önce parti içi demokrasi, sonra Türkiye'de demokrasi. Önce kendi evimizi, sonra sokağı düzenlemeliyiz. Bugün geldiğimiz noktada parti yönetiminde bulunan arkadaşlarımızın çoğu mahkeme kapılarında. Bu nasıl demokrasi? Dışlanmış, partiye küsmüş, çeşitli nedenlerden dolayı ihraç edilmiş. Bu arkadaşlarımızı yeniden toplamak ve partimize kazandırmak için yola çıktık" dedi.

TÜRKİYE SAĞ PARTİLERİN ESARETİ ALTINDA TUTULAMAZ

Türkiye'nin sağ partiler nedeniyle her geçen gün karanlığa itildiğini iddia eden Haluk Koç, "Türkiye'nin tarım politikası ortada, Ürünlerimiz dünyanın en pahalı ürünü. Çiftçimiz kazanmıyor, köylümüz kan ağılıyor, esnafımız ağlıyor. 'Türkiye'nin milli geliri 5 bin dolar' diye çıkıp bağıranlara ben sesleniyorum, Çorum'da vatandaşlar bu 5 bin doları niye hissetmiyorlar? Esnafımız niye hissetmiyor? Biz diyoruz ki, artık Türkiye sağ partilerin egemenliği altından kurtulmalı ve solun güçlü idaresi altına

yönetilmelidir" şeklinde konuştu.

CHP Genel Başkan adayı Samsun Milletvekili Doç. Dr. Haluk Koç, konuşmasının ardından Yozgat'ta yapılan CHP İl Kongresi'ne katılmak için Çorum'dan ayrıldı.

(ES-BÖ-CMH-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

Bakmadan Geçme

Adana Demirspor Galatasaray maçı CANLI izle! 26 Nisan Adana Demirspor GS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Mesut Komiser döndü mü? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri döndü mü? Indiana Pacers vs Milwaukee Bucks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 27 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title