Haberler

CHP'den Çevre Konferansı

CHP Kuşadası İlçe Örgütü Tarafından "Yaşanabilir Bir Çevre İçin Elele" Konulu Bir Çevre Konferansı Düzenlendi. Gezginler Kulübü Kurucu Başkanı ve Sigara ile Savaş Vakfı Onursal Başkanı Prof.dr. Orhan Kural'ın Konuşmacı Olarak Katıldığı Konferans Büyük İlgi Gördü.

CHP Kuşadası İlçe Örgütü tarafından "Yaşanabilir Bir Çevre İçin Elele" konulu bir çevre konferansı düzenlendi. Gezginler Kulübü Kurucu Başkanı ve Sigara ile Savaş Vakfı Onursal Başkanı Prof.Dr. Orhan Kural'ın konuşmacı olarak katıldığı konferans büyük ilgi gördü.

Kuşadası Atınç Otel'deki konferans, CHP Kuşadası İlçe Başkanı M. Esat Altungün'ün açılış konuşmasıyla başladı. Kuşadası'nda çevre bilincinin gelişmesi için büyük çaba sarfettiklerini anlatan Esat Altungün, "Kuşadası'nın gelişiminin; kentimize ve çevremize zarar vermeyen olumlu katkısı için çevre duyarlılığımızı güçlendirmek düşüncesindeyiz. Geleceğe bırakacağımız en önemli hazinenin temiz bir Kuşadası olacağı bilinciyle çevre sorunları ve çözüm arayışları çerçevesinde bu etkinliği düzenledik" dedi.

Kuşadası Eko Sistemi Koruma ve Doğa Sevenler Derneği (EKODOSD) Başkanı Bahattin Sürücü de Kuşadası ve bölgedeki su ve sulaklarla ilgili bir sunum yaptı. EKODOSD Başkanı Bahattin Sürücü, ekosistemlerin devamlılığı ve insanın varlığı için hayati önem taşıyan suyun Kuşadası'ndaki durumu ve geleceğiyle ilgili açıklamalar yaptı. Sürücü, bölgedeki sulak alanlardaki sorunları, değişimleri, gelişmeleri, deniz ve kıyı kirliliğini, doğal hayattaki bozulmaları fotoğraflar eşliğinde izleyenlere aktardı.

Açılış konuşmaları ve sunumun ardından kürsüye gelen Prof. Dr. Orhan Kural'ın "Yaşanabilir bir çevre için elele" konulu konferansı büyük ilgi gördü.

Çevreye zararlı çeşitli ürünlerin kullanımı konusunda detaylı bilgi veren Prof.Dr. Kural, "Geceleri gözünüzü kapatınca huzur içinde uyumanız ve bu dünyayı gelecek nesillere ulaştırmanız için şahsen yapabileceğiniz bazı tavsiyeler vermeye çalışıyorum. Zaman, herkese eşit dağıtılmıştır, lütfen bu kıymetli kavramı gelecek nesiller adına doğru değerlendirelim" dedi.

Dinleyicileri birçok konuda uyaran Orhan Kural, "Poşetli gıdalar almak yerine nohut, kuru barbunya, pirinç gibi evden getirdiğiniz bez torbaları ya da kullanılmış poşetleri kullanabileceğiniz, açıkta ürün satan dükkanlardan alış veriş yapın" diye konuştu.

Avrupa'da artık ücretsiz poşet verilmediğini anlatan Kural, sözlerine şöyle devam etti: "Herkes ayda bir poşet az kullansa yılda 100 milyon poşet daha az kullanılmış olur. Alış verişlerinizde fazla sayıda paket yaptırmaktan kaçının ve olabildiği kadar az naylon torba kullanınız; daima bez torbayı veya fileyi tercih ediniz. Size verilen hediyelerin paketlendiği kağıtları atmazsanız, birine hediye aldığınızda paketlemek için tekrar kullanabilirsiniz. Seloteyp yerine kurdele ve artan yün parçalarla hediyenizi paket ediniz. Alüminyum folyolar ile alüminyum koruma kapları birkaç kez kullanılabilir. Bunlar kirlendiği zaman sabunlu suyla temizleyebilirsiniz." Büyük ilgi gören konferansın ve müzikli saydam gösterinin ardından Prof.Dr. Orhan Kural, okurlarıyla sohbet etti, kitaplarını imzaladı.

(ZH-HO-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? Lilak ne zaman işlem görecek? Hukuk Mesleklerine Giriş Sınavı ne zaman 2024? En az atama yapılacak branşlar! Öğretmen atamalarında en az hangi branşlar atanacak? Temmuz'da asgari ücrete zam var mı? 2024 Temmuz ayında asgari ücrete zam gelecek mi, artacak mı? 8 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 8 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Aziz Yıldırım aday mı? Fenerbahçe başkanlığına Aziz Yıldırım aday olacak mı? 8 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 8 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 8 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 8 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 8 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı! Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 8 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 8 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 8 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title