Haberler

Chiang Mai'de Türk Yürüyüşü

Chiang Mai'de, Expo Organizasyonu Çerçevesinde Düzenlenen Türk Haftası Etkinliği, Başta Taylandlılar Olmak Üzere Yabancı Delegasyondan Tam Not Aldı.

Chiang Mai'de, EXPO organizasyonu çerçevesinde düzenlenen Türk Haftası etkinliği, başta Taylandlılar olmak üzere yabancı delegasyondan tam not aldı.

Tayland'ın Chiang Mai kentinde Royal Flora Ratchaphruek 2006 (Uluslararası Bahçecilik Sergi ve Fuarı) çerçevesinde düzenlenen Türk Haftası, Türkiye'nin ve İzmir'in tanıtımı konusunda önemli bir adım oldu. Türk Günü etkinliği çerçevesinde EXPO alanında gerçekleştirilen Türk Yürüyüşü'ne, Wichai Wittaya Bilingual School'dan Türk bayrağı tişörtü giymiş 300 Taylandlı öğrenci de katıldı. Türk Haftası etkinliklerini, Tayland Tarım Bakanı Müsteşar Yardımcısı Daarkin Sukovat ile Chiang Mai Valisi Kritsdaporn Siamphakdee de izledi. Töreni takip eden Tayland medyasından çok sayıda temsilci, Türk heyetiyle görüşmeler yaptı.

Etkinlikler çerçevesinde Taylandlı yöneticiler ve medya mensuplarına yönelik bir tanıtım toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Tayland'a gerçekleştirdikleri bu ziyarete vesile olan EXPO organizasyonunun, iki ülke arasındaki dostluğa çok önemli katkılar sağlayacağını belirterek, "Taylandlılar'ın EXPO organizasyonundaki deneyimi, 2015 EXPO'su için adaylığını resmen açıklayan ve bu hedef doğrultusunda büyük bir heyecan, enerji ve motivasyonla çalışan İzmir için yol gösterici olacaktır" dedi.

Konuşmasına Tay dilinde selamlama anlamına gelen "Savadikap" diye başlayan Başkan Kocaoğlu, birbirlerinden on binlerce kilometre uzakta olsalar da aralarındaki güçlü gönül ve sevgi bağı nedeniyle kendilerini hep yakın hisseden Türk ve Tayland halklarının sonsuza dek dost kalması dileğinde bulundu. Ev sahibi Tayland'dan, 2015 EXPO organizasyonu için Türkiye ve İzmir'e destek isteyen Kocaoğlu, şöyle devam etti:

"Uluslararası Bahçecilik Sergi ve Fuarı, bizim için de özel bir önem taşıyan, çok ciddi bir organizasyon. Fuar alanı üzerinde kurulan 'sevgi' temalı Türk Bahçesi'nin gördüğü büyük ilgi, ülkemizin özellikle bu coğrafyada tanıtımı açısından iyi bir fırsat oldu. Organizasyonun, İzmir'in EXPO 2015'e aday olduğu bir döneme rastlaması ise zamanlama açısından mükemmeldi diyebilirim. Öyle inanıyorum ki, bundan böyle dünyanın hemen her köşesindeki insanlar, EXPO 2015 adaylığımız çerçevesinde Türkiye'nin ve İzmir'in adını sıkça duyacaklar."

Konuşmasında İzmir'in binlerce yıllık tarihi ile bugünkü medeniyetin önemli bir parçası olduğunu vurgulayan Kocaoğlu, "İnanıyoruz ki İzmir, dünyanın kültür, tarih ve eğitim olimpiyatları olarak nitelendirebileceğimiz EXPO'lar için her yönüyle ideal bir ev sahibi olacaktır. Üstelik Türkiye, Asya ve Avrupa'yı, Akdeniz ve Karadeniz'i, Ortadoğu ve Kafkasya'yı birbirine bağlayan coğrafyasıyla EXPO'ların aradığı taze kandır. İzmir; halkı, yöneticileri, iş dünyası, bürokrasisi, akademisyenleri ve gazetecileri ile EXPO 2015 hedefine adeta kilitlenmiştir" diye konuştu.

Dışişleri Bakanlığı Çok Taraflı Kültürel İşler Daire Başkanı Necil Nedimoğlu, Türkiye ve İzmir'in önemi ve avantajları hakkında kapsamlı bir sunum gerçekleştirirken, İzmir Milletvekili Mehmet Tekelioğlu da, EXPO adaylığı çerçevesinde Tayland'ın deneyimlerinden faydalanmak istediklerini söyledi.

İzmir Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Tuğrul Yemişçi ise, geziyle ilgili olarak, "Bu gezi, İzmir'in EXPO adaylığını tanıtım gezisidir. Buraya bir proje için geldik. Kimse aksini iddia edemez. Hepimizin haysiyeti, onuru, ailesi var. Burada siyaset değil EXPO gündemde" dedi.

Ziraat Mühendisleri Odası İzmir Şube Başkanı Kamil Okyay Sındır da, "Biz kalabalık değil, nitelikli ve İzmir için çalışan insanlarız. Rakibimiz Milano'ya bu yarışı kazandıracak her türlü çabadan uzak durmalıyız" açıklamasını yaptı.

(YK-CC-CC-E)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title