Haberler

Cherıe Blaır Orams Çiftinin Mülk Davasında Kktc'yi Adres Gösterdi

Kktc'de Rum Göçmen Melitis Apostolides'in Terketmiş Olduğu Araziye Ev Yaptırmakla Suçlanan İngiliz Linda Ve David Orams Çiftinin Londra'daki Mahkemesi Dün Başladı.

KKTC`de Rum göçmen Melitis Apostolides`in terketmiş olduğu araziye ev yaptırmakla suçlanan İngiliz Linda ve David Orams çiftinin Londra`daki mahkemesi dün başladı.

İngiliz çift Kıbrıs Rum mahkemesi tarafından yıkılmasına karar verilen evlerine yeniden dönebilmeyi umuyor. Orams çiftini savunan İngiltere Başbakanı Tony Blair`in avukat eşi Cherie Blair, müvekkillerini KKTC toprakları dahilinde Kıbrıs Rum Kesimi kanunlarının geçmediğini söyleyerek savundu. Cherie Blair hakimden Ada`daki mevcut realitenin 30 yıldır sürdüğünü ve buna göre karar vermesini istedi.

Kızlık soyadı Booth ile duruşmaya katılan Cherie Blair, mahkemede Orams çiftinin Kıbrıs anlaşmazlığına isteyerek karışmadıklarını ve bu çifti bilmedikleri veya az bildikleri bir durumdan ötürü cezalandırmanın yanlış olacağını söyledi. Cherie Blair ayrıca Apostolides`in mülkü için tazminat alabilmesinin başka yollarının olduğuna dikkat çekerek KKTC`de yeni kurulan Tazmin Komisyonu`nu adres gösterdi.

DEFALARCA KKTC DEDİ

Mahkemede Apostolides`in avukatı Constantis Candounas Cherie Blair`in KKTC`nin adını kullanmasına itiraz etti. Bunun üzerine Cherie Blair, KKTC`yi pratik sebeplerden dolayı kullandığını söyledi. Uzmanlar 3 gün sürecek mahkemenin Kıbrıs`taki diğer mülk davaları için de emsal olacağına dikkat çekiyorlar. Orams çiftinin kaybetmesi durumunda Kuzey`de mülke olan Rumlar`ın KKTC`ye daha kolay baskı yapabileceği öne sürülüyor. Mahkemenin Londra`ya taşınmasını Rum mahkemesinin kararlarının Kuzey`de yaptırımı olmadığı için Apostolides`in avukatı istemişti. Apostolides, İngiliz mahkemesinin Orams çiftinin evinin satılmasıyla kendisine tazminat ödenmesini istiyor.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title