Haberler

Çermik'e 5 Yıldızlı Kaplıca Tatil Köyü

Kaplıcaları ile bilinen Diyarbakır'ın Çermik ilçesinde 300 bin metrekare alana 5 yıldızlı kaplıca tatil köyü, SPA merkezi ve 5 yıldızlı otel yapılacak.

Kaplıcaları ile bilinen Diyarbakır'ın Çermik ilçesinde 300 bin metrekare alana 5 yıldızlı kaplıca tatil köyü, SPA merkezi ve 5 yıldızlı otel yapılacak.

Vali Mustafa Toprak, Çermik Kaymakamı Sinan Batmaz, Hamzalar Tekstil Otel ve Devremülk Sahibi Hamza Öner ve mimar Hakan Dölgen'i makamında kabul etti. Toprak ziyarette yaptığı konuşmada, Çermik ilçesindeki kaplıca suyunun bugüne kadar yeterince değerlendirilemediğini, içinde barındırdığı minareler bakımından kaplıca suyunun önemli hastalıklara iyi geldiğini söyledi.

Kaplıca suyunun daha iyi değerlendirilmesi gerektiğini kaydeden Toprak, belediyenin sorumluluğunda yürüyen sistemin altyapı olarak yetersiz kaldığını belirtti.

İlçede bin 200 yataklı pansiyon olmasına rağmen 3 bin 500'e yakın insanın yaz aylarında burada konakladığını aktaran Toprak, daha çok tesise ihtiyaç duyulduğunu bildirdi. Toprak, şöyle konuştu:

"Çermikli bir hemşehrimiz olarak kendinize ait bir yer üzerinde aquapark, SPA merkezi, fizik tedavi üniteleri ve ileriye yönelik otel, alışveriş merkezi ve devre mülk konutlarını da içeren bir projeye niyetlenmeniz hepimizi mutlu etti. Kaplıca suyunun bir an önce güzel ortamlarda insanlarımıza şifa dağıtacak olması hepimizi mutlu ediyor. Çermik'in sağlık turizminin merkezi olması için çok önemli adımlar atıldı."

-"Artık hiçbir mazeretimiz kalmadı"

Kaplıca suyunun sağlık turizmine kazandırılmasının Diyarbakır, bölge ve ülkeye önemli bir değer daha katacağını ifade eden Toprak, "Artık hiçbir mazeretimiz kalmadı. Yürütülen olumlu süreçle huzur ortamı her geçen gün etkisini hissettiriyor. Bu anlamda bu önemli yatırımı ilçeye kazandırılması çok önemli. İnsanlarımız bu şifalı suya modern bir tesis aracılığıyla kavuşmuş olacak" dedi.

Hamzalar Tekstil Otel ve Devremülk Sahibi Hamza Öner de 2013 yılının sonuna kadar temeli atarak, inşaata başlayacaklarını belirtti.

"18 ay sonra ilk etabını teslim edeceğiz. Güneydoğu'nun sağlık turizmi için böyle bir çalışmaya ihtiyacı vardı. Biz birinci sınıf 5 yıldızlı kaplıca tatil köyünü, SPA merkezini ve 5 yıldızlı oteli Çermik ilçemize kazandıracağız" diyen Öner, bu tesislerin 300 bin metrekare alan üzerinde yapılacağını kaydetti. - DİYARBAKIR

Kaynak: AA / Yerel

Mustafa Toprak Diyarbakır Hamzalar Çermik Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title