Haberler

Cennet Bahçesi Köprüköy Camii Ramazan'a Hazır

Adana'da, minaresi dahil bütünüyle sarmaşıklarla kaplı, avlusu cennet bahçesini andıran “Köprüköy Camii”nde Ramazan hazırlıkları tamamlandı.

Adana'da, minaresi dahil bütünüyle sarmaşıklarla kaplı, avlusu cennet bahçesini andıran "Köprüköy Camii"nde Ramazan hazırlıkları tamamlandı.

Yüreğir ilçesinde, Seyhan Nehri kıyısına 1930 yılında inşa edilmiş Köprüköy Camii, "Yeşil Cami" olarak da anılıyor. Cami, tamamına yayılmış sarmaşıklarla ve avlusundaki bin bir renkli çiçeklerle cennet bahçesini andırıyor. Caminin yemyeşil minaresini, nehrin diğer tarafı Seyhan'dan da birçok şanslı vatandaş rahatlıkla görülebiliyor.

Bakımlarının gönüllü cemaat tarafından düzenli olarak yapıldığı bahçede gül çeşitleri, begonya, lavanta, nergis, gelin duvağı, defne gibi bitkiler bulunuyor. Camiye yoğun ilgi gösteren mahallelinin yanı sıra, "Yeşil Cami" yerli yabancı turist gruplarının ve fotoğrafçıların da uğrak noktası.

1990 yılından bu yana camide imamlık yapan Yakup Öveç, Ramazan hazırlıkları kapsamında caminin çok eski olan halısının bir ay önce yenilendiğini, sabah ve ikindi namazlarında mukabele okunacağını belirtti. Öveç, Ramazan'a has tüm etkinlik ve ibadetlerin Ramazan ayı boyunca Yeşil Cami'de süreceğini bildirdi.

Göreve başladığında sarmaşığın minarenin yarısını sardığını ifade eden Öveç, kendi girişimiyle sarmaşığın uçlarını şerefeye yönlendirmesiyle, binanın tamamının sarıldığını söyledi. Bahçede bulunan çiçeklerin budama, sulama, ilaçlama gibi bakımlarını cemaatten iş bölümü yapan farklı insanların sağladığına dikkat çeken Öveç, Türkiye'de sarmaşıklarla kaplı bir cami daha olduğunu bildiğini ama ziyaret etmediğini söyledi. Yeşil Cami'yi yeni keşfeden ziyaretçilerin, turistlerin ve mevcut mahallelinin camiye yoğun ilgi gösterdiğini vurgulayan Öveç, şöyle devam etti:

"Geçenlerde bir İngiliz geldi, caminin etrafını gezdirdim çok memnun oldu. Çay ocağında çay ikram ettim. İngilizce bilen birisi vasıtasıyla iletişim kurduk, çok beğendiğini dile getirdi. Türkiye'den de çok ziyaretçi var. Namaz ve ibadet dışında gelenler var. Öğrenci grupları geliyor, bahçeyi geziyor, fotoğraf çektiriyorlar. Yeşile ve çiçeklere çok ilgi var. Sarmaşık duvarı serin tuttuğu için caminin içerisinde muazzam bir serinlik oluyor. Yoldan geçen insanlar da yeşilliğinden dolayı oturup dinlenmek için geliyor. Oturup çay içiyorlar veya arkadaş gruplarıyla sohbet ediyor. Gönül ister ki tüm camilerimiz böyle güzel olsun, evlerin arasına sıkışmış olmasın. En azından bir bahçesi, çevresi rahat, nefes alabileceği bir yerlerde olsun."

Camiye namaz kılmak için gelen vatandaşlar ise ibadet sonrası camiden ayrılmayıp, bahçede çay içip sohbet etmeyi tercih ediyor. Ziyaretçiler, "Türkiye'de böyle bir caminin eşi benzeri yok, bulamazsın" ifadelerini kullanıyor. - ADANA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Köprüköy Yüreğir Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title