Haberler

Çelik: Yeni Model Üzerinde Çalışıyoruz

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan'ın Üniversiteye Giriş Sistemi ile İlgili Olarak Yaptığı Açıklamalara İlişkin 'Gençleri Şok Etmeyecek Bir Uygulamayı Hayata Geçireceğiz, Yeni Model Üzerinde Çalışıyoruz' Dedi.

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan'ın üniversiteye giriş sistemi ile ilgili olarak yaptığı açıklamalara ilişkin ''Gençleri şok etmeyecek bir uygulamayı hayata geçireceğiz, yeni model üzerinde çalışıyoruz'' dedi.

Çelik, AK Parti Çeşme İlçe Başkanlığını ziyaretinde YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan'ın üniversiteye giriş sistemi konusundaki açıklamalarına ilişkin görüşünün sorulması üzerine ÖSS konusunda tüm paydaş kurumları bir araya getirerek, çözüm arayışına gireceklerini kaydetti.

Bakan Çelik şöyle dedi:

''ÖSS'den hem öğrenciler, hem öğretmenler memnun değil. Bu böyle devam etmez. Son sınıflar, ÖSS'ye giriyoruz diye okulu boşaltıyor, ciddi sıkıntılar var. YÖK Başkanı 'İngiliz modeli olabilir' demiş, ama biz de bu modeli bire bir uygulayacağız diye bir şart yok. Eğitimcilerle hep birlikte konuyu detaylarıyla konuşacağız, uygun modeli bulacağız.''

Hüseyin Çelik, soruna çözüm bulma aşamasında, öncelikle üniversitelerin kontenjanlarını artırdıklarını belirtti. Bunun üniversite kapılarında yığılan gençler için önemli bir fırsat olduğunu ifade eden Çelik, şöyle konuştu:

''İkincisi de yeni üniversiteler açıyoruz. İktidara geldiğimizden beri 40 üniversite kuruldu. Önümüzdeki günlerde 9 üniversite daha kurulacak. Bu üniversiteler gelecek hafta Meclis gündemine gelecek. İzmir'de de 5 üniversite var. Şu günlerde 2 vakıf üniversitesinin kurulma talebi var. Biz yükseköğretimde yüzde 48'lik okullaşmayı hedefledik. Ancak herkes ille de üniversite bitireceğim dememeli. Kısa yoldan hayata atılmak isteyen gençler de var. Bunlar da göz ardı edilmemeli.''

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? Lilak ne zaman işlem görecek? Hukuk Mesleklerine Giriş Sınavı ne zaman 2024? En az atama yapılacak branşlar! Öğretmen atamalarında en az hangi branşlar atanacak? Temmuz'da asgari ücrete zam var mı? 2024 Temmuz ayında asgari ücrete zam gelecek mi, artacak mı? 8 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 8 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Aziz Yıldırım aday mı? Fenerbahçe başkanlığına Aziz Yıldırım aday olacak mı? 8 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 8 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 8 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 8 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 8 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı! Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 8 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 8 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 8 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title