Haberler

Caz Festivali Usta Kontrbasçı Christian McBride'ı Konuk Ediyor

Güncelleme:

24. kez gerçekleştirilecek olan İstanbul Caz Festivali, caz müziğinin en yenilikçi isimlerinden, usta kontrbasçı Christian McBride'ı iki farklı konserle caz tutkunlarıyla buluşturuyor.

İlki 10 Temmuz Pazartesi günü Sultan Park Swissotel The Bosphorus'ta gerçekleştirilecek konserde son 20 yılda caz dünyası için vazgeçilmez bir yere sahip olan A.B.D.'li usta kontrbasçı Christian McBride, yeni projesi Christian McBride's New Jawn ile sahnede olacak.

Bugüne kadar işbirliği yaptığı Sonny Rollins, McCoy Tyner, Freddie Hubbard and Pat Metheny, Sting ve The Roots gibi sanatçı ve gruplarla 300'den fazla albüme imza atan McBride, yeni projesiyle cazseverin ufkunu biraz daha genişletiyor. Christian McBride's New Jawn ile cazın tecrübeli isimlerinden Josh Evans, Marcus Strickland ve Nasheet Waits'i bir araya getiren McBride, tükenmeyen enerjisiyle İstanbul Caz Festivali'nin konuğu oluyor. Saat 20.30'da başlayacak gecede açılışı ise caz ve blues'un saygın plak şirketi Blue Note'un yeni keşfi, büyüleyici vokalleriyle dinleyenleri kendisine hayran bırakan Kandace Springs yapacak. Springs, büyüleyici vokallerinin yanı sıra, soul, caz ve pop'u birleştiren eğlenceli şarkılarıyla önce A.B.D.'de kısa süre sonra ise tüm dünyada müzik dünyasının gündeminde haklı bir yer edindi. 27 yaşındaki şarkıcı, söz yazarı ve piyanist Kandace Springs, 2016'da Blue Note'dan çıkardığı "Soul Eyes" albümü ile eski dönem caz divalarının izini modern R&B'ye taşıyor.

Christian McBride, 11 Temmuz Salı günü ise festival izleyicileri ile TRT Hafif Müzik ve Caz Orkestrası'nın ev sahipliğinde gerçekleşecek konserde solist olarak konserde yer alacak. Saat 21.00'da Zorlu PSM Ana Sahne'de gerçekleştirilecek konserde, müzik kariyerinde bugüne kadar beş Grammy Ödülü'ne layık görülen McBride'ın yanı sıra, kendi besteleriyle olduğu kadar doğaçlama yeteneğiyle de hayranlık uyandıran usta cazcı Joshua Redman ve vokalleriyle Kandace Springs de aynı sahneyi paylaşacak. Sanatçılara, Türkiye'nin en köklü caz topluluklarından TRT Hafif Müzik ve Caz Orkestrası eşlik edecek. Joshua Redman, caz kariyerinde en iyi solist ödülüne sahip müzisyenlerden bir tanesi olmakla kalmıyor, aynı zamanda caza getirdiği yenilikçi anlayışla tanınıyor. Daha önce Salon İKSV sahnesine konuk olan ve 22. İstanbul Caz Festivali kapsamında da bir konser veren Redman ile beraber gecede sıradışı vokalleriyle Kandace Springs de Christian McBride'a eşlik edecek.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Josh Evans Swissotel İstanbul Sting Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Hıdırellezde dilek dilemek günah mı? Hıdırellez kutlamak caiz mi, haram mı? Buca Belediyesi hangi parti? Buca Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? Benzin ve Motorine indirim var mı? Benzin ve Motorine indirim gelecek mi, yapılacak mı? 5 Mayıs akaryakıt fiyatları! 5 MAYIS BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 5 Mayıs Cumartesi Survivor yeni bölüm! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 5 Mayıs Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 5 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Hangi renkleri karıştırırsak kırmızı olur? Kırmızı rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Hangi renkleri karıştırırsak mor olur? Mor rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Fuşya rengi nasıl elde edilir? Fuşya hangi renklerin karışımı ile yapılır? Turuncu nasıl elde edilir? Turuncu hangi renklerden oluşur, guaj boya ile nasıl yapılır? 5 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title